Witam g2a zablokowało mi moje konto na którym mam środki
żądają ode mnie skanu dowodu osobistego
czy jestem jedyny od którego tego żądają
czy mogę im ufać
pozdrawiam
Daniel
G2a żąda skanu dowodu co robić
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 5 razy
- Kontakt:
A czym uzasadniają swą prośbę?
Ustawa o ochronie danych osobowych zezwala na skanowanie dokumentów tożsamości bankom i urzędom pracy. Reszta instytucji musi się kierować zasadą adekwatności, co wynika z art. 26 tejże ustawy.
Ustawa o ochronie danych osobowych zezwala na skanowanie dokumentów tożsamości bankom i urzędom pracy. Reszta instytucji musi się kierować zasadą adekwatności, co wynika z art. 26 tejże ustawy.
ja tam uwazam, ze skoro policja tylko spisuje z dowodu i jakos sobie radzi, to zaden bank nie bedzie mi skanowac dokumentow. Pod zadnym pozorem nie wysylac zadnych skanow do g2a.
Ostatnio jeden z keyshopow z kilkudziesieciu tysiacami pozytywow na allegro po prostu sprzedal dane swoich klientow firmie rozsylajacej spam. W tej chwili zglosila sie juz inna firma, ktora odkupila te baze od poprzedniej. I teraz szuka frajerow, ktorzy jej potwierdza mailem, ze rzeczywiscie istnieja... Bo oczywiscie wypisac sie nie mozna - przynajmniej bez uzasadnionych powodow
Ostatnio jeden z keyshopow z kilkudziesieciu tysiacami pozytywow na allegro po prostu sprzedal dane swoich klientow firmie rozsylajacej spam. W tej chwili zglosila sie juz inna firma, ktora odkupila te baze od poprzedniej. I teraz szuka frajerow, ktorzy jej potwierdza mailem, ze rzeczywiscie istnieja... Bo oczywiscie wypisac sie nie mozna - przynajmniej bez uzasadnionych powodow

- Podziękowania: 0
- Kontakt:
nie dawaj im, na co im twój dowód? moze wezmą kredyt?? podobna sytuacja ma sie z usunięciem konta na paysafe card, żeby usunąć konto trzeba wysłać do nich podanie listowne/skan podania meilem w którym to ręcznie podpiszemy się pod nim, ciekawi mnie na co im mój podpis jak nie podawałem go przy zakładaniu konta, btw jak komus się nudzi moze ich spokojnie powyzywać, mozna łamać regulaamin paysafecard a konta nie usuną, tak samo w tym przypadku jeżeli nie podawałeś skanu dowodu przy rjestracji to jaki jest sens pokazywanie go teraz??
oto konwersacja z g2a i tak to argumętują
oto screan http://www83.zippyshare.com/v/gs1Upsq6/file.html
oto screan http://www83.zippyshare.com/v/gs1Upsq6/file.html
- Podziękował: 249 razy
- Podziękowania: 393 razy
- Kontakt:
Zgadzam się.
Jak mnie PayPal podejrzewał o pranie brudnych pieniędzy (wiecie sporo małych wpłat z IG), to zażądali zdjęcia obu stron mojego dowodu. Wysłałem im fotkę dowodu, na której kluczowe informacje zostały przeze mnie skutecznie zamalowane.
W opisie pod zdjęciem dowodu grzecznie wytłumaczyłem, że reszty danych ze względów bezpieczeństwa im nie udzielę.
Trochę to trwało (parę dni), ale konto odblokowali

- Podziękował: 298 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
Polski kaleczysz nawet gorzej niż angielski.
Nie podałeś powodu, dla którego G2A zablokowało Ci środki na koncie. Do tej pory spotkałem się tylko z takimi żądaniami po tym jak dana osoba oszukała klientów tej platformy sprzedażowej lub istniały podejrzenia, że osoba, która sprzedaje na G2A gierki jest niepełnoletnia.
Nie podałeś powodu, dla którego G2A zablokowało Ci środki na koncie. Do tej pory spotkałem się tylko z takimi żądaniami po tym jak dana osoba oszukała klientów tej platformy sprzedażowej lub istniały podejrzenia, że osoba, która sprzedaje na G2A gierki jest niepełnoletnia.
- Podziękował: 298 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
Wybaczcie, ale coś mi zablokowało link z zippyshare. Więc wszystko jasne, gość oszukał kilka osób, i dlatego G2A wymaga teraz od niego potwierdzenia swojej tożsamość. W zasadzie na każdej innej platformie sprzedażowej w tym przypadku byłby ten sam wymóg.
Po pierwsze nigdy nikogo nie oszukał em
po drugie dobro klienta to mój priorytet
po trzecie w moim centrum sportów na g2a nie ma żadnych sporów dotyczących kluczy
po czwarte nie wyślę g2a mojego dowodu osobistego nie dlatego że mam coś do ukrycia lecz z obawy o kradzież tożsamości lub możliwości wzięcia kredytu nie przeze mnie
po piąte wysłałem wcześniej g2a skan mojej legitymacji ale to ich nie obchodzi
po szyte tę 4 feralne klucze najpierw zostały uznane za dobre dobę później dwa z nich zostały zablokowane razem z moim kontem
Wystawiasz klucze które kupiono pewnie skradzioną kartą kredytową, więc nic dziwnego, że zablokowano ci konto. W sumie to bardzo dobrze. Skoro tak ci zależy na dobru klienta, to nie handluj kradzionym towarem, bo to się nazywa paserstwo i są na to paragrafy

Wystawiasz klucze które kupiono pewnie skradzioną kartą kredytową, więc nic dziwnego, że zablokowano ci konto. W sumie to bardzo dobrze. Skoro tak ci zależy na dobru klienta, to nie handluj kradzionym towarem, bo to się nazywa paserstwo i są na to paragrafy
[/quote]
mówisz poważnie !
klucze kupione przeze mnie moim kontem z muuven
nie wiedziałem że w ogóle miały locka
oskarżasz mnie o paserstwo i o kradzież mojej karty i kąta ?
puknij się w głowę człowieku !

mówisz poważnie !
klucze kupione przeze mnie moim kontem z muuven
nie wiedziałem że w ogóle miały locka
oskarżasz mnie o paserstwo i o kradzież mojej karty i kąta ?
puknij się w głowę człowieku !

- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
Ja nie mam pojęcie w czym autor tematu ma problem. Wyślij skan dowodu(jednej strony) i zamaż wszystko oprócz imienia, nazwiska, zdjęcia i podpisu... Dopiero jak sklep tego nie przyjmie to możesz przelewać swoje żale na forum.