Jestem pod wrażeniem. Znałeś czy poszedł jakiś research?
Jaka to gra?
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 25 razy
I trzeba było tak zrobić

BTW: W sumie fajnie jakby każdy kto zgadnie, pisał jak doszedł do rozwiązania, w sensie czy grę znał, a jeśli nie to po czym poznał, jak znalazł itp.
- Podziękował: 3 razy
- Podziękowania: 8 razy
- Kontakt:
A pomyśl jaka frajda byłaby z zadania zagadki, z której odgadnięciem byłby problem nawet mimo ujawnienia UI.RaiL pisze:I trzeba było tak zrobićCo to za radość z zagadki jak "pęka" po paru minutach
. Z resztą chyba wszystkie moje screeny nie miały HUD'a, a i tak często dość szybko były odgadywane.
BTW: W sumie fajnie jakby każdy kto zgadnie, pisał jak doszedł do rozwiązania, w sensie czy grę znał, a jeśli nie to po czym poznał, jak znalazł itp.
- Podziękował: 143 razy
- Podziękowania: 331 razy
- Kontakt:
Zgadzam się, sam chciałem coś takiego zaproponować, ale mnie uprzedziłeś.
Masz na myśli jakieś konkretne sposoby czy po prostu szukanie w obrębie gatunku pasującego tytułu? Dwa ostatnie screeny zgadłem dzięki GUI. W Wargasma grałem trochę, więc jakoś mi się skojarzyło, zwłaszcza ten Sabot i wygooglanie screenów z gry tylko mnie o tym przekonało. A Dark Reign 2 nie znałem, po prostu leciałem z listy futurystycznych RTSów i dopasowałem po wyglądzie zaznaczonych jednostek.
A to moja zagadka. Osobiście myślę, że trudna, choć nieraz mnie już zaskakiwaliście. Screen nieco przycięty, bo zdradzał pewien bardzo charakterystyczny element.

- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 25 razy
Raczej to drugie, aczkolwiek wydaje mi się, że gdyby trochę się "pobawić" screenem i googlem(przykładowo wyciąć same fragmenty HUD'a, zuploadować, po czym spróbować wyszukać itp.), to też pewnie można by było coś wyczarować

Generalnie jak się w coś grało, to się raczej pozna. Gorzej jak jest to gra na zasadzie "kurcze, gdzieś to, kiedyś widziałem, ale co to było?"Angrenbor pisze: Dwa ostatnie screeny zgadłem dzięki GUI. W Wargasma grałem trochę, więc jakoś mi się skojarzyło, zwłaszcza ten Sabot i wygooglanie screenów z gry tylko mnie o tym przekonało. A Dark Reign 2 nie znałem, po prostu leciałem z listy futurystycznych RTSów i dopasowałem po wyglądzie zaznaczonych jednostek.

- Podziękował: 24 razy
- Podziękowania: 82 razy
- Kontakt:
Aleś mi pan zafundował "blast from the past"! Od kilkunastu lat nie widziałem tej gry na oczy, aż chyba spróbuję ją gdzieś zlokalizować 
Oto i moja zagadka:

EDIT
Widzę, że nikt nawet nie próbuje zgadywać, więc trochę podpowiem:
- to gra produkcji europejskiej
- gra powstała grubo po 2000 r.
- to nie jest gra akcji
- screen pochodzi z sekwencji FMV
- w Polsce wydano tę grę w kinowej polskiej wersji językowej
- nie ma tej gry na Steamie, choć poprzednia część tam jest

Oto i moja zagadka:

EDIT
- to nie jest gra akcji
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 11 razy
- Kontakt:
Czarno to widzę.Christoph pisze: Aleś mi pan zafundował "blast from the past"! Od kilkunastu lat nie widziałem tej gry na oczy, aż chyba spróbuję ją gdzieś zlokalizować
Oto i moja zagadka:
EDIT
- to nie jest gra akcji
- Podziękował: 24 razy
- Podziękowania: 82 razy
- Kontakt:
Kurczę, myślałem, że jednak ktoś już to odgadnie
Ostatnia podpowiedź - to przygodówka, klasyczny point'n'click z dziewczyną w roli głównej. Po 17.00 podam odpowiedź, jeśli nikomu się nie uda.