Jaka to gra?

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

coolwhip pisze: Nie dość, że kaszanka, to jeszcze nieświeża: Armored Moon: The Next Eden
Jestem pod wrażeniem. Znałeś czy poszedł jakiś research?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Niewiele jest gier z tamtego okresu, których nie kojarzę. Ale i tak się namęczyłem ze znalezieniem tytułu gry, cały czas The Moon Project mi się kołatał po głowie.

Moja zagadka:
Obrazek
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 105 razy
Kontakt:

Spearhead?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Wargasm. Skojarzyłem po UI.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Angrenbor pisze: Wargasm. Skojarzyłem po UI.
Potwierdzam. Tak sobie myślałem, że jeśli zasłonię UI to dwa tygodnie będziecie próbowali zgadnąć :E
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 0
Podziękowania: 19 razy
Kontakt:

FlashGordon pisze:
Adadid pisze: Jako że Flash się nie zgłosił:
Wcześniej przeczytaj zasady, które sam piasłeś a potem zapytaj.
Adadid pisze: 1.2.Po poprawnej odpowiedzi (oraz ewentualnym potwierdzeniu przez osobę zadającą) użytkownik w czasie 12 godzin powinien zadać własną zagadkę. Po przekroczeniu tego czasu zagadkę może zadać każdy chętny.
12 godzin nie minęło. Czas miałem do 22:42
Trochę nieścisłości się tu wdarły w regulaminie. Ja policzyłem 12 godzin od poprawnej odpowiedzi, a ty od potwierdzenia. Także regulamin muszę poprawić.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 25 razy

coolwhip pisze: Potwierdzam. Tak sobie myślałem, że jeśli zasłonię UI to dwa tygodnie będziecie próbowali zgadnąć :E
I trzeba było tak zrobić :P Co to za radość z zagadki jak "pęka" po paru minutach :trollface: . Z resztą chyba wszystkie moje screeny nie miały HUD'a, a i tak często dość szybko były odgadywane.
BTW: W sumie fajnie jakby każdy kto zgadnie, pisał jak doszedł do rozwiązania, w sensie czy grę znał, a jeśli nie to po czym poznał, jak znalazł itp.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

RaiL pisze:
coolwhip pisze: Potwierdzam. Tak sobie myślałem, że jeśli zasłonię UI to dwa tygodnie będziecie próbowali zgadnąć :E
I trzeba było tak zrobić :P Co to za radość z zagadki jak "pęka" po paru minutach :trollface: . Z resztą chyba wszystkie moje screeny nie miały HUD'a, a i tak często dość szybko były odgadywane.
BTW: W sumie fajnie jakby każdy kto zgadnie, pisał jak doszedł do rozwiązania, w sensie czy grę znał, a jeśli nie to po czym poznał, jak znalazł itp.
A pomyśl jaka frajda byłaby z zadania zagadki, z której odgadnięciem byłby problem nawet mimo ujawnienia UI.
Awatar użytkownika
Predator

coolwhip pisze: A pomyśl jaka frajda byłaby z zadania zagadki, z której odgadnięciem byłby problem nawet mimo ujawnienia UI.
Też prawda, tyle tylko, że mając UI stosunkowo łatwo jest wygooglować jak się wie jak :P.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

RaiL pisze: BTW: W sumie fajnie jakby każdy kto zgadnie, pisał jak doszedł do rozwiązania, w sensie czy grę znał, a jeśli nie to po czym poznał, jak znalazł itp.
Zgadzam się, sam chciałem coś takiego zaproponować, ale mnie uprzedziłeś.
RaiL pisze: mając UI stosunkowo łatwo jest wygooglować jak się wie jak :P.
Masz na myśli jakieś konkretne sposoby czy po prostu szukanie w obrębie gatunku pasującego tytułu? Dwa ostatnie screeny zgadłem dzięki GUI. W Wargasma grałem trochę, więc jakoś mi się skojarzyło, zwłaszcza ten Sabot i wygooglanie screenów z gry tylko mnie o tym przekonało. A Dark Reign 2 nie znałem, po prostu leciałem z listy futurystycznych RTSów i dopasowałem po wyglądzie zaznaczonych jednostek.

A to moja zagadka. Osobiście myślę, że trudna, choć nieraz mnie już zaskakiwaliście. Screen nieco przycięty, bo zdradzał pewien bardzo charakterystyczny element.
Obrazek
Awatar użytkownika
Predator

Angrenbor pisze: Masz na myśli jakieś konkretne sposoby czy po prostu szukanie w obrębie gatunku pasującego tytułu?
Raczej to drugie, aczkolwiek wydaje mi się, że gdyby trochę się "pobawić" screenem i googlem(przykładowo wyciąć same fragmenty HUD'a, zuploadować, po czym spróbować wyszukać itp.), to też pewnie można by było coś wyczarować ;) . Także w pewnym sensie zarówno to pierwsze, jak i drugie miałem na myśli.
Angrenbor pisze: Dwa ostatnie screeny zgadłem dzięki GUI. W Wargasma grałem trochę, więc jakoś mi się skojarzyło, zwłaszcza ten Sabot i wygooglanie screenów z gry tylko mnie o tym przekonało. A Dark Reign 2 nie znałem, po prostu leciałem z listy futurystycznych RTSów i dopasowałem po wyglądzie zaznaczonych jednostek.
Generalnie jak się w coś grało, to się raczej pozna. Gorzej jak jest to gra na zasadzie "kurcze, gdzieś to, kiedyś widziałem, ale co to było?" :P . Wtedy niewątpliwie trzeba się wspomóc googlem. Chociaż i to nie zawsze przynosi efekty, tak jak z tym Operation Flashpoint, na które wpadłem, ale porównanie screenów z googla bynajmniej moich przypuszczeń nie potwierdziło ;) .
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Nikt nawet nie strzelał.

Pora więc na podpowiedź. To mała gierka, jej demo było kiedyś w CDA. Na tym przyciętym fragmencie screena był widoczny tytuł :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 24 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

Handkerchief! Demo ograłem wiele razy :D Obyłoby się nawet bez podpowiedzi :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Christoph pisze: Handkerchief! Demo ograłem wiele razy :D Obyłoby się nawet bez podpowiedzi :)
Zgadza się :tak:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Aleś mi pan zafundował "blast from the past"! Od kilkunastu lat nie widziałem tej gry na oczy, aż chyba spróbuję ją gdzieś zlokalizować :)

Oto i moja zagadka:
Obrazek

EDIT

Widzę, że nikt nawet nie próbuje zgadywać, więc trochę podpowiem:
- to gra produkcji europejskiej
- gra powstała grubo po 2000 r.
- to nie jest gra akcji
- screen pochodzi z sekwencji FMV
- w Polsce wydano tę grę w kinowej polskiej wersji językowej
- nie ma tej gry na Steamie, choć poprzednia część tam jest
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Christoph pisze: Aleś mi pan zafundował "blast from the past"! Od kilkunastu lat nie widziałem tej gry na oczy, aż chyba spróbuję ją gdzieś zlokalizować :)

Oto i moja zagadka:
Obrazek

EDIT

Widzę, że nikt nawet nie próbuje zgadywać, więc trochę podpowiem:
- to gra produkcji europejskiej
- gra powstała grubo po 2000 r.
- to nie jest gra akcji
- screen pochodzi z sekwencji FMV
- w Polsce wydano tę grę w kinowej polskiej wersji językowej
- nie ma tej gry na Steamie, choć poprzednia część tam jest
Czarno to widzę.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Kurczę, myślałem, że jednak ktoś już to odgadnie :D Ostatnia podpowiedź - to przygodówka, klasyczny point'n'click z dziewczyną w roli głównej. Po 17.00 podam odpowiedź, jeśli nikomu się nie uda.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Totalny strzał: Chronicles of Mystery: Drzewo życia?
Lui
Awatar użytkownika
Lui
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Christoph pisze: Kurczę, myślałem, że jednak ktoś już to odgadnie :D Ostatnia podpowiedź - to przygodówka, klasyczny point'n'click z dziewczyną w roli głównej. Po 17.00 podam odpowiedź, jeśli nikomu się nie uda.
Nie podajemy żadnych odpowiedzi tak szybko, bez przesady :D
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Christoph pisze: Kurczę, myślałem, że jednak ktoś już to odgadnie :D Ostatnia podpowiedź - to przygodówka, klasyczny point'n'click z dziewczyną w roli głównej. Po 17.00 podam odpowiedź, jeśli nikomu się nie uda.

Return to Mysterious Island?
ODPOWIEDZ