Blokady regionalne

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy

No juz teraz wszystkie 2,3,4 paki maja :
Notice: Extra items granted by purchases of Don't Starve Together Frontier Pack will be added to your Steam inventory and can be sent as gifts or traded with friends. Any copy sent as a gift or traded can only be activated by the recipient if their Steam account is in Armenia, Azerbejdżan, Białoruś, Gruzja, Kirgistan, Kazachstan, Republika Mołdawii, Federacja Rosyjska, Tadżykistan, Turkmenistan, Ukraina i Uzbekistan
Notice: Extra items granted by purchases of PAYDAY 2: The OVERKILL Pack 4-Pack will be added to your Steam inventory and can be sent as gifts or traded with friends. Any copy sent as a gift or traded can only be activated by the recipient if their Steam account is in Armenia, Azerbejdżan, Białoruś, Gruzja, Kirgistan, Kazachstan, Republika Mołdawii, Federacja Rosyjska, Tadżykistan, Turkmenistan, Ukraina i Uzbekistan.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 0

Dzięki za info :)
Czy to dot. wszystkich stref czy tylko tych z niskimi cenami? Tj. jeśli aktywuję DS Frontier Packa zakupionego w PL to gift z podstawką będzie tylko na Polskę czy można nim handlować np. na dispenserze? Obstawiam, że dotknęło to tylko tanich stref gdzie sam gift jest z miejsca otagowany ale wolę się upewnić.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

yarizu pisze: Dzięki za info :)
Czy to dot. wszystkich stref czy tylko tych z niskimi cenami? Tj. jeśli aktywuję DS Frontier Packa zakupionego w PL to gift z podstawką będzie tylko na Polskę czy można nim handlować np. na dispenserze? Obstawiam, że dotknęło to tylko tanich stref gdzie sam gift jest z miejsca otagowany ale wolę się upewnić.
Polska to EU2, więc nie ma locka.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

RU/CIS<---- a ten Cis to co to może być?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

sektorek pisze: RU/CIS<---- a ten Cis to co to może być?
CIS- to byłe Republiki Związku Radzieckiego
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Zna ktoś dokładną datę, kiedy steam zablokował możliwość grania poza rosją w gry, które zostały aktywowane przez vpn?
Była taka akcja chyba w marcu.

11 marca aktywowałem bratu Paydaya 2 i mógł on w niego grać przez około miesiąc. Później steam go zablokował.
Wydaje mi się, że zrobił to z około miesięcznym opóźnieniem.
Nie ubolewam nad stratą 6 euro za PD2 GOTY.
Po prostu zastanawiam się czy dojdzie do tego, że steam zacznie blokować gry "po czasie"... czy może z paydayem trafiłem w nieodpowiedni moment :P
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Witam,
czy ktoś miął przypadek że na http://yuplay.ru/ po zakupie gry zostało zablokowane konto lub klucz gry
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 36 razy
Kontakt:

Mam klucz Steam do Dead Island Riptide zakupiony na amazon.com oczywiście z blokadą regionalną o czym dowiedziałem się po fakcie.
Czy istnieje sposób na aktywowanie tej gry na steamie poprzez VPN na nowe konto ???
Ktoś miał taki problem ???
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

A nie prościej zwrócic Amazonowi?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Mam pytanie, gra (South Park) zakupiona z nuuvem ma blokade na aktywacje w Niemczech gdzie aktualnie przebywam. Jesli ja sobie dodam do biblioteki steam bedac w Polsce, to czy moge w nia grac gdy wroce do DE? Czy bedzie blokada na odpalenie gierki ? :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

Groszek pisze: Mam pytanie, gra (South Park) zakupiona z nuuvem ma blokade na aktywacje w Niemczech gdzie aktualnie przebywam. Jesli ja sobie dodam do biblioteki steam bedac w Polsce, to czy moge w nia grac gdy wroce do DE? Czy bedzie blokada na odpalenie gierki ? :)
Wydaję mi się ,że bedzie dalej blokada. Ja rozumiem,że mogą sprawdzać po IP ,gdzie ktoś przebywa ,ale to tylko moje domysły. Niech się wypowiedzą bardziej doświadczeni
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 19 razy
Kontakt:

Groszek pisze: Mam pytanie, gra (South Park) zakupiona z nuuvem ma blokade na aktywacje w Niemczech gdzie aktualnie przebywam. Jesli ja sobie dodam do biblioteki steam bedac w Polsce, to czy moge w nia grac gdy wroce do DE? Czy bedzie blokada na odpalenie gierki ? :)
W Niemczech masz wersję cenzurowaną kijka prawdy i tylko w taka tam możesz grać. W Polsce masz nieocenzurowana.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Czytam wątek i same wątpliwości...
Chciałem porobić jakieś GA na cały świat - bez region locków.

Gdzie mogę kupić klucz oficjalnie ze sklepu, żeby był na 100 % worldwide ?
Czy zakup bezpośrednio na steam z polskiego IP gwarantuje taką pewność ?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

varmas pisze: Czytam wątek i same wątpliwości...
Chciałem porobić jakieś GA na cały świat - bez region locków.

Gdzie mogę kupić klucz oficjalnie ze sklepu, żeby był na 100 % worldwide ?
Czy zakup bezpośrednio na steam z polskiego IP gwarantuje taką pewność ?
Z Humble Bundle klucze są WW(ze sklepu pewenie też). Nie spotkałem się z jakąś restrykcją.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

xTomoyo pisze:
W Niemczech masz wersję cenzurowaną kijka prawdy i tylko w taka tam możesz grać. W Polsce masz nieocenzurowana.
troche minelo, ale na przyszlosc zostawiam. Kijek kupiony z terytorium DE, z hola ustawiona na Polske. W Niemczech nie dalo sie go dodac do Steama, jednak aktywowal sie normalnie w Polsce. Po powrocie do Niemiec odpalony tutaj pierwszy raz dziala do dzis i nie ma zadnej cenzury (normalnie zombie nazisci sa w grze, szprehaja po niemiecku, sa swastyki itd)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Jak to jest z grami Telltale, taką Grę o Tron można bez problemu aktywować VPN a potem grać juz bez? W Rosji bardzo tanio teraz

https://steamdb.info/app/330840/info/
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

DirtyMac pisze: Jak to jest z grami Telltale, taką Grę o Tron można bez problemu aktywować VPN a potem grać juz bez? W Rosji bardzo tanio teraz

https://steamdb.info/app/330840/info/
Ta gierka generalnie nie ma locka, jedynie będziesz musiał ominąć VPN blokadę na aktywację gier z innych regionów, co się sprowadza i tak do tego samego.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Czy kupował ktoś może Crusader Kings II: Conclave na nuuvem? Jest dopisek, że można aktywować tylko w Ameryce Łacińskiej, ale chciałem zweryfikować, czy tak jest faktycznie.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 68 razy
Podziękowania: 84 razy
Kontakt:

dominielus pisze: Czy kupował ktoś może Crusader Kings II: Conclave na nuuvem? Jest dopisek, że można aktywować tylko w Ameryce Łacińskiej, ale chciałem zweryfikować, czy tak jest faktycznie.
https://steamdb.info/sub/93122/ Wg tego jest lock na aktywację.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

sitek4h pisze:
dominielus pisze: Czy kupował ktoś może Crusader Kings II: Conclave na nuuvem? Jest dopisek, że można aktywować tylko w Ameryce Łacińskiej, ale chciałem zweryfikować, czy tak jest faktycznie.
https://steamdb.info/sub/93122/ Wg tego jest lock na aktywację.

Rozumiem, a ja myślałem, że to tylko blokada na zakup.
ODPOWIEDZ