Euro 2016 - temat ogólny

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

petras_36 pisze: Świetny mecz Polaków. :tak:
To oglądaliśmy inne spotkanie ;) Niezły, dobry, ale nie świetny. To jednak Irlandia Północna, z całym szacunkiem, ale np. przegrywając z nimi...dałbym zakaz wjazdu dla reprezentacji i sztabu. Ktoś oglądał mecz Turcja - Chorwacja ? Tam to dopiero było ostro, krew się lała, ale nikt nogi nie odstawiał.
Na pewno podobać mógł się Błaszczykowski, parę rajdów, parę dośrodkowań, nie każde dochodziło, ale swojej zrobił, do tego walczył, przepychał się. Bo jak tutaj Nawałka eksperymentował z młodszymi to...oni się odbijali w meczach eliminacji czy sparingach od przeciwników. Kapustka naprawdę nieźle, trochę musi poprawić dokładność bo przy podaniach czasami źle dogra, w pierwszej połowie odrobinę za daleko poszedł od Jędrzejczyka, ale ogólnie pozytywnie. Widać u niego swobodę, lekkość gry. Jędrzejczyk...też dobry mecz, szkoda że to nie jego noga/strona, bo gdyby był lewonożny to byłby jeszcze lepszy. Lewy walczył, nie strzelił bramki, ale swoje robił, ściągał 2-3 zawodników na siebie, rozgrywał. Na pewno należy też pochwalić Glika bo bardzo dużo piłek wygrał, zbijał na aut, walczył. Tak samo Krychowiak poza tam 2-3 błędami nasza ostoja w środku pola, ładnie rozprowadzał, kierował grą. Milik mógł odrobinę więcej pomagać w rozegraniu, ale swoje zrobił, bramka jest i to się liczy. Tylko, że to był spotkanie z najsłabszą drużyną grupy, może jedną ze słabszych w turnieju. Oby Szczęsny i Piszczek (niezłe rajdy z Kubą jak w Borussii) byli zdrowi, ale z Niemcami...będzie ciężko. Zobaczmy w jakiej są faktycznie formie, ale oni mają jednak technikę, dyscyplinę, taktykę o parę klas wyżej od Irlandii. Z jednej strony pewnie się trochę bardziej otworzą, ale też ich akcje będą znacznie bardziej groźne. Jeszcze urwać np. remis z Ukrainą i będzie git. Na razie pozytywnie, można się chwilę cieszyć, ale potem czekają nas kolejne mecz. Oby było tylko lepiej!
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Szczerze mówiąc jak dla mnie zagrali lepiej, niż w wygranym meczu z Niemcami, w którym mieliśmy niesamowite szczęście. Chociaż jeśli chodzi o Pazdana to robi za dużo błędów i nie wiem, czy jest to odpowiedni zawodnik do pierwszego składu.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Szukała jest cienki, Cionek też, to co zostaje? Mecz niezły z naszej strony, bo Irlandia nie miała wiele do powiedzenia, no i dawno nie widziałem naszych tak dobrze fizycznie w formie (szybkość, wybieganie). Trochę martwi słaba skuteczność. Ja osobiście jako mieszkaniec ściany wschodniej życzę sobie tylko 5:0 w meczu z Ukrainą, reszta nieważna :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Jakby nie patrzeć to jednak ciężko nastrzelać goli jak przeciwnik broni się w 10.Nie jest im tak łatwo strzelić znów gola,plus nie było przypadku że nie przegrali ostatnich 12 spotkań.Końcowo to i tak obrona byleby wybić piłke w jakimkolwiek kierunku.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Przecież Szukała nawet nie pojechał na Euro. :D Np. Salamon mógłby go zastąpić. Jest dużo wyższy od Pazdana, ale ma mniej doświadczenia.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 57 razy
Kontakt:

Dobry mecz w naszym wykonaniu. Myślę, że gdybyśmy byli skuteczni pod bramka rywali to mogło być 2 lub 3-0. Najsłabiej zagrał Pazdan i ostatnio w ogóle gra kiepsko. Popełnia sporo prostych błędów i długo trzyma piłkę przy nodze zamiast szybciej zagrać do kogoś na blisko. Według mnie Nawałka powinien dać szansę Salamonowi jest bardziej pewny i potrafi spokojnie rozegrać piłkę od tyłu. Na duży plus za ten mecz należy się Kapustce, solidnie zagrał też Glik i Jędrzejczyk.
Awatar użytkownika
Łowca

Mówiłem o cudzie i się zdarzył, oby tak dalej, podobał mi się ten mecz ale cały czas patrzyłem zdenerwowany i aż do samego końca :)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Polska : Niemcy
0:0
Twarda walka.

PS. Mógłby ktoś sprawdzić panama pappers na Milika ?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Mecz z Niemcami był do wygrania, aczkolwiek remis z nimi to też bardzo dobry wynik. Szkoda, że Nawałka nie wpuścił Zielińskiego.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Wynik jest bardzo dobry, bo remis z Ukrainą i wygrana Niemców z Irlandią daje nam awans z drugiego miejsca, a w 1/8 prawdopodobnie Szwajcaria.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 55 razy
Podziękowania: 126 razy
Kontakt:

Pazdan profesura, szkoda szans Milika, ale z taką grą jestem optymistą na kolejne mecze.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

jakim cudzie, o cudzie to niemcy mogą mówić, bo patrząc z przebiegu całego spotkania powinniśmy wygrać ten mecz lewym jajem. gdyby tylko milik był w swojej życiowej formie to właśnie tak by się stało. gracz meczu zdecydowanie krychowiak, niemcy o takim grajku mogą tylko pomarzyć, pełna profeska, teraz rozumiem skąd słowo generał przy jego nazwisku! pochwały należą się również obronie, szczególnie pazdan (wcześniej znany jako p i z d a n) bardzo miło mnie zaskoczył, grał wręcz wybornie. a i dobrze, że wojtek się złamał, bez obrazy ale fabian jest kilka razy lepszy, a już napewno znacznie od niego pewniejszy (jestem wiernym kibicem arsenalu od 20 lat, więc wiem co pisze). brawo nasi, oby tak dalej, mam nadzieje, że jednak powalczymy o pierwsze miejsce. ]:->
Awatar użytkownika
Łowca

wyjdziemy na pewno chociażby z 3 miejsca, kwestia z którego miejsca najbardziej opłacalnie
wydaje mi się że najlepiej wyjść z drugiego miejsca bo wtedy prawdopodobnie trafimy na Szwajcarię, z pierwszego miejsca chyba była by Francja, ale jeszcze pewności nie ma
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Pierwsze miejsce gra z trzecim. Muszą być korzyści z wygrania grupy.
FlashGordon
Awatar użytkownika
FlashGordon

Bardzo ładnie dzisiaj Czesi wyszli na remis z Chorwacją. Co prawda Chorwacja w dzisiejszym spotkaniu pokazała się jako ten lepszy zespół i myślę, że na Euro dość daleko zajdą ale Czesi pokazali, że warto walczyć do końca.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Albania 1:0 Rumunia (odpada)
Się działo się!
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Bardzo ładny mecz, brawo Albania :tak:
Zawsze na turniejach kibicuje ( oprócz naszej reprezentacji) takim outsiderom jak Albania czy Islandia na Euro2016 ;) w szczególności gdy grają z jakimiś "Super Gwiazdami".

Przykład:

Portugalia - Islandia 1:1 - widok machającej rękami i wściekającej Krystyny - bezcenny :trollface:
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Kuwejt pisze: Co pan... ?
Będę oglądał mecz.
Edit:
Polska 1 : 0 Ukraina

Pazdan nie do przejścia!
Lewy pokopany :/
Krycha prawie usiadł na piłce w polu bramkowym ;)
Milik, nie może się odnaleźć?

Błaszczykowski... pięknie!
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

ładny gol
Awatar użytkownika
Wiedźmin