Najbardziej wzruszająca gra ?

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Chcecie uronić łzę lub nawet popłakać się? Dla tych, którzy nie grali - Valiant Hearts: The Great War. Jedna z najbardziej interesujących i wciągających gier 2014.

Obrazek
Awatar użytkownika
Łowca

Mnie ruszył Mass Effect 3. W Wiedźminie 3 było też kilka scen.

Mass effect 3
Spoiler:pokaż
Wiedźmin 3
Awatar użytkownika
Łowca

Jak dla mnie dotychczas była to "To the moon", piękna gierka, w której muzyka odgrywa największą rolę. Polecam posłuchać nawet soundtracka na YT bez grania w nią. Wzrusza.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Jak dla mnie The Walking Dead sezon 1, niesamowita fabuła.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Wiedźmin 3, bylo kilka scen, szczegolnie pod koniec.
Persona 3, Persona 4, kiedy po 70 godzinach spedzonych z postaciami dzieje im sie cos "zlego"
Mass Efect 3, troche mnie ponioslo przy zakonczeniu.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 42 razy
Kontakt:

Max Payne, Metro, Stalker, The Last of Us, Velvet Assassin
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

może nie wzruszająca aczkolwiek jedna z lepszych scen w wiedżminie 1. wioska na podgrodziu jaskinia na koniec aktu przed walką z bestią, rozmowa z mieszkańcami, wybór czy zabić abigail czy też nie, jak nic nie mogłem nigdy wybrać by ją zabić bo w wiosce są same szmatniki, jest to jeden z niewielu momentów w grze tej jak i innych w którym naprawdę nie dało się wybrać inaczej niz wyrżnąć cały plebs(dodtkowo wpadało więcęj ekspa i orenków), moment w którym to człowiek sobie uświadamia jaknatura ludzka jest podła, bo tak zachowują się ludzie
P.S. najśmieszniejsze jest to że w rozmowie z mieszkańcami wioski mozna obrazić wszystkich i nie przyjać ich tłumaczeń i uznać ich za winnych, mimo tego można dalej zabić abigail, czyli wy jesteście winni ale umiera abigail
PS.1 no dobra raz ją zabiłem ale powtarzałem moment chyba ze 4 razy bo ciężko było ją zabić(nie chodzi o stopień trudnosci bo to wsióry ją ubijali), w końcu zostawiłem ją martwą bo nigdy nie grałem taką ścieżka ale robiłem to z myślą że robię to źle, zresztą i tak nie dowiedziałem się jaki to miało wpływ na grę bo ukończyłem w połowie następnego aktu z braku czasu
Neverwinter nights 2, walka na arenie z takim byczkiem, na L się chyba zoował, wzruszająca mowa khrlgara żelazna pięść w obronie głównego bohatera, bo nie godzi się takich pomówień, dobra mowa
Ta sama gra, ostatnia walka, kiedy pierwszy raz poszedłem na bossa to ta szmata Qara poszła walczyć przeciwko mnie, mój ulubiony komputerowy bohater, razem z moim bohaterem budowanym na kształt jej bohatera( 2 ogniste kule itp), no takiego zawodu się nie spodziewałem, za 2 razem jak kończyłem odszedł sand, niech spada leszcz i tak nim nie grałem
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Dla mnie jako tako, jako bardzo lubiącego grę Mafia 2 gracza, wruszył mnie koniec gry gdy po strzelaninie, Vito wraca z Leone a jego kumpel Joe ktorego bardzo polubiłem wraca drugim samochodem i w pewnym czasie wlasnie samochod Joy'ego skreca w inną uliczke i kończy sie to chyba tak ze nie musze dokanczać.. Bardzo byłem zły wlasnie wtedy i troche zarazem wzruczyony bo szkoda mi było Joy'ego, moze w mafii 3 dowieymy sie cos o jego losach?
Ostatnio zmieniony 16 lut 2016, o 22:25 przez MichuLG, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

MichuLG pisze: Dla mnie jako tako, jako bardzo lubiącego grę Mafia 2 gracza, wruszył mnie...
Jakby ktoś pytał to w przytaczanym powyżej tekście W OGÓLE nie ma spojleru nt. końcówki Mafii 2. W OGÓLE!
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Emkas pisze: Jakby ktoś pytał to w przytaczanym powyżej tekście W OGÓLE nie ma spojleru nt. końcówki Mafii 2. W OGÓLE!
Na dodatek w pierwszym poście jest informacja o tym, żeby nie umieszczać spoilerów :nie: A jak już kogoś korci to mamy na forum opcję
która by ewentualnie uchroniła kogoś przed zdradzonym zakończeniem czy innym ważnym elementem gry.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

Widzę, że jeszcze nikt nie zaproponował Undertale.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Kurde czy tylko mnie wzruszyło life is strange? :D
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 154 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

Może nie do końca cała gra, ale była w MGSV PP jedna misja, która szczególnie utkwiła mi w pamięci:
Uwaga, mocny spoiler!
Ostatnio zmieniony 5 mar 2016, o 13:29 przez GhostHound, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 180 razy
Podziękowania: 59 razy

Metal Gear Solid 3, ale nie będę tłumaczył czemu, żeby nie spoilerować, tym którzy nie zagrali jeszcze w serię metal gear
(a nigdy nie jest za późno, żeby to nadrobić).
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Na chwile obecną Life is strange
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

przeglądając cały ten wątek można łatwo stwierdzić, które gry naprawdę sprawiają, że człowiek przywiązuje się do głównych postaci ;)

cóż, dla mnie bolesne było zakończenie Legacy of Kain: Defiance
bolesne, bo wzruszające to jak dla mnie może za dużo powiedziane, nie przypominam sobie aż takiego poziomu rozpaczy w którejkolwiek grze ... chyba, że we fleszowym Unfair Platformer (czy jakoś tak), ale tam był to inny rodzaj rozpaczy - konieczność 100krotnego rozpoczynania gry od nowa, bo ginie się po zrobieniu 2 kroków ;P
wracając do LoK - po przejściu wcześniejszych 4 części, podzielonych po równo na 2 postaci, przechodząc do piątej i jak do tej pory niestety ostatniej części, gdzie wcielamy się na zmianę raz w jedną, raz w drugą - wiadomo, że wyniknie z tego coś wielkiego i tak się stało, nawet dwukrotnie
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 24 razy
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

Jak do tej pory najbardziej To the Moon. Undertale po prostu boję się go dokończyć, skończyłem chwilowo przy hotelu, nie mogę się przemóc, bo boję się dokończyć tą grę, ale nie dlatego bo jest kiepska, ale raczej dlatego, gdyż to pierwszy taki przypadek, iż nie chcę kończyć tak świetnie skonstruowanej historii. Ale z drugiej strony, chciałbym już zacząć czytać na forach o tej grze, bo zapewne szybko bym sobie końcówkę tam zaspojlerował :p

Z innej beczki chyba najbardziej wstrząsające zakończenie, a jednocześnie świetnie napisany scenariusz do gry, zaraz obok gier z serii Deus Ex(może oprócz Invisible War i Project Snowblind), to Spec Ops: The Line. Polecam zagrać każdemu, kto jeszcze nie grał. Moim zdaniem mieć tej gry, a nie przejść jej, to jak trzymać kadillaka w garażu wraz z innymi samochodami typu czinkoczento i tylko po to, żeby mieć.
Pod tym względem jeszcze warto polecić jako całość pierwszy Dead Space, po tej grze nawet film Grawitacja z Sandrą Bullock swoimi efektami już specjalnie nie robił wrażenia :p. Pod względem efektów już nawet Dead Space 2 jest świetny, niby już nie survival horror, ale jako gra akcji naprawdę dobra.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Według mnie, Life is Strange rozkłada na łopatki, ograne w sumie już 4-5 miesięcy temu, a nadal przywołuje, wesołe jak i dołujące wspomnienia :), jedyna taka gra w którą tak wsiąkłem emocjonalnie. Nie jestem pewny czy gdyby powstał sezon 2 było by tak samo, po prostu ten sukces trudno będzie powtórzyć, zdecydowanie 10/10. Ale trzymam kciuki za twórców :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

FlyQ pisze: Kurde czy tylko mnie wzruszyło life is strange? :D
Dobry szpil LiS, sa momenty wzruszenia dosć i zadymania że tak powiem nie ty jeden :p
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Heavy rain - without a doubt
ODPOWIEDZ