Dark Souls III

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 24 razy
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

Witam, premiera gry jest tuż tuż, wiem że nie tylko ja tą grą jaram, a jednak żadnego tematu o grze. Przecież już wyleciało tyle materiału z niego i przypominam PREMIERA JEST TUŻ TUŻ!!! Ale nie, wszyscy gadajcie o GTAV :p.

No ale co zrobić jak dzieciaki też się udzielają, a dorośli nie mają czasu i tyle uwagi, to chociaż ja coś wstawię pierwszy raz od paru miesięcy, bo ostatnio i ja cierpię na brak czasu. Być może trochę nie w porę piszę o tej grze, bo dopiero co wybuchła afera z giwełejem golden joystick, ale moim zdaniem, komu naprawdę zależało sprawdzić pierwszą część, to już dawno to zrobił, a jak przeszedł do końca, to mógł co najwyżej żałować, że to już koniec.

Także jak chcecie, to można pogadać też o poprzednich częściach, ale po tych wszystkich materiałach z trójki, połączenie w ogóle świata dark souls z mobilnością bloodborne i powrotem do korzeni jeśli chodzi o upodobnienie nexusa do demon's souls. To wszystko sprawia, że to może być najciekawsza produkcja w dorobku tej firmy pod względem klimatu i budowy świata. Nawet bohaterowie niespecjalnie odstają od tych z jedynki, chociaż więcej mówią, ba nawet jest stary znajomy z jedynki :D.

Mogę napisać więcej co wiem, ale chcę żeby też inni się udzielili, ja czekam z niecierpliwością na tą grę odkąd o niej usłyszałem, a każdą zajawkę wyczekuje bardziej niż te wszystkie premiery które się teraz pojawiają, a nawet bardziej niż na oceny w usosie. :D
Ostatnio zmieniony 24 mar 2016, o 23:15 przez DJSurprise, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

No cóż, najwyraźniej trzeba wspomóc naszej polskiej ferajnie.
Dobra, czas na dużą porcję informacji o grze. Przede wszystkim dla wszystkich zainteresowanych polecam obejrzeć filmiki od samych twórców, czyli From Software https://www.youtube.com/user/FromSoftwareInc
A konkretniej:
https://www.youtube.com/watch?v=iHoebaVyqSM - pierwszy filmik z targów E3
https://www.youtube.com/watch?v=jjK5f7ozzOM - gameplay z gry, w tym kawałek walki z bossem
https://www.youtube.com/watch?v=Na5ZwyLVli8 - intro gry

Dla bardziej zainteresowanych można polecić materiały od fanów Dark Souls III
https://www.youtube.com/watch?v=fhaZKVT8jPU - fragment z wczesnej wersji gry z przed dwóch tygodni w chwili gdy to piszę, który prawdopodobnie znajdzie się we właściwej grze, czyli początek, walka z bossem, nexus i większość z obszaru High Wall of Lothric, który jest znany z Dark Souls III Network Stress Test. Ponieważ już w tym fragmencie jest pokazanych sporo nowości względem poprzednich części, to dla osób niechcących sobie spojlerować nie polecam oglądania.

Oczywiście warto też polecić tych bardziej znanych youtuberów zajmujących się grami od From Software, na których rozkręcili swoją popularność
https://www.youtube.com/user/VaatiVidya - bardzo polecam obejrzeć jego wersje historii postaci tragicznych z poprzednich gier from software, czyli Dark Souls, BloodBorne i Demon's Souls, robi to świetnie, ale oczywiście dla nie wtajemniczonych to spojlery :)
https://www.youtube.com/user/OroboroTheNinja - kozak jakich mało w konfrontacjach PVP, na jego kanale, jak i u reszty można znaleźć rozgrywkę z Stress Testu, jak i również grę z wczesnej wersji.
https://www.youtube.com/user/TheSunlightBlade - większość jego filmików, to top10 z różnych kategorii np. zabójstw, faili fartu, kreatywnych pułapek, itp.
https://www.youtube.com/user/GuardianSaint1 - Krazy, chyba najlepszy trollololo w dark souls, każdy kto grał z pewnością się uśmiechnie przy jego zastawionych pułapkach

Z polskich odpowiedników kojarzę tylko jedną osobę, przy której obejrzałem połowę rozgrywki z Bloodborne, całkiem przyjemnie się oglądało
https://www.youtube.com/channel/UCw-YHr ... RTkI9L4KTg - Demonidias, wcześniej znany pod nazwą ps3videospl

Tutaj z kolei chyba jedyna po polsku opowiedziana historia o Artoriasie z pierwszego Dark Souls, także jak ktoś nie grał, to nie polecam, ale ogólnie dobrze wyszło.
https://www.youtube.com/watch?v=o4L5wCFjKvg

No i to by było tyle z mojej strony, nie wspominając o wiki dark souls, bez której nie wiedziałbym nawet o połowie tego co gry ze sobą oferują, czy też o innych youtuberach, bo równie dobrze można byłoby napisać artykuł, ale jakby z tego jakaś reputacja do profilu była, to można się pokusić o większą ilość informacji od siebie, ale myślę że wszystko, co wam będzie potrzeba znajdziecie z tego, co już zamieściłem, miłej lektury, dla tych co podejmą się wyzwania zapoznania się ze światem Dark Souls :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 254 razy
Podziękowania: 194 razy
Kontakt:

Czekam na 3. Widziałem trochu, ale omijałem walki z bossami, widziałem tego znajomego z jedynki, tak zobaczyłem ta okolicę, to więcej nie zamierzam patrzeć.
Co do samej gry, zastanawiam się nad Heroldem i Rycerzem, w DS1 grałem Tank z tarczą Artoriasa, z mieczem cz. rycerza a potem dropła halabarda cz. r., to czasem zmieniałem na halabardę.
Nie mam żadnej konsoli, więc grałem tylko na PC w DS1, mam DS2 Scholar, ale coś mi się nie podoba, może styl gry jaki obrałem, chciałem zmienić pod zręczność, ale jednak brakuje mi korzystania z tarczy, a uników nie lubię.

Aktualnie gram w Lordsy, pewnie wrócę do DS2, może się jakoś przekonam.

Nie oglądam już nic o DS3, wystarczyło mi to co zobaczyłem, nie chcę sobie psuć gry, lepiej zobaczyć to pierwszy raz grając samemu niż widzieć to w zapowiedziach.
Nie grałem w PVP, oby nie było PVP w stylu dwójki, gdzie nawet będąc trupem jestem atakowany, nie lubię tego, bo albo gram PVE albo PVP. Może przejdę pierwszy raz new game, bo jedynkę skończyłem po 1 przejściu, a Lordsy zapewne też odstawię.
DS3 ma kilka zapożyczeń z Bloodborne, ale nie wiem jakich, bo nie grałem w BB, jedynie widzę po ikonce zaznaczenia wroga, czy po "grafice".
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Szykuje się długa noc z 12 (premiera) na 13 kwietnia :D. Zastanawiam się nad graniem wojownikiem, typowy melee build bez żadnych cudów/zaklęć (tak grałem w 1 i 2) lub Heraldem i spróbować swoich sił z cudami. Liczę na to, że trzecia część wciągnie mnie fabułą jak jedynka i systemem walki jak dwójka, w której połowę mojego czasu gry spędziłem na pvp.
Zastanawia mnie jak będzie wyglądać zakończenie, bo z tego co wyczytałem to chyba będzie ostatnia gra z serii Dark Souls, mam nadzieje na coś epickiego ;)
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Czy ostatnia część to nie jestem przekonany. Ja tam zawsze grałem wojownikiem bez jakiejkolwiek magii, tak zdaje się jest na dłuższą metę trudniej, nie potrafisz sięgnąć wrogów z daleka, to zaczynasz kombinować jak do niego dotrzeć, więc zachowuje się bardziej w realny sposób niż liczę na coś, co zwyczajnie nie istnieje :p. Jak walczę z bossami, to też za pierwszym razem muszę przejść samemu, nie wyobrażam sobie tego inaczej, z jakim gogusiem/gogusiami bym nie walczył, w końcu dam radę. Nie powiem, czytałem że pod pewnymi względami dark souls jest podobny do gothica i mogę się śmiało zgodzić, że nawet całkiem sporo, zwłaszcza że gothic to jedna z moich ulubionych gier. No nic chyba nie przebije twojego pierwszego spotkania z potworami i tego jak cię traktuje świat, no takich gier praktycznie nie ma. No ale jest Dark Souls :)

Dark Souls 3 ma być swoim systemem walki bardzo podobny do bloodborne, strzelanie z łuku przypomina jak strzelanie z rewolweru jeśli chodzi o tempo oddania strzału, do tego zawsze można robić uniki już z pełną gotowością. Także na pewno pod względem poprzednich części będzie mobilniejszy, ale zarazem może być bardziej taktyczny, bo dochodzi mana, gdzie w przypadku wojowników zabiera oddanie specjalnego ciosu, a mają się napełniać poprzez niebieskie odpowiedniki estusów, do tego każda broń w grze ma kilka ruchów specjalnych własnych, a przynajmniej każdy rodzaj oręża. To sprawia, że gra w starciach PVP może się okazać jeszcze ciekawsza, zależy jak odpowiednio to zbalansowali.

Oczywiście są obawy odnośnie gry, choćby na brak pomysłów na bossów, bo nawet jeśli się różnią, to część lub jak twierdzą, większość nie różni się swoją mechaniką prawie niczym w porównaniu do poprzednich części. Moim zdaniem jak by takich było max 5 bossów na powiedzmy 20, to mnie akurat by tak to nie przeszkadzało, zwłaszcza że projekty bossów są po prostu niesamowite, wystarczy spojrzeć na zwykłych przeciwników w grze. Jedno jest pewne, Japończykom nie kończą się pomysły moim zdaniem, ilość nowych potworów zapowiada się na dosyć szeroką, pewnie tyle co w dark souls II, albo i więcej(oby). Jestem bardzo ciekaw jak to wszystko będzie się prezentowało fabularnie i co będą z siebie zanosić postacie niezależne, jeszcze ten nowy motyw z ogniskami już stawia przed nami wiele pytań, co tym razem nam stworzyła ekipa z From Software.
Kurcze, tak wiele pytań, a do premiery jeszcze kawałek czasu, na pewno kupię premierówkę i mam nadzieję że uda mi się kupić wersję apocalypse edition ze steelbookiem i soudtrackiem.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Ja swój preorder już złożyłem ;) Dodam jeszcze, że gdy oglądałem materiał z początkowej lokacji + walka z pierwszym bossem to muszę przyznać, że muzyka podczas pojedynku z nim jest po prostu genialna, idealnie buduje napięcie. Moją ulubioną walką z bossem w serii Dark Souls była chyba walka z Lustrzanym Rycerzem z II. Ulewa, błyskawice na niebie, doskonale dopasowana muzyka i ogromny rycerz, który chętnie przetrzepie nam skórę (choć w sumie nie był taki trudny:D)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 114 razy

to będzie mój pierwszy Dark Souls 3 wiec trochę się jaram :)
pierwsze 3 godziny w wersji na peceta - IGN Plays Live
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Warto zauważyć, ze to byl bliski początek gry walka z pierwszym bossem, który jest zauważalnie trudniejszy od pierwszego bossa z pierwszego dark souls, a może trudniejszy mawet od tego z demon's souls(nie grałem w tą część,bo nigdy nie miałem konsoli, ale z tego co widziałem z gameplaya, to boss ma Cię na dwa hity, lecz da się je w miarę łatwo uniknąć jak się uważa, a ze względów fabularnych ma się tylko pierwsze podejście na niego). Także moim zdaniem widać wyraźnie w które grono graczy twórcy celują w tworzeniu gry i jeśli ktoś nie był w stanie przejść pierwszych bossów z dark souls, to nie ma moim zdaniem co podchodzić do trójki.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

https://www.youtube.com/watch?v=QjY99zF3_to
Dark Souls 3 Launch Trailer Japan
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Kurka wodna, niech już to wyjdzie na PC :D. Chyba żadna gra nie potrafi wzbudzać takich emocji we mnie jak Dark Souls, nawet Deus Ex(choć i tak ciężko mi stwierdzić które z tych serii jest u mnie na pierwszym miejscu w rankingu, prawdopodobnie mimo wszystko Deus Ex, ale to się może zmienić).
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 114 razy

sporo ludzi hejtuje ze grę wydali o 3 tyg wcześniej w Japonii, dla mnie idiotyczna zagrywka
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Pamiętając historię z innymi premierami z Japonii takimi jak chociażby seria Final Fantasy, to wydaje się to już standardem. Już nie wspominam o serii Yakuza, gdzie wydają po roku premiery wersji japońskiej, a niedługo po premierze amerykańskiej/europejskiej zapowiadają kolejną część.
Podobno nawet da się kupić wersję japońską Dark Souls III zawierającą język angielski, żeby zagrać wcześniej, nie wiem tylko czy na PS4, czy też na XBOXO. Ja czekam na wersję pecetową z niecierpliwością i mam nadzieję, że przez japończyków nie zaspojleruje sobie wcześniej gry :p
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Średnia na metacriticu na pc to 89, z samego ign dostał 9.5, także co najmniej trzyma poziom starych soulsow. Szkoda że nie będzie mi go dane w tym miesiącu sprawdzić, bo potrzebne mi będą na coś pieniądze, a dużo się jednak nie zarabia. Nie wierzę żebym dostał od kogoś pożyczkę żebym w przyszłym miesiącu oddał, a w konkursie pewnie też nie wygram, więc muszę niestety czekać do maja :p

Z chęcią mimo wszystko będę czytał wasze opinie na temat gry, jeśli zdecydujecie się ją sprawdzić w tym miesiącu.

Tak BTW. Wszystkie wersje przedpremierowe poszły i nigdzie nie dało się kupić na pc, chyba że na allegro za 270 zl. To jakaś masakra biorąc pod uwagę, że do niedawna dało się kupić na konsoleigry za około 180 zł, a kolekcjonerke za 460, to jakby byly takie tylko ceny, to już wolałbym zbierać na tą właśnie kolekcjonerke :p
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Przy okazji warto obejrzeć te dwa filmiki, które udostępnił producent na youtube, czyli namco bandai.
https://m.youtube.com/watch?v=0uH3OGfQpu8 - pierwszy filmik kreskowkowy z serii dark souls
https://m.youtube.com/watch?v=noapjodfPCs - trailer filmu dark souls iii w stylu retro z lat 60 lub starszych zdaje się.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 46 razy
Podziękowania: 28 razy
Kontakt:

Preload do gry został już odblokowany.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 254 razy
Podziękowania: 194 razy
Kontakt:

Tak, do tego moja przesyłka została nadana, zapewne w poniedziałek lub wtorek przybędzie.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Gdzie można znaleźć DS 3 na PC najtaniej? Cena na poziomie 180 zł jest dla mnie dobijająca.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

A tak w ogole poprawili interfejs i w ogóle klawiszologie w DS2 i DS3?. Bo w DS1 to tragedia zeby menu wlaczac jakims tam smiesznym klawiszem zamiast standardowo ESC i wylaczac te gre poprzez ctr+alt+del bo nie wiadomo jak wlaczyc menu :E
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

marhan pisze: Gdzie można znaleźć DS 3 na PC najtaniej? Cena na poziomie 180 zł jest dla mnie dobijająca.
Właśnie wrzuciłem newsa - wersja ze steelbookiem i darmową wysyłką za 169 zł. Spodziewam się, że szybko się wyprzeda.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Szykuje się coś ważnego, ale dopiero 24 sierpnia zostanie to ogłoszone:
https://twitter.com/DarkSoulsGame/statu ... 7599918080
ODPOWIEDZ