keiran pisze: Cholera wie, zawsze byli fair jesli chodzi o dodatki. Jak kupilem elemental w preorderze to za darmo dostalem i legendary i enchantress. Takze moze tez jakies lojalki sa?
Miała być. Każdy kto coś kupił w SD store dostal maila z info, że jesli posiadali SK to upgrejd do Rivals będzie miał za 9,99$ (SD Store, steam). Niestety tydzień minął i podniesli cenę do 14,99$/euro. Dlatego na forum steam Rivals jest niezly shitstorm. Dodatkowa łyżką dźiegdźciu jest to ,że lojalni klienci i fani zostali potraktowani... nieładnie: Ci co kupili grę wcześniej placa za Rivals 15$ + SK ktore ich kosztowało 10-30$ = minimum 25$. Za to nowi klienci, ktorzy kupią teraz Rivals w preorderze dostają Sk + Sk Rivals za 22,5$/e (steam).
Ci co kupili grę za full cenę (30$) sa mocno wpienieni ( 45$ vs obecna oferta za 22,5$ dla nowych klientów)
Sporo osób jest wkurzonych i jada po SD/Frogboyu (Draginol) na ich forum, steam, gogu i pewnie jeszcze w paru miejscach.
Sam chciałem od razu pre orderowac bo 10 e, ale wywalenie w ciemno 15 e zwłaszcza , że wymagania na steam w opisie sa inne niz na stronie SK Rivals ( Win7 + 64 bit vs na steam vista + 32 bit) I kij wie jakie są prawdzie wymagania. Kupując teraz refund nie zadziała, kupując po promocji sprawdzę czy dziala , ale cena będzie chora
ps.
Też Elementala kupiłem w preorderze (50$) i dostałem FE + FE LH gratis. Ale po prawdzie SK jest sporym rozczarowaniem. Fani liczyli na upgrejd FE LH, a dostali zupelnie cos innego (SK jest fajną grą , ale góra na kilkanaście gier i się nudzi). Gdyby to był pelnoprawny dodatek to, bym kupił w ciemno pomimo niesmaku, ale jak przyznal się Frog to jest 5 dlc połączonych w całość ( na bank będzie od groma bugów).
Spis dlc:
The Frozen Realm dlc (nowa frakcja)
The Undead dlc (nowa frakcja)
Minions of the SK dlc (nowe moby questy itemy itp)
Workshop dlc
Ascesion dlc ( ficzer dający 4x ala ten z FE LH)
SD dłubie jeszcze nad 3 nowymi grami ( premiery niby next rok). Jesli jedną z tych gier nie będzie EWoM 2 or FE LH 2 to fani będą mocno rozczarowani.
ps2
Frogboy postnął godzine temu, że upgrejd za 15$/e pozostanie po premierze gry, więc nie ma co się spieszyć.
We plan to keep the $14.99 upgrade permanent.