Wyprzedaże gier w Biedronce

Okazyjne ceny gier z dystrybucji pudełkowej, wyprzedaże w Biedronce, tanie serie wydawnicze.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 9 razy

MadHunter pisze:
Fj00b pisze:
Także te promocje 40 zł za gry bundlowane już to tylko dla osób bez dostępu do Łowców chyba ;'x

.
Promocja dla lubiących pudełka lub osób które nie mają internetu i jeszcze nie zauważyły paczek HB itp.
Rozumiem argument z pudełkami, sam do tego nawiązałem, ale jaki jest sens OBECNYCH pudełek podstawowych albo edycji POMARAŃCZOWYCH, to nie jestem w stanie zrozumieć akurat.

Paskudna często pomarańczowa oprawa, w środku kartka z kluczem i NIC WIĘCEJ, nawet instrukcji oraz płyta, która zawiera 1/5 zawartości gry, 4/5 trzeba pobrać. Nawet wywaliłem wszystkie takie pudełka, bo szpecą normalną kolekcję.

Tak czy siak w środku są zazwyczaj klucze, bez których nie pogra się, więc 'DRM-Free' też odpada.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Wycieczka po trzech legnickich Biedronkach (ul Asnyka, ul. Jaworzyńska i koło dworca PKP) zaowocowała tylko obecnością gier w jednej z nich - przy dworcu. Niestety cen nie mam, bo gry były w gablotce.

A były w niej (PC i konsole):
Enemy Front (PS3 i X360)
Anno 2017: Complete Edition (PC)
Your Shape: Fitness Evolved (X360)
Rayman Origins (X360)
Batman: Arkham Collection (PS3 i X360)
Assassin's Creed: Brotherhood (X360)
GRID Autosport (PC)
Symulator Kozy: Edycja Kozy Grozy (PC)
Might & Magic: Heroes VI (PC)
Emergency 2016: Symulator Misji Ratunkowych (PC)
Project Cars (PC)
Scooby-Doo!: Pierwsze Strachy + Scooby-Doo!: Nawiedzone Bagno (PC)
Driver: San Francisco (X360)
Rabbids: Alive & Kicking (X360)
Metro: Redux (PC)
Motionsports: Play for Real (X360)
Men of War: Oddział Szturmowy 2 - Deluxe Edition (PC)
Dishonored: Game of the Year Edition (X360)
Angry Birds: Star Wars + Angry Birds: Star Wars II (PC)
Twierdza: Kolekcja HD + Twierdza 3: Złota Edycja (PC)
Total War: Shogun 2 - Złota Edycja + Empire & Napoleon: Total War - Game of the Year Edition (PC)
Company of Heroes: Antologia + Company of Heroes 2 (PC)
Saints Row IV: Game of the Century Edition (PC)
Metro: Last Light + Saints Row IV (PC)
Rayman: Legends (PC)
F1 2015 (PC)
Obie "paczki" gier od PlayWay (z Ethan: Meteor Hunter i z Rajdem Polski)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 25 razy

Byłem w dwóch Biedrach, w jednej gier nie było wcale, w drugiej znaczna większość(jeśli nie wszystkie) gier z listy. Z tego co zapamiętałem.
Metro Last Light + Saints Row 4
Saints Row 4 Game of the Century
Grid Autosport(w dwóch wydaniach:Premium Games, i biedronkowe, oba w tej samej cenie 39.99zł)
"Pakiet wyścigowy" - jakieś nie znane mi 4 gry, plus klika dodatkowych(również mi nieznanych) w postaci kluczy(na pudełku były wymienione tytuły, zapamiętałem tylko Maluch Racer 3)
Angry birds Star Wars 2 pak
Might & Magic – Heroes 6 (Exclusive) - chyba, nie pamiętam już na 100%
Anno 2070 Complete (Exclusive)
Rayman Legends (Exclusive)
Metro Redux
Shogun 2 gold + Empire: Total War + Napoleon: Total War – Game of the Year Edition
Company of Heroes 2 + Company of Heroes Antologia
F1 2015
Project cars
Emergency - na okładce opisany chyba jako "Symulator misji ratunkowych", czy coś podobnego.
Twierdza kolekcja HD + Twierdza 3 Złota Edycja
Czyli w sumie, porównując z listą, wszystko na PC co miało być, z wyjątkiem tego pakietu z Ethanem(ale mogłem przeoczyć). Ponadto, z poza listy tylko, i wyłącznie:
Symulator Kozy - Edycja Kozy Grozy
Plus sporo gier na PS3, i X360, tych jednak nie przeglądałem, gdyż mnie nie interesują, ze względu na brak tych konsol w moim posiadaniu ;)
Ceny takie same jak były podane w newsie na stronie głównej.
BTW: W tej Biedronce co byłem, i były gry, leżały normalnie na takiej kartowej półeczce, nie w gablotce.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

A ja jestem ciekawy czy powtórzy się sytuacja z poprzedniego roku i te gry na czerwcowej wyprzedaży wylądują za 20 złoty (pewnie wyjątkiem będzie tylko ten pakiet SR 4 i Metro). Ostatnio pamiętam nie kupiłem kilku gier za 40 złoty a w czerwcu były za 20 więc interes był :P Tym razem więc odpuszczam zakupy i wolę poczekać, dużo nie stracę :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

SKODR pisze: A ja jestem ciekawy czy powtórzy się sytuacja z poprzedniego roku i te gry na czerwcowej wyprzedaży wylądują za 20 złoty (pewnie wyjątkiem będzie tylko ten pakiet SR 4 i Metro). Ostatnio pamiętam nie kupiłem kilku gier za 40 złoty a w czerwcu były za 20 więc interes był :P Tym razem więc odpuszczam zakupy i wolę poczekać, dużo nie stracę :)
No niestety - nauczka by nie kupować tam gier >20 zł. Z ostatnich zakupów po 40 zł Homeworld Remastered wylądował nadzwyczaj szybko (co mnie zaskoczyło - w końcu to Gearbox) w HB w cenie za Tier3 niewiele wyższej od samego Homeworlda w Biedrze, nawet pomimo silnego dolara i słabej złotówki.
Tak swoją drogą zwróciłem właśnie uwagę na masowe przeceny pudełkowych gier z serii LEGO w różnych sieciach. Ostatnio w Tesco. LEGO bundle uważam więc za przesądzone. Dystrybutor przed bundnlem daje po prostu pośrednikom lepsze ceny, tak że ci mogą robić promocje na ostatnią chwilę tego co się jeszcze nie sprzedało.
Awatar użytkownika
Predator

Skapiradlo pisze: Tak swoją drogą zwróciłem właśnie uwagę na masowe przeceny pudełkowych gier z serii LEGO w różnych sieciach. Ostatnio w Tesco. LEGO bundle uważam więc za przesądzone. Dystrybutor przed bundlem daje po prostu pośrednikom lepsze ceny, tak że ci mogą robić promocje na ostatnią chwilę tego co się jeszcze nie sprzedało.
Można wiedzieć na które konkretnie gry z serii Lego, i jakie to były ceny? Ja szczerze mówiąc ostatnio nie zauważyłem żadnych większych przecen na nowsze gry z tej serii, a starsze raczej też były w tak samo niskich/"niskich" cenach jak zawsze. Można prosić o więcej informacji, z góry dzięki za odpowiedź.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Skapiradlo pisze:
SKODR pisze: Tak swoją drogą zwróciłem właśnie uwagę na masowe przeceny pudełkowych gier z serii LEGO w różnych sieciach. Ostatnio w Tesco. LEGO bundle uważam więc za przesądzone. Dystrybutor przed bundnlem daje po prostu pośrednikom lepsze ceny, tak że ci mogą robić promocje na ostatnią chwilę tego co się jeszcze nie sprzedało.
Myślisz ze ktoś się tam w Warnerze przejmuje polskimi sklepikami? Cenega pewnie czyści przed wakacjami żeby nie leżało za dużo w martwym sezonie.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

Byłem wczoraj w Tesco. Stare gry LEGO w cenie ~30 PLN, nowe LEGO Avengers w promocji 99 PLN, Jurassic World 59 PLN.
Jak dla mnie to nie warto o tych promocjach nawet wspominać...
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

99zł, gdzie w cyfrowej można kupić za tyle wszystkie gry LEGO i jeszcze zostanie :P
Awatar użytkownika
Predator

McSnake pisze: Byłem wczoraj w Tesco. Stare gry LEGO w cenie ~30 PLN, nowe LEGO Avengers w promocji 99 PLN, Jurassic World 59 PLN.
Jak dla mnie to nie warto o tych promocjach nawet wspominać...
A nie pamiętasz może jak cenowo stały Hobbit, Marvel Super Heroes, i LEGO Przygoda? Z góry dzięki za odpowiedź.
tomas1395 pisze: 99zł, gdzie w cyfrowej można kupić za tyle wszystkie gry LEGO i jeszcze zostanie :P
No to kup sobie wszystkie, a tutaj nie spamuj... Bez urazy, ale po co takie rzeczy piszesz w dziale o promocjach pudełkowych? Miliardy razy było pisane, że porównywanie cen wydań pudełkowych do digitala nie ma sensu, ale ciągle pojawiają się takie posty. Może Ty mi wyjaśnisz jaki to ma sens? Nie wiem liczysz, że ktoś kto przegląda dział pudełkowy, nagle zmieni zdanie, i kupi digitala? Poważnie ktoś tutaj jeszcze myśli, że ci co kupują pudełkowe, nie wiedzą, że czasem digital jest tańszy? Poza tym jeszcze piszesz o tym w kontekście gier LEGO, które jakby nie patrzeć bardzo często są kupowane na prezent dzieciom(oczywiście, również i "duże dzieci" takie jak my kupują dla siebie, nie przeczę ;) ). Po prostu trudno mi zrozumieć takie postępowanie, tym bardziej, że z tego co widzę nie jesteś użytkownikiem któremu by zależało na nabijaniu postów. Czy po prostu chcesz rozkręcić kolejny raz tę samą kłótnię na ten temat? Odpisz, proszę na PW, jeśli masz ochotę, coby tu nie zaśmiecać. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Ja osobiście kupuję i w pudełku i w cyfrowej dystrybucji. Box-gry po kilka złotych, które w cyfrowej dystrybucji chodzą 10-20x drożej (kupuję używki) i cyfrowe, które są znacznie tańsze. Wytłumacz mi jedną rzecz. Po co płacić za pudełko X więcej? I tak w środku masz klucz Steam bez którego nie odpalisz gry.
Awatar użytkownika
Predator

tomas1395 pisze: Ja osobiście kupuję i w pudełku i w cyfrowej dystrybucji. Box-gry po kilka złotych, które w cyfrowej dystrybucji chodzą 10-20x drożej (kupuję używki) i cyfrowe, które są znacznie tańsze. Wytłumacz mi jedną rzecz. Po co płacić za pudełko X więcej? I tak w środku masz klucz Steam bez którego nie odpalisz gry.
Z tych samych powodów, co te wymienione miliard razy w tego typu dyskusjach. Nie zamierzam po raz kolejny wdawać się w tą prowadzącą donikąd dyskusję. Poza tym wszystkie LEGO starsze niż LOTR(sam LOTR chyba też, ale nie jestem pewien na 100%), nie wymagały Steama, ani żadnego tego typu DRM'a. Mniejsza o to, nie zamierzam znowu się o to samo spierać po raz kolejny, szkoda czasu. Zrozum po prostu, że niektórzy mają swoje powody(wymienione w wielu tego typu dyskusjach na Łowcach, jak chcesz to sobie poszukaj)by kupować pudełkowe wersje. Tyle.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Byłem w biedrze i ja;) są też gry, które nie były wymienione na liście. Kupiony kijek + prey za 9,99(aktywuje się na steam, a był usuwany ze sklepu już wiele lat temu, więc taki mały rarytas jak komuś zależy;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

spiken0 pisze: Byłem w biedrze i ja;) są też gry, które nie były wymienione na liście. Kupiony kijek + prey za 9,99(aktywuje się na steam, a był usuwany ze sklepu już wiele lat temu, więc taki mały rarytas jak komuś zależy;)
Nie wiem gdzie ty masz Prey'a ale na oficjalnej stronie nic nie ma o tej grze.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 15 razy
Kontakt:

Bartes21 pisze: Nie wiem gdzie ty masz Prey'a ale na oficjalnej stronie nic nie ma o tej grze.
spiken0 pisze: Byłem w biedrze i ja;) są też gry, które nie były wymienione na liście. Kupiony kijek + prey za 9,99(aktywuje się na steam, a był usuwany ze sklepu już wiele lat temu, więc taki mały rarytas jak komuś zależy;)
To, że w Stonce pojawiają się gry spoza listy nie jest ani nowością, ani zaskoczeniem - jest tak praktycznie przy każdej tego typu promocji.
Ostatnio zmieniony 2 lip 2016, o 22:27 przez Karpik777, łącznie zmieniany 1 raz.
BBB
Awatar użytkownika
BBB
Łowca
Podziękowania: 0

Potwierdzam. Ja też widziałem Prey za 9.99
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

U nnie był max payne antologia, ale kosztował 20zł, za 10zł pewnie bym wziął.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: #2540
Podziękował: 125 razy
Podziękowania: 1273 razy
Kontakt:

BBB pisze: Potwierdzam. Ja też widziałem Prey za 9.99

Było brać, chętnie bym odkupił :macha: Byłem ostatnio w 2 Biedronkach i nie wiedziałem Prey'a ]:->
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

Przekonaliście mnie... wybieram się na rajd po Stonkach w poszukiwaniu PREY'a :)

Edit:
Dwie godziny później, po odwiedzeniu 11 Stonek, stwierdzam, że nie znalazłem nigdzie tej gry :(

Gdyby ktoś w swojej Stonce zobaczył tę grę, to proszę o zakup, zapłacę z napiwkiem za kluczyk steam :D
Awatar użytkownika
VIP
Discord: #2540
Podziękował: 125 razy
Podziękowania: 1273 razy
Kontakt:

McSnake pisze: Przekonaliście mnie... wybieram się na rajd po Stonkach w poszukiwaniu PREY'a :)

Edit:
Dwie godziny później, po odwiedzeniu 11 Stonek, stwierdzam, że nie znalazłem nigdzie tej gry :(

Gdyby ktoś w swojej Stonce zobaczył tę grę, to proszę o zakup, zapłacę z napiwkiem za kluczyk steam :D

Hehe sam bym też dzisiaj znowu obadać czy czasem nie dowieźli, ale niestety, przebrane wszystko i zostały same crapy :D Szkoda, też bym przygarnął :D :macha:
ODPOWIEDZ