Ponownie, za każdym razem gdy wejdę na forum za pośrednictwem telefonu wyskakuje to oto coś
http://imgur.com/2NIfaSh
Problem z reklamami na telefonie.
- Podziękował: 91 razy
- Podziękowania: 259 razy
- Kontakt:
A potem się dziwią, że reklamy blokują :O
@up, lol tu nie chodzi o to, że na Androidzie jest wirus, tylko reklama tak w ciula leci, jakiś łoś kliknie i ściągnie badziewo sobie i dopiero wtedy będzie. Na Safari to samo będzie
.
@up, lol tu nie chodzi o to, że na Androidzie jest wirus, tylko reklama tak w ciula leci, jakiś łoś kliknie i ściągnie badziewo sobie i dopiero wtedy będzie. Na Safari to samo będzie

- Podziękował: 249 razy
- Podziękowania: 393 razy
- Kontakt:
Te komunikaty pojawiają się na mobilkach od ponad tygodnia.
Winne są jakieś reklamy, które jak widać przekierowują na różne dziwne strony próbujące nam wmówić wirusy i wyłudzić różne rzeczy.
Zgłaszam to regularnie co tydzień, jednak jak na razie administracja forum nie zajęła się rozwiązaniem problemu.
Nasz administrator liczy na to, że użytkownicy problem rozwiązą:
Ktoś ma w tej kwestii doświadczenie ? Może podzeli się z nami swoimi doświadczeniami w celu wyeliminowania tych inwazyjnych reklam ? Jakiś mały walkthru ?
Winne są jakieś reklamy, które jak widać przekierowują na różne dziwne strony próbujące nam wmówić wirusy i wyłudzić różne rzeczy.
Zgłaszam to regularnie co tydzień, jednak jak na razie administracja forum nie zajęła się rozwiązaniem problemu.
Nasz administrator liczy na to, że użytkownicy problem rozwiązą:
Na razie trzeba będzie zastosować jakiś program do blokowania reklam na łowcach, bo inaczej nie da się korzystać z forum na androidzie."Mam możliwość zablokowania poszczególnych reklam, ale muszę dowiedzieć się, kto stoi za tą konkretną reklamą. Jakieś pomysły?
Jeśli ktoś byłby w stanie ustalić jaka reklama powoduje problem albo (jeszcze lepiej) kim jest dostawca reklamy, to byłbym wdzięczny za pomoc."
Ktoś ma w tej kwestii doświadczenie ? Może podzeli się z nami swoimi doświadczeniami w celu wyeliminowania tych inwazyjnych reklam ? Jakiś mały walkthru ?
- Discord: sergeron#0799
- Podziękował: 139 razy
- Podziękowania: 144 razy
- Kontakt:
Root + Adaway. Ewentualnie jak się komuś chce to root + MoaAB (http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1916098).
- Podziękował: 249 razy
- Podziękowania: 393 razy
- Kontakt:
Czyli bez rootowania się nie da tego obejść ?sergeron pisze: Root + Adaway. Ewentualnie jak się komuś chce to root + MoaAB (http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1916098).
- Podziękował: 102 razy
- Podziękowania: 24 razy
- Kontakt:
Z ciekawości aż sprawdziłem na moim gównofonie, który musi być na ustawieniach fabrycznych by nie dostać zadyszki przy byle aplikacji. Używam CM Browser, bo to jedyne co mi nie zacina i nie wyświetlają mi się żadne reklamy, ani nie przekierowuje mnie na inne strony. Ogarnijcie sobie swoje androidy, panowie.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Stockowa androidowa przeglądarka jest dziurawa i od lat nie załatana i nie powinno się jej używać. Jak ktoś nie chce instalować innej bo ma stockową to tak jakby nie chciał instalować AV na kompie bo przecież ma Zaporę w XP. Niestety ludzi nie przekona bo wiedzą swoje bo jak kupili to działało i koniec rozmowy.
Żeby nie być gołosłownym: sprawdziłem u siebie na 5 przeglądarkach (także na stockowej) i zero problemów. Tyle że rom z tego roku...
Także niestety: albo mamy nowe oprogramowanie i bezpieczny internet albo stare oprogramowanie i walczymy na każdym kroku. Nie ma tak że lecimy sobie na stocku 3 lata bo kiedyś było OK. To jest internet.
Żeby nie być gołosłownym: sprawdziłem u siebie na 5 przeglądarkach (także na stockowej) i zero problemów. Tyle że rom z tego roku...
Także niestety: albo mamy nowe oprogramowanie i bezpieczny internet albo stare oprogramowanie i walczymy na każdym kroku. Nie ma tak że lecimy sobie na stocku 3 lata bo kiedyś było OK. To jest internet.