Euro 2016 - temat ogólny

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Brawa dla wszystkich, bardzo dobry turniej, praca Lewego dla drużyny w każdym spotkaniu i wreszcie bramka, dobra postawa Pazdana wbrew temu co wielu mówiło, Glik również. Bardzo dobrze zagrali boczni obrońcy, Jędrzejczyk miał super formę, Piszczek z Kubą bardzo dobrze współpracowali. I właśnie Błaszczykowski...wygrał nam spotkania, bramka z Ukrainą, bramka ze Szwajcarią i ile dołożył w obronie, ile razy się wracał, pracował z Piszczkiem. Zostaje Krychowiak, który dobrze prowadził grę, rozprowadzał piłki. Nie chcę narzekać, ale uważam, że Kapustka może technikę ma, ale...Zieliński tutaj jednak w turnieju odstawał, a na pewno obaj jeszcze nie są na tym poziomie jak Błaszczykowski. Nie dają tyle w obronie, do tego walka w zwarciu, tam gdzie trzeba w obronie, ale i ataku się przepchnąć powalczyć...jeszcze im brakuje. Oby w eliminacjach Kuba jeszcze zagrał bo może się przydać, młodzi muszą trochę się jeszcze nauczyć, nabrać mięśni, masy i sprytu lub techniki mijania przeciwnika jak Messi ;)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

matt444m pisze: Jak to jednak nie, nie mieliśmy szans, skoro odpadadliśmy w konkursie rzutów karny? :?: :-)
W tym momencie bardziej chodziło o sugerowanie się drabinką. Jeszcze teraz czekam na osoby, które będą komentować, że w rzutach karnych liczy się szczęście i że wygrana w karnych to nie wygrana (całkowicie zapominając w jaki sposób Polska wygrała ze Szwajcarią).
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

boskiapollo pisze: ale potem było już dużo gorzej.
chyba inne mecze oglądaliśmy. To było najlepsze spotkanie Polaków na turnieju.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 9 razy

Polska w drugiej połowie tylko kilka razy zagroziła bramce Portugalii, ale..w drugą stronę było dokładnie tak samo. Śmieszą mnie komentarze na forach jak to na farcie jechaliśmy przez całe mistrzostwa i jak to na farcie wygraliśmy w karnych ze Szwajcarią. Oczywiście te same osoby nie mówią, że Portugalia na farcie wygrała z nami (wszak to też karne).

To był naprawdę dobry mecz Polski, a podwójnie budujące jest to, że nie straciliśmy żadnej głupiej bramki - obydwie stracone to strzały życia, nie do wybronienia (ta Shaqiriego to nawet od słupka weszła), a to przecież zawsze z obroną mieliśmy problem. Nawet nie wiem kogo tu niby można wymienić, Jędrzejczyk lewym obrońcą nie jest, a grał we wszystkich meczach CO NAJMNIEJ solidnie. Cała reszta obrony jeszcze lepiej.

Przed karnymi tak sobie pomyślałem nawet, że Nawałka mógłby Szczęsnego albo Boruca wpuścić, ale z drugiej strony to byłoby straszne wobec Fabiańskiego, który zarówno ze Szwajcarią, jak i z Portugalią grał perfekcyjnie, takie zbesztanie zawodnika, który nam *zad* wielokrotnie ratował. :(
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy

Ja liczylem ze trener wystawi Kapustke w podstawowym skladzie a potem Blaszczykowskiego na druga polowe .
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Szkoda karnych, ale i tak jestem zadowolony

Co do zmiany bramkarza : kto wie może i rozważał to, ale jakbyśmy przegrali po zmianie bramkarza to dopiero był by płacz
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

polakie go home :) Wywiesili chociaz te wielkom flage dzisiaj?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

Fj00b pisze: Polska w drugiej połowie tylko kilka razy zagroziła bramce Portugalii, ale..w drugą stronę było dokładnie tak samo. Śmieszą mnie komentarze na forach jak to na farcie jechaliśmy przez całe mistrzostwa i jak to na farcie wygraliśmy w karnych ze Szwajcarią. Oczywiście te same osoby nie mówią, że Portugalia na farcie wygrała z nami (wszak to też karne).

To był naprawdę dobry mecz Polski, a podwójnie budujące jest to, że nie straciliśmy żadnej głupiej bramki - obydwie stracone to strzały życia, nie do wybronienia (ta Shaqiriego to nawet od słupka weszła), a to przecież zawsze z obroną mieliśmy problem. Nawet nie wiem kogo tu niby można wymienić, Jędrzejczyk lewym obrońcą nie jest, a grał we wszystkich meczach CO NAJMNIEJ solidnie. Cała reszta obrony jeszcze lepiej.

Przed karnymi tak sobie pomyślałem nawet, że Nawałka mógłby Szczęsnego albo Boruca wpuścić, ale z drugiej strony to byłoby straszne wobec Fabiańskiego, który zarówno ze Szwajcarią, jak i z Portugalią grał perfekcyjnie, takie zbesztanie zawodnika, który nam *zad* wielokrotnie ratował. :(
Przeciez gdyby nie rykoszet , to pewnie bramki by nie bylo ...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Ja tam jestem zadowolony z postawy naszej drużyny na turnieju. Przyznam, że obstawiałem "tylko" wyjście z grupy, a jednak udało się dotrzeć do ćwierćfinału, w który zaprezentowaliśmy się całkiem przyzwoicie. Szkoda, że Krzynówek już nie gra, może wtedy udałoby się strzelić drugiego gola Portugalii i przejść dalej :P
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 221 razy
Podziękowania: 122 razy
Kontakt:

W zasadzie turniej dla nas bardzo udany i Polaków należny chwalić a nie narzekać bo kto jeszcze miesiąc temu wierzył że będziemy reprezentować taki poziom gry. Najbardziej smuci jednak fakt że dalej awansowała drużyna (czyli Portugalia) która jak dotąd w całym turnieju nie wygrała żadnego meczu w regulaminowym czasie gry i z tego powodu ja jako kibic czuję pewną niesprawiedliwość. A i poziom gry Portugalii w ich meczach też nie zachwycał w zasadzie do tego półfinału to się jakoś doczłapali wychodząc ledwo z 3 miejsca w grupie. Przypominam wyniki tej drużyny:
Portugalia - Islandia 1:1
Portugalia - Austria 0:0
Portugalia - Węgry 3:3
Portugalia - Chorwacja 0:0 (dopiero w doliczonym czasie padała zwycięska bramka)
Portugalia - Polska 1:1

I właśnie dlatego czuję tę niesprawiedliwość no ale cóż taki czasem jest sport...
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 85 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Brawo POLSKA!!! Dawno nie byłem tak dumny z naszej reprezentacji :) Poza oczywistymi gratulacjami dla selekcjonera, sztabu i piłkarzy, to w końcu widać efekty pracy ... Zbigniewa Bońka. Tak to on zrobił porządki w skorumpowanym PZPNie i to dzięki niemu Nawałka jest selekcjonerem. Nie słuchał pseudofachowców, którzy chcieli kolejnego Beenhakkera. A teraz najlepsze Nawałka zarabia 70 tys. m-c, gdy taki Smuda zarabiał 190 tys. zł. Zasługuje teraz na solidną podwyżkę. Oby Boniek i Nawałka jeszcze długo współpracowali, to przywrócą nam należne miejsce. Pierwszy raz jestem spokojny o kolejne eliminacje :) A Nawałka to taki nasz Guardiola, który potrafi z piłkarzy wykrzesać masksimum, albo więcej, np. co zrobił z Pazdanem. Mam nadzieję, że piłkarze nie osiądą na laurach, to ich forma będzie trwać. Teraz trzeba dobrać solidnych młodych zawodników, aby ta ławka była trochę silniejsza. A teraz wystarczy pomyśleć, jakby Milik był w formie i chociaż połowę setek wykorzystał? :)
Co do meczu to skupię się uwagach, gdyż jest ich znacznie mniej jak pochwał. Tak więc uważam, że niepotrzebnie się tak cofnęliśmy. Nie ma co ukrywać, że piłkarsko Portugalczycy byli zespołem lepszym, ale drużynowo są słabsi. Ponadto byli bardziej doświadczeni i dużo im dało, jak ktoś wcześniej zauważył, cwaniactwo i było kilka niepotrzebnych, naciąganych "fauli", aczkolwiek sędzia też się wiele nie mylił i nie można go obwiniać. W sumie to Pazdan trochę faulował ceera, ale nie żebym płakał :) Niektórych chyba lekko zjadała trema. Fabiański zagrał świetnie, ale myślę, że było go stać na więcej stać w karnych. Ja bym nie obwiniał Krychy za stratę gola, gdyż prawidłowo starał się zastawić piłkę. Bardziej zawinił Grosicki, gdyż nie poszedł do końca i nie atakował strzelca, który miał za dużo miejsca przed polem karnym. A to wszytko i tak byłoby nieważne gdyby Milik był w formie, aczkolwiek nie można mu odmówić chęci walki, ale jego wykończenie woła o pomstę do nieba. W sumie wcześniej mogły być zmiany, ale czy faktycznie one coś by więcej dały. Ostatecznie to zebraliśmy spore doświadczenie, które powinno wyeliminować większość tych uwag w przyszłości, a to jest bezcenne!
DO BOJU POLSKO!!! DZIĘKUJEMY !!!
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Karne z meczu Niemcy-Włochy to jakaś tragedia :D
Awatar użytkownika
Robin Hood

Fracja Isladia 5:2 musze sie pochwalic pierwszy raz tyle trafien mam na stawkach :mrgreen: :
1.Która drużyna jako pierwsza strzeli dwie bramki w meczu? (Zakłady specjalne) Francja Kurs 1.7
2.Strzeli przynajmniej jedną bramkę i zaliczy asystę (Zakłady specjalne) Dimitri Payet (FRA) Kurs 9.00
3.Strzeli przynajmniej jedną bramkę z pola bramkowego (Zakłady specjalne) Olivier Giroud (FRA) Kurs 6.00
4.Zdobędzie przynajmniej jedną bramkę głową (Zakłady specjalne) Olivier Giroud (FRA) 7.50
5.Strzeli przynajmniej jedną bramkę i jego drużyna wygra (Zakłady specjalne) Paul Pogba (FRA) Kurs 3.00
6.Strzeli przynajmniej jedną bramkę i jego drużyna wygra (Zakłady specjalne) Antoine Griezmann (FRA) Kurs 1.90
7.Jak zostanie zdobyta pierwsza bramka? (Zakłady specjalne) Strzał 1.50
8.Strzeli przynajmniej jedną bramkę i jego drużyna wygra (Zakłady specjalne) Antoine Griezmann (FRA) Kurs 1.90
9.Czy będzie przynajmniej jedna asysta w meczu? (Zakłady specjalne) Gylfi Sigurdsson (ISL) Kurs 12.00
10.Strzeli przynajmniej jedną bramkę i zaliczy asystę (Zakłady specjalne) Dimitri Payet (FRA) Kurs 9.00
11.Czy będzie przynajmniej jedna asysta w meczu? (Zakłady specjalne) Gylfi Sigurdsson (ISL) Kurs 12.00
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Szacun, ile na tym zarobiłeś?
Awatar użytkownika
Robin Hood

Revan pisze: Szacun, ile na tym zarobiłeś?
Odliczajac straty na wczorajszym remisie niemiec z wlochami to niecale 300zl na + jestem.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękowania: 19 razy
Kontakt:

Kuba pisze:
Odliczajac straty na wczorajszym remisie niemiec z wlochami to niecale 300zl na + jestem.
Zamiast tracić kasę na zakłady i raz na jakiś czas coś wygrać lepiej byś w bundle zainwestował. :trollface:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 0
Kontakt:

Komu kibicujecie po tym jak odpadła Polska? Ja kibicuje Walii.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Kuba pisze:
Jak rozumiem, to karne są w betach liczone jako remis?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

To zależy jak obstawiasz -> czy na wynik w regulaminowym czasie czy na awans konkretnej drużyny.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

sergeron pisze:
Kuba pisze:
Jak rozumiem, to karne są w betach liczone jako remis?
karne nie są liczone :P jeśli stawiasz popularne pierwsze z brzegu zakłady na 1x2, to to wszystko dotyczy regulaminowego czasu gry. czyli jak strzeli twoja drużyna w dogrywce, albo wygra w karnych to i tak kupon jest do wywalenia, bo dotyczy pierwszych 90 minut(chyba, że regulamin buka, mówi inaczej) :) oczywiście są też zakłady na to który zespół przejdzie dalej (oczywiście tu już kursy są odpowiednio niższe).
ODPOWIEDZ