Cdp.pl - oficjalny temat

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

k88pl pisze: Mam pytanie bo niestety na 2 maile wyslane 12.04 i 15.04 nie dostalem zadnej odpowiedzi.
https://cdp.pl/overwatch-origins-edition-pud-pc.html
czym jest ten "BONUS" w OVERWATCH: ORIGINS EDITION + BONUS (PC)
A mógłbyś napisać gdzie wysyłasz te e-maile? :)

Na kacie produktu jest dokładnie napisane:

dodatkowo zamawiając grę przedpremierowo otrzymasz:
skórka Trupia Wdowa Noire

Frytq pisze: @up jest to skórka Trupia Wdowa Noire przy zamówieniu pre-ordera.
Pytanie do cdp.pl: kiedy będą wysyłane klucze do wczesnej bety Overwatcha? Miało być przed info przed 2 maja, kiedy będzie coś wiadomo?
Dołącz do Otwartej Bety Overwatch w dniach 5-9 maja 2016.
Pula kluczy wczesnego dostępu do betatestów (od 3 maja 2016) na platformie PC została wyczerpana.
Otrzymają je wyłącznie osoby, które złożyły zamówienie na wersję PC w sklepie cdp.pl przed 12 stycznia 2016. Klucze zostaną wysłane tym klientom 28 kwietnia 2016.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 25 razy

cdp.pl pisze: 1.Saga Gothic w EXK - są dwa klucze: osobny do Gtohic 3 Zmeirzch Bogów i osobny do reszty
A jak w przypadku Painkiller Collection? Jeden key na wszystko, czy jakoś inaczej.
cdp.pl pisze: 4. Aktualnie w Painkiller Collection zawiera polską wersję tylko Painkiller Hell&Damnation z drugiej płytki. Nie planujemy lokalizacji Painkiller Black Edition, Overdose, Resurrection, Redemption, Recurring Evil, które są instalowane z płytki pierwszej Painkiller Collection.
Dziękuję za informacje.

Edit: Pytanie odnośnie "Wielkiej Wyprzedaży Magzynowej": będą dodawane jakieś nowe tytuły, czy to co dziś to już jest wszystko?
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

RaiL pisze:
cdp.pl pisze: 1.Saga Gothic w EXK - są dwa klucze: osobny do Gtohic 3 Zmeirzch Bogów i osobny do reszty
cdp.pl pisze: 4. Aktualnie w Painkiller Collection zawiera polską wersję tylko Painkiller Hell&Damnation z drugiej płytki. Nie planujemy lokalizacji Painkiller Black Edition, Overdose, Resurrection, Redemption, Recurring Evil, które są instalowane z płytki pierwszej Painkiller Collection.
Dziękuję za informacje.

Edit: Pytanie odnośnie "Wielkiej Wyprzedaży Magzynowej": będą dodawane jakieś nowe tytuły, czy to co dziś to już jest wszystko?
Painkiller Collection - jedenk klucz

Wielka Wyprzedaż Magazynowa - nie będziemy dodawali nowych tytułów.
Awatar użytkownika
Łowca

Rodzina Soprano już praktycznie niedostępna. Nic więcej nie będzie?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 25 razy

cdp.pl pisze: Painkiller Collection - jedenk klucz
Wielka Wyprzedaż Magazynowa - nie będziemy dodawali nowych tytułów.
Dziękuję za odpowiedzi.
Co by nie mówić, to CDP ma chyba najlepszy kontakt z klientami, zawsze odpowiadają, z reguły dość szybko, na pytania, i to się chwali :) Brawo CDP.
Awatar użytkownika
Łowca

@cdp.pl

W dniu wczorajszym tj. 19-04-2016r. dodałem do koszyka Titanfall cena wynosiła wtedy 19,99. Przeszedłem do koszyka, niestety Wasz system nie umożliwił mi dokonania płatności ponieważ wyskoczył komunikat
Produkt "Titanfall" jest niedostępny w podanej liczbie [1 sztuk]
, pomimo umożliwienia dodania do koszyka za kwotę 19,99.
Natomiast dzisiaj 20-04-2016r. cena produktu widnieje 44,99.

Powyższa sytuacja pokazuje wyłącznie jaką prowadzicie politykę sprzedaży.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Planowaliście utworzyć w grach konsolowych w waszym sklepie osobny poddział dla "syfu" do Skylanders i Disney Infinity? Żeby się dopchać do normalnych gier trzeba tyle tego syfu przejrzeć, że jest to irytujące. Tak samo nie można tego odhaczyć by tego nie pokazywało.
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

szablix pisze: @cdp.pl

W dniu wczorajszym tj. 19-04-2016r. dodałem do koszyka Titanfall cena wynosiła wtedy 19,99. Przeszedłem do koszyka, niestety Wasz system nie umożliwił mi dokonania płatności ponieważ wyskoczył komunikat
Produkt "Titanfall" jest niedostępny w podanej liczbie [1 sztuk]
, pomimo umożliwienia dodania do koszyka za kwotę 19,99.
Natomiast dzisiaj 20-04-2016r. cena produktu widnieje 44,99.

Powyższa sytuacja pokazuje wyłącznie jaką prowadzicie politykę sprzedaży.
@szablix

Titanfall był objęty akcją "Wielka wyprzedaż magazynowa", czyli wyprzedażą ostatnich sztuk z naszego magazynu.
Te kilka sztuk szybko się sprzedało, więc ktoś musiał Cię uprzedzić (stąd komunikat w koszyku, że produkt jest niedostępny).

Obecnie ten produkt jest dostępny w cenie 44,99 zł, ale na zamówienie (zwróć uwagę na status dostępności - "Dostawa 48 godzin" (czyli jeśli ktoś go zamówi, to my zamówimy go u dostawcy).
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

Hemiq pisze: Planowaliście utworzyć w grach konsolowych w waszym sklepie osobny poddział dla "syfu" do Skylanders i Disney Infinity? Żeby się dopchać do normalnych gier trzeba tyle tego syfu przejrzeć, że jest to irytujące. Tak samo nie można tego odhaczyć by tego nie pokazywało.
@Hemiq

Pracujemy nad usprawnieniem - zbieramy Wasz uwagi i wdrażamy zmiany.
Awatar użytkownika
Łowca

cdp.pl pisze:
@szablix

Titanfall był objęty akcją "Wielka wyprzedaż magazynowa", czyli wyprzedażą ostatnich sztuk z naszego magazynu.
Te kilka sztuk szybko się sprzedało, więc ktoś musiał Cię uprzedzić (stąd komunikat w koszyku, że produkt jest niedostępny).
.
Doskonale to rozumiem, że ktoś mnie uprzedził.
Tylko proszę mi wytłumaczyć działanie mechanizmu waszego sklepu, który umożliwia dodanie produktu do koszyka a przy zapłacie informuje, że produkt znajdujący się w koszyku jest nagle niedostępny.
Jeśli produkt jest niedostępny to nie powinno mi go dodać do koszyka prawda ?

To tak jakby iść do sklepu, wsadzić towar z promocji do koszyka, a przy kasie zostać poinformowanym, że towaru nie ma :)
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

cdp.pl pisze:
Hemiq pisze: Planowaliście utworzyć w grach konsolowych w waszym sklepie osobny poddział dla "syfu" do Skylanders i Disney Infinity? Żeby się dopchać do normalnych gier trzeba tyle tego syfu przejrzeć, że jest to irytujące. Tak samo nie można tego odhaczyć by tego nie pokazywało.
@Hemiq

Nie chce wbijać szpili ale 2 lata temu pisałem abyście wprowadzili gdzieś na swojej stronie plan wydawniczy dla edycji pudełkowych. I już widzę jak szybko te zmiany wprowadzacie.
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

Hemiq pisze:
cdp.pl pisze:
@Hemiq

Nie chce wbijać szpili ale 2 lata temu pisałem abyście wprowadzili gdzieś na swojej stronie plan wydawniczy dla edycji pudełkowych. I już widzę jak szybko te zmiany wprowadzacie.
Przeczytać od Ciebie informację, że nie jest to wbijanie szpili - bezcenne :mrgreen:
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

cdp.pl pisze: Przeczytać od Ciebie informację, że nie jest to wbijanie szpili - bezcenne :mrgreen:
Szczerość czasami boli :trollface:
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

szablix pisze:
cdp.pl pisze: Doskonale to rozumiem, że ktoś mnie uprzedził.
Tylko proszę mi wytłumaczyć działanie mechanizmu waszego sklepu, który umożliwia dodanie produktu do koszyka a przy zapłacie informuje, że produkt znajdujący się w koszyku jest nagle niedostępny.
Jeśli produkt jest niedostępny to nie powinno mi go dodać do koszyka prawda ?

To tak jakby iść do sklepu, wsadzić towar z promocji do koszyka, a przy kasie zostać poinformowanym, że towaru nie ma :)
Tak wyglądają mechanizmy zakupowe we wszystkich sklepach. Musiałeś długo trzymać produkt w koszyku i rezerwacja wygasła. Zgłosiłem już prośbę o przeanalizowanie ścieżki zakupowej.
Jeżeli wydłużymy rezerwację w nieskończoność to produkty będą wisiały w koszykach i nikt nie będzie finalizował transakcji...

Tak czy inaczej dzięki za konstruktywne uwagi.
Awatar użytkownika
Łowca

@up

Hmm, no właśnie chodzi o to, że próbowałem zapłacić od razu. Postanowiłem iść inną drogą i usunąłem produkt z koszyka, przelogowałem się na stronie, dodałem produkt ponownie do koszyka (bo nadal była taka możliwość) i niestety przy próbie zapłaty komunikat się powtórzył.

Dopiero kilka godzin później, nie można było dodać towaru do koszyka, tylko pojawiła się informacją, że produkt jest niedostępny.
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

szablix pisze: @up

Hmm, no właśnie chodzi o to, że próbowałem zapłacić od razu. Postanowiłem iść inną drogą i usunąłem produkt z koszyka, przelogowałem się na stronie, dodałem produkt ponownie do koszyka (bo nadal była taka możliwość) i niestety przy próbie zapłaty komunikat się powtórzył.

Dopiero kilka godzin później, nie można było dodać towaru do koszyka, tylko pojawiła się informacją, że produkt jest niedostępny.
Po konsultacja ustaliłem, że faktycznie załapałeś się na "niefortunny" moment... Pracujemy nad jego rozwiązaniem. Mam nadzieję, że odosobniony przypadek.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Skoro to wina po stronie sklepu, to wydaje mi się, że wypadałoby koledze jakoś to zrekompensować ;)
Awatar użytkownika
Łowca

@RakuPL

Zrekompensowali 20 pln w kieszeni. :)
A dodatkowym bonusem jest zakup tej samej gry w cenie promocyjnej 44,99 pln :)

A co do Twojej wypowiedzi to byłbym bardzo zaskoczony jakby wzięli to na siebie. A tak jest wytłumaczenie "niefortunny" moment :)

A co do błędu systemu, to imo powinien być lepiej zoptymalizowany, aby do takich "niefortunnych" sytuacji nie dochodziło.
Lui
Awatar użytkownika
Lui
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Jeśli odosobniony przypadek to się zdarza, czasami ciężko jest coś wykryć. Pamiętajmy, że żaden system nie jest idealny ;)
Awatar użytkownika
Łowca

@lui, zgadza się. Dlatego mam nadzieję, że szybko zostanie odkryte najsłabsze ogniowo, które umożliwia dodawanie produktów do koszyka pomimo braku dostępności, aby już takich sytuacji nie było :)
ODPOWIEDZ