Pomysły na nowe medale
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
Odnośnie reputacji, powiem jedynie ze 3 razy pomogłem innym userom kupujac im gry, kiedy sami nie mogli z różnych powodów. Niestety repa dostałem od jednego usera bo pozostała dwójka nie mogła dać. Oczywiście najważniejsze że mogłem pomóc, ale dostać punkcik było by fajnie.
Wystarczyło aby obie osoby zgłosiły się do jednego z moderatorów czy to sergeron czy noj89 a punkt zostałby przyznany. Tak było w moim przypadku i tak było w kilku innych. - Możesz sprawdzić u mnie w profilu.
- Podziękował: 64 razy
- Podziękowania: 20 razy
- Kontakt:
Medal za zjedzenie dużego talerza spaghetti (niekoniecznie z talerzem) albo kebaba 40cm. Medal włocha za zdjęcie z pizzo. medal polaka za zdjęcie z dowodem osobistym, medal bogacza za zdjęcie przodu i tyłu karty płatniczej.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
A może zamiast takiego okrężnego szukania rozwiązania o którym 99% userów nie wie, wystarczy dać możliwość wystawiania reputacji wszystkim użytkownikom?
Ale przeczytaj jeszcze ze dwa razy moją wypowiedź i tym razem ze zrozumieniem. Nie napisałem, że to ma osoba pomagająca się zgłaszać, tylko osoba, której owa pomoc została udzielona i chciałaby jakoś nagrodzić / podziękować.Adadid pisze:Może mikrawiec nie chce "płakać" o łapki? Skoro taki ryszard za temat o steamgiftowych pijawkach dostał +repa, to ja za moją zabawę "Jaka to gra" również mógłbym dostać. Nie dostałem - trudno, nie płaczę. Nie mówiąc o tym, że pisanie w takich sprawach do modów jest i uciążliwe, i (powinno być) krępujące.
Ja osobiście nie prosiłem, użytkownik powiedział, że nie mógł przyznać reputacji to odpowiedziałem, że jeżeli chce kogoś nagrodzić reputacją to niech zgłosi się do moderatora np. sergeron
Co do samej idei medali to moim zdaniem nawet fajny pomysł, jednak trochę dziwnie wygląda osoba bez swojego kolorku do którego było się przyzwyczajonym np. McSnake
Natomiast jeżeli chodzi o sprawę medalu w przypadku Veteranów, to jeśli nie byłoby to problemem, to może istnieje jakaś szansa, że któryś z obecnych programistów przy okazji ŁG3.0 mógłby napisać prosty skrypt, który podobnie jak Steam z każdym rokiem automatycznie podmieniałby medale za obecność.
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Z tego samego faktu się tak nie stanie, dla którego nie każdy jest moderatorembrecho pisze:A może zamiast takiego okrężnego szukania rozwiązania o którym 99% userów nie wie, wystarczy dać możliwość wystawiania reputacji wszystkim użytkownikom?

Zasłużeni w teorii powinni być użytkownikami związanymi ze stroną i takimi, którym zależy na rozwoju strony. A reputacja to nagroda za pomóc w rozwoju. Jak każdy będzie mógł przydzielać reputację, to przy każdym poście będziesz miał +2 repki. Więc jaki w tym sens?
- Podziękował: 728 razy
- Podziękowania: 231 razy
- Kontakt:
Jeżeli medali ma być kilka to może te za kluby 500-8000 posiadanych gier dawać tylko za najwyższy. To zrobi troszeczkę miejsca na inne. Bo przyznam że jak dojdzie jeszcze z 5 to będzie się rozmazywać.
Mam też bardzo mieszane odczucia tyczące medali za negatywne zasługi. Nie wystarczy ujemne stosowanie reputacji i ostrzeżenia? A jeżeli nie to powinny być one jakoś oddzielone od tych pozytywnych.
Nie wiem też czy to możliwe, ale czy można jakoś połączyć te medale z kolorkami, ja tęsknie za swoim "majtkowym"
Mam też bardzo mieszane odczucia tyczące medali za negatywne zasługi. Nie wystarczy ujemne stosowanie reputacji i ostrzeżenia? A jeżeli nie to powinny być one jakoś oddzielone od tych pozytywnych.
Nie wiem też czy to możliwe, ale czy można jakoś połączyć te medale z kolorkami, ja tęsknie za swoim "majtkowym"

- Podziękował: 80 razy
- Podziękowania: 317 razy
- Kontakt:
Ja proponuję medal w stylu "weteran HH" dla osób które wzięły udział w 10 lub więcej zbiórkach na HH. Poza tym podpisuję się pod pomysłem odznaki dla zaufanych handlarzy, którzy mają odpowiednią ilość pozytywnych komentarzy za transakcje na pchlim targu.
- Kontakt:
O dziwo tak, bo Ci odpowiadam.
Jak funkcjonowało to tak mniej-więcej na 1 osobie-modzie, to było to sprawdzane tylko przy wejściu do grupy zasłużonych. A teraz sobie wyobraź, że jakieś 2,5k osób ma możliwość wystawiania reputacji (strona ma 25k użytkowników, niech będzie że tylko 10% jest aktywnych). Musiałbyś zatrudnić co najmniej jednego moda dodatkowo, który by to sprawdzał (bo i każdy ma swoje życie prywatne, nikt z obecnych modów nie zacznie nagle spędzać kilka godzin dziennie więcej na zgłoszeniach). A modzi są opłacani przez remike. Więc podpisywanie nowej umowy o dzieło z kolejną osobą tylko po to, żeby każdy user mógł sobie spamować reputacją na prawo i lewo? No nie bardzo.
Zajmuję się (za darmo aka hobbystycznie) moderacją komentarzy na głównej. Czasami dziennie komentarzy jest kilkanaście, czasami podczas jakieś akcji z 400, zdarzało się i 900. I wiem ile to trwa żeby to tylko przejrzeć i usunąć posty niezgodne z regulaminem. Więc teraz sobie wyobraź ile by trwało przeglądanie całego forum, sprawdzanie poprawności każdej repki i reagowanie na to. IMHO gra w ogóle nie warta świeczki. Nic się nie zyskuje, dokłada się masę bałaganu.
- Podziękował: 61 razy
- Podziękowania: 121 razy
- Kontakt:
1. Medal za sensowne merytoryczne treści vide ŁOWCA.
2. Medal za 5 lat aktywnego uczestnictwa na forum.
3. Medal za organizacje zbiórek.
4. Medal za finansowe wsparcie strony (dotacje)?
5. Medal za GA na rzecz ŁG.
6. Medal za info o glitchu.
Drobiazgi można zawsze doszlifować.
2. Medal za 5 lat aktywnego uczestnictwa na forum.
3. Medal za organizacje zbiórek.
4. Medal za finansowe wsparcie strony (dotacje)?
5. Medal za GA na rzecz ŁG.
6. Medal za info o glitchu.
Drobiazgi można zawsze doszlifować.
Przypuszczam, że Tom Stone i remike też o tym pomyśleli, ale nie mieli serca zaproponować komuś tak dziadowskiego zadania, które polegałoby na ręcznym usuwaniu użytkownikom medali niższego rzędu.
Brawo, że się sam zgłosiłeś

- Kontakt:

Ale jak nie da się wybrać medali, które wyświetlają się na profilu, to wystarczyło by dodawać użytkowników tylko do tego klubu, do którego się max kwalifikują. Jak ktoś ma medal za 3k gier, to logiczne że ma też na steam 2k, 1k i 500 tytułów.
Poza tym wtedy sama strona z medalami była by bardziej przejrzysta, bo teraz jak te wartości są ze sobą skumulowane to nie widać ile tak naprawdę jest użytkowników do pewnego pułapu - ludzie powtarzają się w klubach po kilka razy.