Promocja na Kinguin, a Janusz z forum - historia niezwykła !

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Na kinguinie trwa promocja za wydanie 15 euro zdobędziesz jakiś tam kodzik.
Nasz forumowicz, który dzielnie bronił Kinguina, że to fajna stronka itp. ,że klucze nie znikają z konta, chwalił się wygraną grą wartą 100zł+.
Teraz już wiem, dlaczego tak broni tej strony, wywęszył w tym interes życia.

"Kupię grę/gry za 15 euro, sprzedam za 16 euro i zgarnę nieskończoną ilość darmowych kodów promocyjnych za które zarobie kolejne 4zł !" - pomyślał

Obrazek
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Ma chłopak głowę do interesów po prostu przecież nie kradnie inni też tam mogą kupić
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 9 razy

No super historia, a teraz sprawdź sobie kartę użytkownika i komentarze.

Karta na Allegro:
http://allegro.pl/show_user.php?search= ... scope=user

15 komentarzy z czerwca
pozostałe wcześniejsze jakiekolwiek to marzec i kwiecień i to z zakupów (komentarze od sprzedających)

Komentarze:
Obrazek

Zmieniłem konto bankowe z PKO BP na millenium i mbank i tam mam do 600 zł zwrotu za płatności, i sobie to przemielam, bo nie mam na co wydać takich kwot kartą i tak, a jak widzisz właśnie sprzedaję w podobnych cenach na paru aukcjach. Nawet w temacie Muve - Kontakt z przedstawicielem pytałem czy mogę opłacić kolekcjonerkę DIshonored 2 w lipcu, ze względu na zwrot kwoty kartą, który w czerwcu mam przerobiony. To było popołudniu, przed jakimkolwiek zdjęciem tutaj.

a tu masz z płatności payu, teraz czerwiec dopiero, wcześniejsza to jedna transakcja z kwietnia (sprzedaż karty graficznej) i wcześniejszych już nawet payu nie uwzględnia, bo zbyt stare są.

Obrazek

---

Widzę, że logika podobna do tej, którą stosuje Wyborcza:
Wrzucić tytuł krzykliwy, ale w środku nie podać żadnych faktów i profilu nawet, z którego wynika, że aktywność od marca do kwietnia kiedy to jak mówisz 'zachwalałem kinguina', co jest śmieszne, była ZEROWA. ZEROWA, rozumiesz?

---

Nawet Recu, który te zdjęcie wrzucił przyznał, że głupio wyszło, nie wrzucam prywatnej rozmowy, bo nie wiem czy sobie tego życzy, ale fragment odnośnie właśnie tej afery..

Obrazek
Ostatnio zmieniony 29 cze 2016, o 01:10 przez Fj00b, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Albo już późno albo nie bardzo czaję o co Ci chodzi? Że kupuje taniej, a sprzedaje drożej? Toć tak się zawsze robi :)
Co do Kinguina i tym podobnych, ja tam nigdy zakupów nie zrobię i tyle. Ktoś chce? Proszę bardzo - wolny kraj.
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Hmm... Kompletnie nie rozumiem problemu.

"Bronił Kinguina i wiadomo już dlaczego". Ale co ZŁEGO o Kinguinie udowadnia twój przykład? Że można kupić gry w dobrej cenie, zgarnąć prezent, odsprzedać z nadwyżką, mając pewność że klucze działają?

Przecież na moje to twój temat jest laurką dla Kinguina...
Awatar użytkownika
Predator

@remike:
Ja pisałem różne rzeczy o Kinguinie i pozytywne i negatywne, i to w różnym też okresie czasowym, zresztą tak jest ze wszystkim, no ja nie mogę.. Jak jesteś za jakąś partią polityczną, to wyrażasz się o niej w samych superlatywach? Czy widzisz te dobre strony, ale i negatywne?

A że grę dostałem? No dostałem HITMANA FULL EXPERIENCE już dawno temu, napisałem o tym, mam go na koncie, zagrałem 2 epizody, na razie leży i czeka aż grę skończą (wszystkie epizody + optymalizacja). Tak samo w tym czasie ktoś dostał XCOMA 2, a kto inny Far Cry Primal. Też pewnie agenci kinguina.

Pewnie Fabiański z kolei to agent PiSu, bo ratując nam awans do 1/4 odciąga uwagę od trybunału.

W kwestii pchliego targu, gdyby się ktoś jeszcze tu chciał czepiać:
Można przejrzeć moje wpisy (wszak nie jest ich dużo - 400) i wszystko co kupiłem mam aktywowane na koncie Steam (profil publiczny) i nigdy nie kupiłem żadnej gry w ilości większej niż jedna sztuka, a jak kupiłem LIS EP 1, to w poście nawet zaznaczyłem, że to nie dla mnie, a dla znajomego i jak ktoś chce dla siebie to ma pierwszeństwo.

Do tego na SteamGifts mnóstwo gier wrzucam, w tym tytuły, które niekoniecznie są bundlowane i mają sporą wartość (np. 2x "The Book of Unwritten Tales Collection" rozdałem w czasie gdy pewnie kosztował z 2x więcej niż obecnie, czy RONIN przed bundlem), 200 gier w sumie rozdałem.
Ostatnio zmieniony 29 cze 2016, o 01:27 przez Fj00b, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Mniejsza o to co sądzisz o Kinguinie. To jest naprawdę kwestia mało istotna - ile ludzi tyle opinii.

Piłem do tego, że cały temat jest absurdalny.
1. Nie udowadnia nic złego o Kinguinie, co chciał osiągnąć autor
2. Ty też nie robisz nic złego odsprzedając klucze z nadwyżką. Przecież to i tak są już klucze z drugiego obiegu. Oferty na Kinguinie dostępne są dla wszystkich. Rozumiem ból zada, że ktoś wykorzystał błąd cenowy, kupił pincet sztuk za grosze, "promocja" się skończyła i koleś januszuje na Allegro. Ale kurde pluć się o odsprzedawanie kluczy Z KINGUINA?! Seriously?!
Awatar użytkownika
Łowca

Miałem na myśli te wszystkie wrzuty na Kinguina i tym podobne serwisy, że trefne klucze itp. (osobiście nic nie mam do Kinguina - support pierwsza klasa :D), ale to tak na marginesie.
Nie o Kinguinie jest ten temat, a o kupowaniu taniej i sprzedawaniu drożej i sprzedawaniu tych bonusów, które mają dopisek po dodaniu do koszyka "ONE PER ACCOUNT !"
Takze zdobywa za darmo i odsprzedaje, co jest bądź co bądź tzw. "Januszostwem", którego tak bardzo tutaj PODOBNO nie lubicie.
Śledzę forum już długi czas i widziałem tematy na forum,ze ktoś chciał o 2zł więcej za grę, albo kupić 2 sztuki i zostawał zrównany z błotem. A tutaj nagle wszyscy klepia po ramieniu i mówią, że "ma głowę do interesów". Hipokryzja?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 323 razy
Podziękowania: 338 razy
Kontakt:

Tak działa wolny rynek.
Awatar użytkownika
Predator

Dalej nie przeczytałeś mojego wpisu?
Dalej nie sprawdziłeś karty użytkownika na Allegro?

No ja nie mogę, wejdź sobie w link i zobacz sobie zdjęcie aktywności oraz kartę użytkownika na Allegro.

Poza tym widzisz żebym wykorzystywał np. pchli targ na Łowcach do jakichkolwiek interesów?
żebym kupował od kogoś grę na pchlim i ją sprzedawał dalej? Nawet k**** jak wspólne zakupy jakieś organizowałem to zawsze co do centa na równo liczyłem na zero, jeszcze pisałem, że kupiłem przez Proxy w dolarach kanadyjskich, żeby było taniej i na równo dzielone.

Nawet od strony urzędu skarbowego jakbyś chciał jakkolwiek na to patrzeć (chociaż i tak nie masz pojęcia o moim realnym życiu - o tym jak, gdzie, czy pracuję, o tym czy odpisuję sprzedaż na allegro itd.), to masz w PL kwotę wolną od podatku bodajże 3200 zł, a tutaj mówimy o OBROCIE na jak patrzę PayU 380 zł PRZEZ PÓŁ ROKU (bo tylko w czerwcu była aktywność, a w kwietniu UŻYWANA KARTA GRAFICZNA, która jako używany sprzęt nie jest liczona do podatku).
Awatar użytkownika
Łowca

Fj00b pisze: Dalej nie przeczytałeś mojego wpisu?
Dalej nie sprawdziłeś karty użytkownika na Allegro?

No ja *klikklak*, wejdź sobie w link i zobacz sobie zdjęcie aktywności.

Z odsprzedawaniem ONE PER ACCOUNT to w ogóle nie wiem o co chodzi, że co, że kody rabatowe odsprzedaje? O__o

Poza tym widzisz żebym wykorzystywał np. pchli targ na Łowcach do jakichkolwiek interesów? żebym kupował od kogoś grę na pchlim i ją sprzedawał dalej? Nawet *bimbom* jak wspólne zakupy jakiegoś organizowałem to zawsze co do centa na równo liczyłem z 0% zysku.
forum nie wykorzystasz bo są mimo wszystko limity na skupowanie :D
Nie wiem co ma do rzeczy historia komentarzy? Możesz dopiero zaczynać "Januszostwo" bo przecież dobry deal, odsprzedawać darmowe kodziki za 10-20zł i w sumie można tak do końca pormocji.
Awatar użytkownika
Predator

Limity na skupowanie na forum?
Odsprzedawać darmowe kodziki? O czym mówisz? :D

Co ma do rzeczy historia komentarzy?
No ogarnij się, piszesz, że dzielnie bronię Kinguina itd. od nie wiem kiedy, a sam widzisz, że historia sprzedaży to czerwiec 2016 na kilkanaście aukcji. Piszesz też o 'chwaleniu się wygraną grą', którą wygrałem nie wiem, z 3 miesiące temu to było? więc odnosisz się do historii właśnie.

Poza tym czyim te multi jesteś? Konto założone wczoraj/dzisiaj (jako, że jest po północy, to już mamy 29 czerwca, natomiast konto z 28 czerwca), a piszesz jakbyś na forum siedział od wieków i znał 'wszystkich januszy'.
ODPOWIEDZ