Gry indie spoza bundli
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Z tego co widzę, póki co inicjatywa IndieGameStand trochę tak "lawiruje" między różnymi opcjami:
a)gry nie-bundlowe, ale generalnie mało znane
b)gry z Indie Royale (co akurat jest plusem, ze względu na niemałą cenę królewskiego bundla)
c)gry z innych bundli (generalnie najmniej atrakcyjna alternatywa)
Ogólnie inicjatywa mi się podoba, głównie ze względu na niewygórowaną cenę, no i to że co 4 doby zmienia się tytuł. Tylko żeby dali tak coś "z przytupem", jak Hotline Miami czy Retro City Rampage-to bym brał od razu
a)gry nie-bundlowe, ale generalnie mało znane
b)gry z Indie Royale (co akurat jest plusem, ze względu na niemałą cenę królewskiego bundla)
c)gry z innych bundli (generalnie najmniej atrakcyjna alternatywa)
Ogólnie inicjatywa mi się podoba, głównie ze względu na niewygórowaną cenę, no i to że co 4 doby zmienia się tytuł. Tylko żeby dali tak coś "z przytupem", jak Hotline Miami czy Retro City Rampage-to bym brał od razu

- Discord: remike#9022
- Podziękował: 576 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
Inicjatywa przednia, ale brakuje dwóch rzeczy:
- tego czynnika "nie pogram, ale i tak kupię, bo to aż 7 gier"
- pewności, że się warto. Kupując indiegalę masz z 9 gier i jeżeli jedna kiedyś się powtórzy to pal to licho. Powtórki z Indiegamestand (jak np. Zombies) to jednak przeświadczenie, że możesz wywalić kasę w błoto.
- tego czynnika "nie pogram, ale i tak kupię, bo to aż 7 gier"
- pewności, że się warto. Kupując indiegalę masz z 9 gier i jeżeli jedna kiedyś się powtórzy to pal to licho. Powtórki z Indiegamestand (jak np. Zombies) to jednak przeświadczenie, że możesz wywalić kasę w błoto.
Jeszcze kilka miesięcy temu obstawałbym twardo przy twierdzeniu, że nie warto kupować indyków "oddzielnie", bo i tak trafią do bundla, "bo będzie taniej". A tu zonk-bo od tych kilku miesięcy właśnie można zaobserwować, że gierki trafiające bo bundli coraz słabsze, i w efekcie dla jednej gry (bo nie ukrywajmy-poza HIB-em raczej można zaobserwować dość restrykcyjną politykę cenową) nie zawsze się takiego bundle'a opłaca kupić. Co o tym myślicie?
- Podziękował: 121 razy
- Podziękowania: 2 razy
Te lepsze też raczej trafiają do bundli, tylko trzeba uważać na "pseudo-indyki", bo gier wydanych np. przez Microsoft na pewno nie będzie w żadnym i można je śmiało kupować. Poza tym od początku było tak, że dobre gry są w Humble Bundle, a cała reszta to badziewie.
Polska gra logiczna MouseCraft (połączenie Lemmingów z Tetrisem) przedpremierowo sprzedawana jest za co łaska (minimum 1 dolar). Gra jest DRM Free, ale po pojawieniu się na Steamie otrzymamy także do takiej wersji kluczyk (a dodatkowo także soundtrack).
Warto bo gra jest bardzo sympatyczna, miałem okazję pograć w wersję alfa i już wtedy nieźle się prezentowała, a aktualna wersja gry jest już bardzo dopracowana. Premiera w czwartym kwartale.
http://mouse-craft.com/store/
A tutaj link do Greenlightu gry: http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =159305051

Warto bo gra jest bardzo sympatyczna, miałem okazję pograć w wersję alfa i już wtedy nieźle się prezentowała, a aktualna wersja gry jest już bardzo dopracowana. Premiera w czwartym kwartale.
A tutaj link do Greenlightu gry: http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =159305051

- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Hm w świecie gier co łaska to 1 dolar, u mnie na parafii co łaska to 500 zł (za mszę pogrzebową) o.OMielon pisze: Polska gra logiczna MouseCraft przedpremierowo sprzedawana jest za co łaska (minimum 1 dolar).
Heh a odnośnie gry- kupiłem już dobrą chwilę temu, mam już nawet własną paczkę map xD Gra przyjemna, pozwala się odstresować, poziom trudności średnio wyważony, pierwsze 20 lvl, które są udostępnione bez problemu wymaksowałem

- Podziękował: 370 razy
- Podziękowania: 10 razy
- Kontakt:

Odnośnie IndieGameStand i aktualnej promocji z dobraniem 5-ciu gier na GOG-u - jeśli kogoś kusi Driftmoon, radzę się wstrzymać, bo na forum IGS już jakiś czas temu pojawiła się informacja, że twórcy gry są zainteresowani sprzedażą swojego tytułu na IGS, prawdopodobnie jakoś na przełomie września i października.
Pewnie niejednej osobie świta coś w głowie po przeczytaniu tej nazwy. Owszem, swego czasu pojawił się Driftmoon w jednym bundlu groupees... Ale jako "wielkie beta-demo"i tylko na tym się skończyło. Pełnej wersji póki co w żadnym bundlu nie było.