Nuuvem - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Coś mi się wydaje, że nuuvem coś pozmieniał i jest jakiś problem z nowo założonymi kontami paypal. Kilka osób ma ten sam problem, włączenie ze mną. Ja do transferu kasy na paypal argentyński używam paypal angielskiego, więc wszystko jest przewalutowywane z funtów na dolary. Może to w tym tkwi problem?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Mógłby mi ktoś powiedzieć czy jest jakiś limit transakcji dziennych na nuuuvem z jednego konta? Chciałem sobie jeszcze domówić Pillars of Eternity, ale niestety wyskakuje błąd. Czy może Pillarsy też wymagają tego co SP do Dying Light?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 26 razy
Podziękowania: 22 razy
Kontakt:

Nie wiem czy Ci to przeszkadza, ale ostrzegam, że ja dostałem PoE z lockiem na aktywację jakiś czas temu.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Wyssanypaput pisze: Coś mi się wydaje, że nuuvem coś pozmieniał i jest jakiś problem z nowo założonymi kontami paypal. Kilka osób ma ten sam problem, włączenie ze mną. Ja do transferu kasy na paypal argentyński używam paypal angielskiego, więc wszystko jest przewalutowywane z funtów na dolary. Może to w tym tkwi problem?
Wszystko wygląda na to że Nuuvem założyło locka no nowo założone południowoamerykańskie PP.
Pytanie tylko jest czy to jest lock permanetny czy tymczasowy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

No to muszę teraz wykopać jakieś info z neta, co dalej, bo właśnie w tym tygodniu miałem założyć latynoskiego PajPala :D z tą kartą Tryper ..... Trypolis czy Entropia, cholera, nie pamiętam jak się nazywała :D
Bo chciałem The Division z SP w cenie niższej od używanego Fiata 126P ;-) a tutaj się okazuje, że kolesie z Nuuvem wzięli sobie za punkt honoru uszczelnienie swojego serwisu za wszelką cenę ;-)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

A skąd niby Nuuvem wie, kiedy zostało założone konto PayPal?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Sam właśnie się nad tym zastanawiam ale nie jest przypadkiem że sporo osób w tym ja, która założyła ostatnio konta PP nie może nic u nich kupić bo wywala błąd w PP.
Jak ktoś kto ma już konto arg. PP od ponad 2 miesięcy niech sprawdzi czy może kupić u nich grę na którą założony jest lock kupna.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Vector pisze: A skąd niby Nuuvem wie, kiedy zostało założone konto PayPal?
Dawniej można było sprawdzić bardzo prosto:
https://www.paypal-community.com/t5/Abo ... d-p/743473
.. teraz ten sposób już nie działa, ale nie zdziwił bym się, gdyby używając API PayPal nuuvem mógł te dane uzyskać.
Awatar użytkownika
Łowca

Może w takim razie warto po założeniu konta PayPal i pełnej aktywacji trochę poczekać? Spróbuję poczekać około tygodnia od pełnej aktywacji i zobaczymy czy zadziała. Na szczęście do premiery The Division jeszcze miesiąc.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy

RoyKeane pisze: Ale zdajecie sobie sprawę, że ta stronka nie nadaje się do sprawdzania locków, nie?

Jest lock na aktywację SR IV z Nuuvem.
Po pierwsze -to ja tu zarzuciłem linka do tej strony
po drugie -ta strona nadaje się do sprawdzania locków gier na Steam PERFEKCYJNIE -masz jakiekolwiek dowody na to że strona nie działa? Jedynie czego nie można tam sprawdzić to czy gra ma PayPal locka na zakup -bo to już sobie Nuuvem sam nakłada

Co lepsze -nuuvem zwykle ściemnia (albo po prostu nie wie czy gra ma lock, więc idzie w zaparte i zwykle wrzuca że ma)

Btw wyjaśnienie jak działa strona: jest to automat przeszukujący bazę danych Steam
Można to też zrobić ręcznie -choćby na SteamDB

Wchodzimy na
https://steamdb.info/sub/47804/
sprawdzamy sekcję Packages -jest tylko jeden pakiet
oznacza to że gra ma JEDNĄ wersję (czyli klucze są zwykle ROW)

Teraz -choćby się Nuuvem zesrało -to nie może nałożyć Steam Locka na grę tylko z jedna wersją

Tu macie np Civilizację V
https://steamdb.info/app/235580/subs/
Gra ta ma np wersję lokalna dla RU/CIS i osobną dla TW/IN (Taiwan India)

https://steamdb.info/sub/36076/info/
https://steamdb.info/sub/36078/

Teraz -jeśli w SteamDB znajdziemy ze nasza jakaś tam gra ma wersję BR - to Nuuvem będzie właśnie ją sprzedawało na 101%

btw ponieważ widzę że ponownie -nikt nie opublikował jeszcze metody na zakupy na nuuvem która jest NIE DO ZŁAMANIA przez nuuvem

Hue Hue BR BR 1k $ plx
Faza 1: przygotowania
Przygotuj swoje konto Steam by było nie do "ukradzenia" (choćby Steam Guard, kup coś z swojej karty)
Załóż konto na nuuvem na INNY mail niż na steam, dane osobiste mogą być zupełnie z kosmosu ;D

Faza 2: zakup
a. znajdź brazylijczyka
b. przelej mu pieniądze na payPal (transfer Paypal-PayPal)
b1 -brazylijczyk pobiera za to "drobną opłatę" np 5$ -kwestia ile utargujesz
c. udostępniasz mu SWOJE konto na nuuvem -właśnie tak podajesz dane logowania, w tym hasło

D. brazylijczyk wchodzi na twoje konto i kupuje zażądaną grę z SWOJEGO payPal -czyli gra kupowana jest z Brazyli, bez wałków
E. dostajesz kody i aktywujesz sobie grę

RYZYKO
Jeśli wybrałeś złego brazylijczyka to:
ukradnie twoje pieniądze
LUB
ukradnie twoje konto Steam (zwłascza gdy masz takie same loginy na Nuuvem i Steamie :trollface: )

PROFIT
Metoda ta jest 101% skuteczna w obchodzeniu PayPal locka -należy tylko sprawdzać czy gra nie ma locka Steamowego -bo to nie będzie wina brazylijczyka jeśli zlecisz mu kupno gry z lockiem tylko ZLECAJĄCEGO

btw metoda jest obecnie bardzo popularna (np na Reddit), "brazylijczyka" można znaleźć w wielu miejscach -choćby na znanym czacie jednej ze stron bundlującej gry :gwizdany:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

@ShadowSkill
A to nie prościej po prostu kupić od brazylijczyka który to kupi na swoim koncie nuuvem ? :E
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Ten, ale wiesz, że subid, które podałeś nie odpowiada brazylijskiej wersji gry? :D Na nuuvem dostaniesz to: Ta stronka to prosty automat, który nie radzi sobie z wieloma grami i wiadomo o tym od dawna, dlatego nikt z userów z większym stażem z tego nie korzysta.

Mała rada: widzisz gierkę Deep Silver w RU/BR/JP/etc, olej, gra ma locka.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

Domen122 pisze: @ShadowSkill
A to nie prościej po prostu kupić od brazylijczyka który to kupi na swoim koncie nuuvem ? :E

Hyyh na jedno konto jedna gra. Na swojego PP arg. kupiłem kilkanaście gier z lockiem na zakup w tym ostatnio The Division jak była w promocji 31.stycznia.
Ostatnio zmieniony 9 lut 2016, o 19:50 przez mariohyper, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy

RoyKeane pisze: Ten, ale wiesz, że subid, które podałeś nie odpowiada brazylijskiej wersji gry? :D Na nuuvem dostaniesz to: Ta stronka to prosty automat, który nie radzi sobie z wieloma grami i wiadomo o tym od dawna, dlatego nikt z userów z większym stażem z tego nie korzysta.

Mała rada: widzisz gierkę Deep Silver w RU/BR/JP/etc, olej, gra ma locka.

A więc poprawka
najpierw
https://steamdb.info/app/314580/subs/
a pózniej w Steam subs
https://steamdb.info/sub/92156/info/

hmm, jednak masz rację -wygląda na to ze cześć gier w bazie Steama jest tak pokręconych że nic dziwnego że parser nie pokazuje tego poprawnie.
btw czy jest jakaś inna, lepsza wyszukiwarka?

Saints Row 4 Century Ed jest w wersji BR -więc Nuuvem na pewno właśnie ta oferuje

Nie zmienia to faktu że z parsera warto skorzystać -aczkolwiek lepiej oczywiście przekopać się przez którąś z baz app steamowych, a najlepiej takze zapytac np tu czy gra ma locka czy nie.
Czytanie to co napisało na stronie Nuuvem jest najgorsza opcją -bo w ich interesie jest by osoby spoza brazyli gier nie kupowały ;)

btw czy jest jakiś inny, lepszy parser?

Domen122 pisze: @ShadowSkill
Można i tak -zależy czy chcesz mieć bibliotekę gier na Nuuvem czy nie. Kwestia dogadania szczegółów
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

Dying Light: The Following DLC za R$44,99
Awatar użytkownika
Łowca

ktoś kupował NBA 2K16? działa?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

mariohyper pisze: Hyyh na jedno konto jedna gra, jeżeli ktos zainteresowany jakimś kupnem z lockiem na zakup mogę pomóc i kupić. Juz kupiłem kilkanaście gier na arg, PP w tym ostatnio The Division jak była w promocji 31.stycznia
Więc odezwę się po wypłacie bo również mam problem z tym AR PP, a cena The Division nawet bez rabatu kusi. ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Witam serdecznie, czy kupował ktoś DLC Collection do Europa Universalis IV? Czy jest jakaś blokada?

// Zaryzykowałem, aktywowało się bezproblemowo.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 34 razy
Kontakt:

http://www.nuuvem.com/item/castlevania- ... te-edition
http://www.nuuvem.com/item/castlevania- ... f-shadow-2
http://www.nuuvem.com/item/castlevania- ... of-fate-hd

Kupował ktoś Castlevanie? Jakieś blokady na kupno/aktywację? Czy można brać i nie bawić się w żadne VPN, Hola i penis wie co jeszcze?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

Ktoś wie dlaczego nie mogę kupić South Park? Do tej gry wystarczała hola na Brazylię z tego co czytałem.
Bez holi jest że nie dostępne w moim kraju, z holą po przejściu do PL paypala i wróceniu na stronę wyskakuje:
"Operacja anulowana. Przynajmniej jeden produkt w koszyku nie jest dostępny w sprzedaży w danym obszarze."
Nawet do tej gry trzeba paypal BR? To ja podziękuję.
Dodam jeszcze, że wprowadzili blokadę kupna 2 raz tej samej gry tym samym kontem paypal (nawet na innym koncie nuuvem bez gier).
ODPOWIEDZ