Windows 10 czy 8.1
- Podziękował: 8 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Dokladnie, popieram, u mnie na obydwu Asusach pelna perfekcja w dzialaniu, jak juz sie udalo zainstalowac. W tym starszym podczas aktualizacji wywalalo wciaz "missing operating system" i czarny ekran, i trzeba bylo wracac do Recovery siodemki. Tu dwie drogi dzialania, albo zaktualizowac biosa, albo system wgrac bezposrednio na dysk, a pozniej dysk wlozyc do laptopa i aktywowac jedynie swiezutka 10tke. Wszystkie sterowniki wgrywaja sie same, calkowicie automatycznie. Jedynie GeForce Experience musialem doinstalowac i stamtad aktualne drivery.
- Podziękował: 21 razy
- Podziękowania: 705 razy
- Kontakt:
Z dwa tygodnie temu zrobiłem upgrade z 8.1 do 10 i póki co jestem bardzo zadowolony. Wszystko działa bez zarzutu, zarówno starsze jak i nowsze produkcje. Jedynie po upgradzie tak samo jak przedmówca musiałem zreinstalować Geforce Experience i sterowniki do karty graficznej.
- Kontakt:
Hehe pewno, ze tak, ten nowy Windowsik 10 jest perfekcyjny
smiga gladziutko i stabilnie, chyba jeszcze na zadnym tak milo i przyjemnie nie bylo dzialac 
Tyle szumu bylo o te aktualizcaje w tle, a kompletnie tego nie czuc ani nie wudac i w niczym nie zawadza, a warto zaznaczyc, ze sprzet jaki posiadam to laptopy i to wcale nie jakiejsc tam pierwszej swiezosci.
Gram sporo i jak na razie nie trafila mi sie nawet jedna gra ktora nie dalo sie uruchomic z winy Windowsa 10!

Tyle szumu bylo o te aktualizcaje w tle, a kompletnie tego nie czuc ani nie wudac i w niczym nie zawadza, a warto zaznaczyc, ze sprzet jaki posiadam to laptopy i to wcale nie jakiejsc tam pierwszej swiezosci.
Gram sporo i jak na razie nie trafila mi sie nawet jedna gra ktora nie dalo sie uruchomic z winy Windowsa 10!
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 422 razy
- Kontakt:
Wkurzyłem się wczoraj, bo prawie żadna z nowych gier nie działa na laptopach na Win 8.1 w Fullscreenie, co ma bardzo duży wpływ na wydajność. Cobym nie musiał używać cracków, zainstalowałem dziesiątkę obok ósemki i wszystkie nowe gry przeniosłem na dziesiątkę, a starocie, których przez Securoma na dziesiątce nie odpalę, zostały na ósemce. Werdykt?
Need for Speed, który wcześniej w rozdzielczośći 800x600 był niegrywalny, teraz w 1280x720 trzyma mniej więcej 25 fps, na 1024x768 rozgrywka jest już płynna. Fallout 4 na ustawieniach średnich chodzi lepiej niż na 8.1 na niskich, ale już w Dragon Age: Inkwizycji różnicy nie zauważyłem. Mimo wszystko, ósemkę sobie zostawię, bo nie po to poluję na te wszystkie starocie, żeby koniec końców i tak używać cracków.
Need for Speed, który wcześniej w rozdzielczośći 800x600 był niegrywalny, teraz w 1280x720 trzyma mniej więcej 25 fps, na 1024x768 rozgrywka jest już płynna. Fallout 4 na ustawieniach średnich chodzi lepiej niż na 8.1 na niskich, ale już w Dragon Age: Inkwizycji różnicy nie zauważyłem. Mimo wszystko, ósemkę sobie zostawię, bo nie po to poluję na te wszystkie starocie, żeby koniec końców i tak używać cracków.
Mnie to rybka, czy Microsoft wytnie steama z Windowsa, bo stimem gardzę i plwam na niego. Te cudowne wizje roztaczają ludzie, którzy na steamie zarabiają i mają się czego bać
http://www.cdaction.pl/news-46070/micro ... store.html

- Kontakt:
Ja sie tam o nic nie martwie, juz sie MS z Gabenkiem dogadaja i wszystko bedzie cacy
Jeden sypnie szmalem, drugi nakryje $ i szystko bedzie smigac jak nalezy. Po prostu nie mam co do tego najmniejszych watpliwosci, z tego prostego powodu, ze chodzi tu o niewyobrazalny hajs, a przeciez mowa o dwoch najwiekszych gigantach w tej dziedzinie, dziwne by bylo zeby sie nie dogadali, w koncu w tej samej lidze graja
Jeszcze Sony do nich dolaczy z Andkiem i juz bedzie wszystko wespol zespol
Tylko o jabluszko bym sie bal, ale ponoc w Hameryce ma sie calkiem calkiem.

Nie wiem czy znasz historię o tym, jak Microsoft wygryzł konkurencję z rynku aplikacji biurowych (edytor tekstu i arkusz kalkulacyjny) - w skrócie: nowy system + nowe api = pa, pa konkurencjo

- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 2 razy
Przecież M$ nawet ze swoimi systemami robi to samo, że W7 jest coraz bardziej niewygodny w użytkowaniu bo co aktualizacja to jest coraz wolniejszy i ociężały. Na szczęście nie zanosi się, żeby deweloperzy masowo pisali apki w tym ich uniwersalnym formacie, więc te zakładane przez nich 5 lat zajmie pewnie minimum 15 (jak i z miliardem chyba, maszyn stojących na W10), a do tego czasu to bardzo dużo innych rzeczy może się zmienić.
PS. Jeszcze dodam, że na początku W10 po aktualizacji BIOSu potrafił zdelegalizować klucz bezpowrotnie, mieli to naprawić, a czy naprawili to nie wiem, warto dodać, żeby ktoś zdziwiony potem nie był.
PS. Jeszcze dodam, że na początku W10 po aktualizacji BIOSu potrafił zdelegalizować klucz bezpowrotnie, mieli to naprawić, a czy naprawili to nie wiem, warto dodać, żeby ktoś zdziwiony potem nie był.
- Kontakt:
Uzytkuje od paru miesiecy i nie natrafilem na jeden chocby najmniejszy blad

Co nie zmienia faktu ze siodemka tez nie byla zlym systemem, jednak 10 jest nowszy, lepszy, szybszy, stabilniejszy i co zrobic, trzeba isc z duchem czasu

Skoro nawet W8 u Ciebie nie chodzi jak powinna, to ty musisz coś robić źle a nie Microsoft. Czasem zmiana 10 letniego truchła pomaga.

Podobnie jak kolega Atton29 nie spotkałem się z błędami, problemami czy "natrętnymi aktualizacjami".
Ogólnie to sobie tak myślę, że większość użytkowników piszący "natrętne aktualizacje" nie korzystała z systemu i przetrawiają wciąż te same "gówno" za przeproszeniem, które ktoś wrzucił do internetu.
Oczywiście, że warto instalować. Jeżeli faktycznie doświadczysz jakichkolwiek problemów to zawsze możesz wrócić na poprzedni system, ogólnie to nic nie tracisz. A co do szpiegowania to daj sobie z tym spokój

- Kontakt:
Korzystanie z torrentow i masa pirackich gier i programow na komputerze, tez, jakby nie patrzec, niekorzystnie wypada w swietle inwigilacji przez Windows 10
Gdybym tak mial, to tez bym sie bal 
Securom mnie nie boli, faktycznie kolekcyjka pudelek stoi sobie pieknie na poleczce, ale zadnej z tych gier, przyznam sie szczerze, nie mialem w rece od lat. Po prostu odpowiedniki tych gier mozna bylo dorwac za doslowne grosze na Steamie badz GOGu (Gorky17, Septera Core, Planet Alcatraz, Konung, X-Com, Anahronox i wieele innych) wiec skorzystalem z tej opcji od kiedy jestem na Łowcach, a i zapewne bedzie jeszcze nie jedna okazja by skorzystac, i uzupelnic reszte. Poza tym, gdy jest taka masa nowosci, ciezko znalezc wolna chwile na ogranie wszystkich nowszych rzeczy, to gdzie dopiero czas na powrot do starszych tytulow
Z Gorky dla przykladu spedzilem moze 2-3h i polecial, szkoda czasu na takie hardkorzenie i swiadome tortury
Podobnie rzecz sie ma z wiekszoscia starych tytulow, nie przechodza neistety proby czasu i najlepiej wygladaja w naszej pamieci, i moze niech sobie tam pozostana. Chyba, ze ktos nie gral w dany klasyk, wtedy faktycznie moze bym polecil remasterek jesli juz 

Securom mnie nie boli, faktycznie kolekcyjka pudelek stoi sobie pieknie na poleczce, ale zadnej z tych gier, przyznam sie szczerze, nie mialem w rece od lat. Po prostu odpowiedniki tych gier mozna bylo dorwac za doslowne grosze na Steamie badz GOGu (Gorky17, Septera Core, Planet Alcatraz, Konung, X-Com, Anahronox i wieele innych) wiec skorzystalem z tej opcji od kiedy jestem na Łowcach, a i zapewne bedzie jeszcze nie jedna okazja by skorzystac, i uzupelnic reszte. Poza tym, gdy jest taka masa nowosci, ciezko znalezc wolna chwile na ogranie wszystkich nowszych rzeczy, to gdzie dopiero czas na powrot do starszych tytulow

8.0 był do doopy - jak coś to już lepiej 8.1.
7 dla mnie to był the best, ale teraz i tak już latam na wszystkich kompach na 10

- Podziękował: 18 razy
- Podziękowania: 18 razy
uooo ale tu popleczników 10 się znalazło....
pasuje? to fajnie, cieszę się Waszym szczęściem
dla mnie 8.1 pro jest ok i nie planuję zmiany.
korzystałem przez jakiś czas z 10, podziękuję na chwilę obecną.
Biznes się nie pcha do aktualizacji (koszty + wprowadzanie systemu subskrypcyjnego),
gdzieś przeczytałem ( nie pamiętam gdzie, więc można traktować jako legendę miejską),
że w zeszłym roku, po wycofaniu oficjalnego wsparcia dla XP dla firm, w większości
przesiadka była właśnie na 8.1 pro, a nie 10.
ps. i ciężko uwierzyć, że M$ zablokuje upgrade do 10 w sierpniu ( w ten czy inny sposób),
bo słupki muszą rosnąć, presja na udział w rynku jest spora :

pasuje? to fajnie, cieszę się Waszym szczęściem

dla mnie 8.1 pro jest ok i nie planuję zmiany.
korzystałem przez jakiś czas z 10, podziękuję na chwilę obecną.
Biznes się nie pcha do aktualizacji (koszty + wprowadzanie systemu subskrypcyjnego),
gdzieś przeczytałem ( nie pamiętam gdzie, więc można traktować jako legendę miejską),
że w zeszłym roku, po wycofaniu oficjalnego wsparcia dla XP dla firm, w większości
przesiadka była właśnie na 8.1 pro, a nie 10.
ps. i ciężko uwierzyć, że M$ zablokuje upgrade do 10 w sierpniu ( w ten czy inny sposób),
bo słupki muszą rosnąć, presja na udział w rynku jest spora :