No cóż - po jakichś dwunastu latach od zakupu swojego poprzedniego komputera stacjonarnego postanowiłem sobie kupić coś nowego. Co prawda przez najbliższy miesiąc nie będę miał w ogóle czasu, żeby go używać - no ale trafiła mi się naprawdę dobra okazja, więc kupiłem już teraz.
Mój zestaw:
Płyta główna: MSI Z170A GAMING M5
Procesor: Intel Core i7-6700K, 4.0GHz
Karta graficzna: MSI GeForce GTX 1080 Gaming
Pamięć: HyperX Savage DDR4, 2x8GB, 3000MHz, CL15
Dysk na system: SSD Samsung 950 Pro 256GB PCIe 3.0
Dysk na dane: Western Digital Red 2TB 3.5 SATA
Zasilacz Be Quiet! Dark Power Pro P11 550 Watt
Obudowa SilentiumPC Pax M70 Pure Black
Chłodzenie CPU: Thermalright Macho Rev. B
Napęd: LG SuperMulti GH24NSD1 RBBB
-Wiem, że wypadałoby trochę jakoś złapać i odciągnąć te kable, ale na razie nie będę miał na to czasu. Kupiłem te części "używane" i zależało mi na tym, żeby jak najszybciej po prostu sprawdzić, czy wszystko jest sprawne. Może później jakoś je ułożę, choć cudów się nie spodziewam przy tym zasilaczu, bo te kable są mega grube i dość sztywne.
-Tak - komputer stoi na środku pokoju bez biurka i na razie będzie musiał tak sobie stać. Do tego klawiatura i myszka leżą obok na podłodze - świetne stanowisko gamingowe. : P A obok stoją kartony które na razie będą musiały mu tak towarzyszyć. :> (Tak tylko piszę, żeby uniknąć komentarzy, że jest mega burdel : P) No ale komputer już ma uszykowany dla siebie nowy tron i może za jakieś 2 tygodnie zasiądzie na nowym biurku, które już na niego czeka w nowym domu.