Pokemon Go
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Oh well
Nie widziałam wcześniej tego info 
Widać, że aplikacja jest niedopracowana, skoro nawet nie można ściągnąć map offline żeby ograniczyć zużycie danych. Tym bardziej, że one się nie zmieniają, bo deweloperzy zablokowali możliwość dodawania nowych POI po tym, jak ludzie w tej ich drugiej grze dodawali sobie portale u siebie w domu. Więc nie ma konieczności posiadania ciągle aktualizowanej wersji, wystarczyło by ściągać tylko informacje o stanie pokestopów / gymów i pozycji pokemonów.
Edit:
Niantic ma najprawdopodobniej podpisane umowy z dużymi sieciami takimi jak McDonald, tak że lokacje lokali serwujących burgery będą oznaczone jako gymy lub pokestopy (to bardziej prawdopodobne chyba ze względu na ich ilość, gymy nie mogą być co kilkaset metrów w wielkich miastach xD).
To by było na tyle z pro-zdrowotnej strony Pokemon Go. Niech Twe dziecko wyjdzie na zewnątrz z Pokemon Go, prosto do lokalu McDonald gdzie kupi pysznego cheeseburgera!
Ale sposób na zarobek dla Nintendo i reklamę dla McDonald i innych mu podobnych jest genialny.

Widać, że aplikacja jest niedopracowana, skoro nawet nie można ściągnąć map offline żeby ograniczyć zużycie danych. Tym bardziej, że one się nie zmieniają, bo deweloperzy zablokowali możliwość dodawania nowych POI po tym, jak ludzie w tej ich drugiej grze dodawali sobie portale u siebie w domu. Więc nie ma konieczności posiadania ciągle aktualizowanej wersji, wystarczyło by ściągać tylko informacje o stanie pokestopów / gymów i pozycji pokemonów.
Edit:
Niantic ma najprawdopodobniej podpisane umowy z dużymi sieciami takimi jak McDonald, tak że lokacje lokali serwujących burgery będą oznaczone jako gymy lub pokestopy (to bardziej prawdopodobne chyba ze względu na ich ilość, gymy nie mogą być co kilkaset metrów w wielkich miastach xD).
To by było na tyle z pro-zdrowotnej strony Pokemon Go. Niech Twe dziecko wyjdzie na zewnątrz z Pokemon Go, prosto do lokalu McDonald gdzie kupi pysznego cheeseburgera!

Ale sposób na zarobek dla Nintendo i reklamę dla McDonald i innych mu podobnych jest genialny.
- Podziękował: 60 razy
- Podziękowania: 7 razy
- Kontakt:
Przez Pokemony moja droga do piekarni wydłużyła się z 5 minut do jakichś 25 bo muszę po drodze wszystkie Stopy obskoczyć i złapać kilka poksów... Planuję na poke-rower się wybrać, jaką prędkością można jechać żeby widzieć wszystko? Bo z autobusu i auta słabo było
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Ja póki co mam 11lvl, polecam sobie pojechać do jakiegoś większego miasta jeśli macie gdzieś w okolicy, nie róbcie też nic z pokemonami które złapiecie tylko zbierajcie aż będziecie mieli full, wtedy odpalacie jajko na 2xexp(dostaje sie za free co pare lvl) i transferujecie i ewoluujecie poki.
- Podziękował: 10 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
a jak chcesz z wifi chodzić po miesscie?
Pewnie robić tak jak ja, trzymać się blisko sklepów i restauracji z darmowym Wifii ;D
Dzisiaj siedząc w pizzerii złapałem całkiem fajne okazy a kilka fajnych mi niestety uciekło przez fakt, że ta cholerna aplikacja wyrzuca się co chwilę po wyrzuceniu 2 pokeballa.
Dzisiejsze zdobycze:
Drowzee
Marowak
Eevee
Paras
weedle
Caterpie
Pidgey
Najbardziej cieszy mnie Marowak i Eevee

Selekcja naturalna ruszyła i są już pierwsze ofiary debilizmu 
http://ciekawe.interia.pl/newsy/news-pi ... Id,2239921

- Podziękował: 11 razy
- Podziękowania: 3 razy
- Kontakt:
pelikulas pisze: Selekcja naturalna ruszyła i są już pierwsze ofiary debilizmu
Serio? Zgodnie z linkiem:
"Na innych portalach później pojawiła się natomiast informacja - wszystko wskazuje na to, że zgodna z tym, co faktycznie zaszło - według której 18-latek oraz o rok młodszy od niego kuzyn szukając Pokemonów szli wzdłuż starej linii kolejowej w miejscowości Chiquimula, gdy nagle ktoś zaczął do nich strzelać z przejeżdżającego obok samochodu, oddając do nich w sumie aż 20 strzałów.
A jakby szli po imprezie to by było info że domówka zabiła albo alkohol ?
- Podziękował: 200 razy
- Podziękowania: 20 razy
- Kontakt:
Z Eevee jest fajna opcja, bo zmieniając imię ewoluuje w określony typ.
http://www.my3ds.pl pisze:Istnieje jednak pewien ciekawy trick, który da wam tę formę, której najbardziej pragniecie. Konieczna jest… zmiana imienia stworka na:
Rainer, by Eevee ewoluował w Vaporeona
Sparky, by Eevee ewoluował w Jolteona
Pyro, by Eevee ewoluował w Flareona
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Swoją drogą Jolteon ma podobno najlepszy przelicznik cp po ewolucji
EDIT: MACIE RACJE, POMYŁKA Z MOJEJ STRONY
TUTAJ ŚREDNIE MNOŻNIKI PO EWOLUCJI
Jolteon (2.02-2.1)
Flareon (2.47-2.48)
Vaporeon (2.63-2.73)
EDIT: MACIE RACJE, POMYŁKA Z MOJEJ STRONY
TUTAJ ŚREDNIE MNOŻNIKI PO EWOLUCJI
Jolteon (2.02-2.1)
Flareon (2.47-2.48)
Vaporeon (2.63-2.73)
Ostatnio zmieniony 26 lip 2016, o 03:14 przez lekterable, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękował: 11 razy
- Podziękowania: 16 razy
- Kontakt:
TemplateId: "V0134_POKEMON_VAPOREON"
Stats {
BaseStamina: 260
BaseAttack: 186
BaseDefense: 168
}
TemplateId: "V0135_POKEMON_JOLTEON"
Stats {
BaseStamina: 130