The Division Gold z brazylijskiego Ubishopu

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Temat wątku dotyczy sklepu nuuvem który jest brazylijski, jeżeli chcesz przeskoczyć na ubi musisz chyba skorzystać z holi?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

em, spójrz na pierwszy post. Ewidentnie pisze brazylijski Ubi sklep http://lowcygier.pl/forum/viewtopic.php?f=4&t=13274 ^^

No właśnie, nie kojarzę co to jest ta hola.
Zazwyczaj kupowałem z polskich dystrybucji i chciałbym pokusić się z tego sposobu :)

Edit: Dobra, chyba mam :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 0
Kontakt:

@mariohyper

Pewnie, jestem trochę zły na siebie. Nie mam też żadnych zastrzeżeń co do tego sklepu, dostałem od nich produkt zgodny z opisem. Jednak kpiną jest dla mnie to, że Natchai Stappers (Community Manager z Ubisoftu) w okolicy stycznia podaje OFICJALNĄ informację jakoby rosyjska wersja będzie posiadała język angielski. Kpiną jest jego zachowanie, tzn. usuwanie postów na Twiterze, w których jest pytany o ten język, a później także blokuje postujących.
Sprostowanie także nie należy do poważnych. Jedyne co dostaliśmy to "Sorry".
Zresztą, nie tylko kupujących u Rosjan dotknął ten problem, bo także tych co kupili na Kinguin czy na G2A. Tam była informacja o języku angielskim.
Wierz mi, nie kupiłbym tej gry gdyby nie ta informacja o języku. Uznałem jednak, że pewniak iż jest język angielski, brak region blocka i fajna cena to dobre powody by kupić tę grę.
Zresztą, jak sam zauważyłeś, to dosyć ciekawe, że problemy językowe dotknęły jedynie "wschodu", ale innych regionów już nie.

Przyznam szczerze, że czuję się oszukany. Nie przez sklep, tylko przez wydawcę. Najpierw zapewnienia o tym, że angielski będzie, a później "nie ma i może nie będzie" jest kpiną.
m4Ri0
Awatar użytkownika
m4Ri0

Ludziki, które kupiły wersję yuplay.ru. Klucz do season passa macie przy zamówieniu na stronie w rzeczonym sklepie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Męczyciel pisze: @mariohyper

Pewnie, jestem trochę zły na siebie. Nie mam też żadnych zastrzeżeń co do tego sklepu, dostałem od nich produkt zgodny z opisem. Jednak kpiną jest dla mnie to, że Natchai Stappers (Community Manager z Ubisoftu) w okolicy stycznia podaje OFICJALNĄ informację jakoby rosyjska wersja będzie posiadała język angielski. Kpiną jest jego zachowanie, tzn. usuwanie postów na Twiterze, w których jest pytany o ten język, a później także blokuje postujących.
Sprostowanie także nie należy do poważnych. Jedyne co dostaliśmy to "Sorry".
Zresztą, nie tylko kupujących u Rosjan dotknął ten problem, bo także tych co kupili na Kinguin czy na G2A. Tam była informacja o języku angielskim.
Wierz mi, nie kupiłbym tej gry gdyby nie ta informacja o języku. Uznałem jednak, że pewniak iż jest język angielski, brak region blocka i fajna cena to dobre powody by kupić tę grę.
Zresztą, jak sam zauważyłeś, to dosyć ciekawe, że problemy językowe dotknęły jedynie "wschodu", ale innych regionów już nie.

Przyznam szczerze, że czuję się oszukany. Nie przez sklep, tylko przez wydawcę. Najpierw zapewnienia o tym, że angielski będzie, a później "nie ma i może nie będzie" jest kpiną.
Gierki Ubi na Rosję zawsze mają swoistego region locka, czyli tylko język rosyjski. Tak jest od dłuższego czasu, więc raczej każdy o tym wiedział, dlatego aż dziw mnie bierze, że jednak tyle osób tego krapa kupiło właśnie w RU :E.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

Kinquin i G2A to targowisko z kluczami, więc to żaden argument. Powinieneś mieć pretensje do nich że oni wprowadzili Cie w błąd. Wątpię żeby Ubi zmieniło coś w tym temacie, dla nich sprawa jest jasna. Nie kupiłeś w swoim regionie, więc nie możesz mieć do nich pretensji. Inaczej rosjanie, oni prędzej mogą się postawić. Myślę że im to też, nie jest na rękę że nie mają możliwości zmiany języka na angielski. Nie każdy chce grać w rodzimym języku.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

Lock lock'iem. Zastanowiło mnie dlaczego to nie jest "zwykły" region lock (niemożność aktywacji), a tylko ograniczenie na język. Link na dole mówi sam za siebie.
http://forums.ubi.com/showthread.php/13 ... st11314852

To ten post wprowadził mnie w błąd, dzieło pracownika Ubisoftu. Rozumiem, że był świadom co pisze i miał uprawnienia by to ogłosić. Powtarzam: Gdyby nie ta informacja NIE kupiłbym tej gry w tej "ofercie".

Mam rozumieć, że np. klucz z Ameryki Południowej jest moim rejonem? Rosjanie, którzy mają grę z kodu Nvidii nie mogą włączyć j. rosyjskiego. Rosja i reszta świata, tak to wygląda.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

mariohyper pisze: Inaczej rosjanie, oni prędzej mogą się postawić. Myślę że im to też, nie jest na rękę że nie mają możliwości zmiany języka na angielski. Nie każdy chce grać w rodzimym języku.
no, u nich to raczej miłośnicy angielskiego w grach lądują na Syberii. A tam krucho z prądem, o internecie nie wspominając. Po prostu szanują swój język.
Awatar użytkownika
Łowca

No nic wychodzi na to że kupiło sie golda w Polsce po prostu za 300 zł:)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

A Season Pass będzie działał na Polskiej wersji? Ja poczekam chyba, jak rozwiąże się temat ruskiego Division a potem jak polska wersja stanieje zakupie raz jeszcze, żeby chociaż trochę wyjść na plus... :(
Awatar użytkownika
Wiedźmin

cichy pisze: Ja poczekam chyba, jak rozwiąże się temat ruskiego Division a potem jak polska wersja stanieje zakupie raz jeszcze, żeby chociaż trochę wyjść na plus... :(
ale masz świadomość, że to MMO i stanieje, jak już nie będzie z kim grać?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

migot pisze: No nic wychodzi na to że kupiło sie golda w Polsce po prostu za 300 zł:)
I rolka się zgadza .... Ubisoftowi :D
Arn
Awatar użytkownika
Arn
Łowca

Powiem tyle: wkurzyłem się i kupiłem dziś wersję pudełkową w sklepie. Dodałem do konta z ruską wersją i dodało w zakładce "moje gry" międzynarodową wersję językową, czyli po prostu dodało język do tamtej gry. Season pass działa z polską wersją. Jestem świadomy, że wywaliłem na grę 300 zł niepotrzebnie. No cóż, za głupotę się płaci. Normalnie w życiu nie dałbym za grę z season passem 300 zł.
Awatar użytkownika
Łowca

Jutro ma być oficjalne stanowisko tego całego CM odnosnie tej akcji. Na twitchu poinformował
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Ja mam nadzieję, że przez ten shitstorm dorzucą języki :D
Awatar użytkownika
Łowca

migot pisze: Jutro ma być oficjalne stanowisko tego całego CM odnosnie tej akcji. Na twitchu poinformował
Niezupełnie. Poinformował, że sprawa jest dyskutowana i że jutro napisze posta, natomiast czy będzie to oficjalna informacja czy tylko update - to zobaczymy jutro.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

buck pisze: no więc jednak martw się - nie wiem, jak będzie. Właśnie sprawdziłem i multikopie na UPlay dają się aktywować, ale już nie pojawiają się w kliencie jako osobne pozycje. Zatem najprawdopodobniej rzczywiście potrzebne będzie nowe konto. Oczywiście - zero gwarancji z mojej strony.
Na całe szczęście tym razem nie miałeś racji i zadziałało, co już potwierdzili inni przedemną.
Czyli pisząc wcześniej "nie martw się" jednak miałeś rację ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin

...i znowu pół wątku o tym, kto miał rację... Jak widzę - miałem rację w obu przypadkach. A myliłem się, że potrzebne będzie nowe konto. EOT.
Awatar użytkownika
Łowca

Natchai_Ubisoft pisze: Just wanted to let you guys know we're still investigating this topic. You've not been forgotten.

Please do keep this thread constructive in the meanwhile.
Awatar użytkownika
Łowca

Jest szansa, że sie uda to rozwiązać. Lepiej się wstrzymać z kupowaniem boxa
ODPOWIEDZ