Ankieta do licencjatu

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Witam!

Nadszedł koniec maja, koniec semestru zbliża się nieubłaganie. Niestety trzeba przystopować graniem i wziąć się za pisanie pracy licencjackiej- wszak zostały tylko (aż) 2 tygodnie. W związku z tym bardzo proszę o dołożenie swojej cegiełki i wypełnienie krótkiej ankiety (zajmie około 5 minut) na temat sposobu nabywania gier (i kilku innych rzeczy). Ankieta jest całkowicie anonimowa i posłuży wyłącznie do skończenia pracy licencjackiej. Jeśli kogoś to interesuje- piszę o głównych czynnikach wpływających na piractwo w Polsce- postawiłem hipotezę, że niedostosowanie cen na polskim rynku sprzyja piractwu. Jak jest naprawdę? :) Jeśli ktoś jest zainteresowany z przyjemnością udostępnię wyniki- potrzebuję nieco ponad 100 wypełnień (już kilka jest :)).

Link do ankiety: http://goo.gl/forms/PfazFyTiJWm6eWel2

Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich forumowiczów!
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Dodałbyś * czy do zakupu gier liczą się te z bundli. To samo z pieniędzmi na gry.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

cegiełka dołożona. Byłem zmuszony skłamać w ankiecie :D wiec jeśli miał bym coś zasugerować to w "4. Jaki jest sposób Pana/Pani utrzymania?" należało by dodać "jednoosobowa działalność gospodarcza/właściciel firmy"
Awatar użytkownika
Łowca

Wypełnione:)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Proszę;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

wypelnilem

prosze potem udostepnic wyniki
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Kontakt:

Wypełnione ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 498 razy
Podziękowania: 72 razy

Twoja odpowiedź została zapisana. ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Wypełnione.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

skrysz pisze: cegiełka dołożona. Byłem zmuszony skłamać w ankiecie :D wiec jeśli miał bym coś zasugerować to w "4. Jaki jest sposób Pana/Pani utrzymania?" należało by dodać "jednoosobowa działalność gospodarcza/właściciel firmy"
A to prowadzenie firmy to nie jest praca? :E
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Wypełnione :) Chętnie później poznam wyniki :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

upperi pisze:
skrysz pisze: cegiełka dołożona. Byłem zmuszony skłamać w ankiecie :D wiec jeśli miał bym coś zasugerować to w "4. Jaki jest sposób Pana/Pani utrzymania?" należało by dodać "jednoosobowa działalność gospodarcza/właściciel firmy"
nie...to poganianie innych do pracy i zbieranie kołaczy z ich wypocin :trollface: :E ;)

"praca" utarło się raczej używać w znaczeniu "zatrudniony", zresztą, z urzędowego punktu widzenia przedsiębiorca to nie pracownik, a więc nie pracuje i nie należą się mu te same przywileje co ludziom pracującym :|
FlashGordon
Awatar użytkownika
FlashGordon

Poszło. :piwo:
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

powodzenia :)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Wypełnione :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Również wypełniłem, powodzenia!
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

skrysz pisze:
upperi pisze:
nie...to poganianie innych do pracy i zbieranie kołaczy z ich wypocin :trollface: :E ;)

"praca" utarło się raczej używać w znaczeniu "zatrudniony", zresztą, z urzędowego punktu widzenia przedsiębiorca to nie pracownik, a więc nie pracuje i nie należą się mu te same przywileje co ludziom pracującym :|
Gdyby miał być taki dokładny, to powinien mieć tam też możliwość wyboru odpowiedzi typu "inwestycje na giełdzie", "utrzymuje mnie partner", "utrzymuję się z datków członków mojego kościoła", "gram zawodowo w totolotka" itp, itd. :trollface:

No i przy jednoosobowej działalności gospodarczej to można poganiać - siebie :E
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

upperi pisze:
skrysz pisze:
upperi pisze: A to prowadzenie firmy to nie jest praca? :E

Gdyby miał być taki dokładny, to powinien mieć tam też możliwość wyboru odpowiedzi typu "inwestycje na giełdzie", "utrzymuje mnie partner", "utrzymuję się z datków członków mojego kościoła", "gram zawodowo w totolotka" itp, itd. :trollface:
wszystko co wymieniłeś mieści się w "przedsiębiorca" lub "bezrobotny" :E ale podążając w tym kierunki proponuję dodać "mieszkam z rodzicami" i "500+ mym zbawieniem" :trollface:
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

"Ile średnio pieniędzy wydał/a Pan/Pani na gry komputerowe w ciągu ostatnich sześciu miesięcy?"

Sugeruję skorygować pytanie, lub dodać opis, bo wystarczająco niejasne żeby recenzent czy promotor Ci się przyczepili. Nie wiadomo czy chodzi o średni wydatek sześciomiesięczny (ile wydajesz w sumie przez 6 msc), czy o średni miesięczny wydatek licząc ostatnie sześć miesięcy. Jeśli piszesz licencjat nie daj Boże na socjologii lub dziennikarstwie to nawet się nie zastanawiaj tylko zmieniaj ;)

To samo zresztą z pytaniem numer 7, "Ile gier komputerowych kupił/a Pan/Pani średnio w ciągu ostatnich sześciu miesięcy?"
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 18 razy

powodzenia!
ODPOWIEDZ