Divinity Original Sin

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Poszukuję dobrej oferty na Divinity Original Sin ale nie wersję Enhanced ! Ta nowa wymaga karty z dx11, której nie mam. Jedynie stara jest kompatybilna z moim sprzętem,a ceny są zaskakująco wysokie jak na wersję gorszą. Proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 728 razy
Podziękowania: 231 razy
Kontakt:

Nie liczyłbym na znalezienie niskiej ceny. Każda gra wycofana ze steam (również ta zastąpiona nowszą edycją) jest poszukiwana przez wiele osób i ceny drastycznie idą w górę. Poza tym w tym przypadku dodając starszą wersje dostajemy też nową.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Szukałeś na steamtrades i tf2outpost? Myślę, że komuś jeszcze zostały zaległe kopie, choć nie wiem czy po okazyjnych cenach...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

CDP.pl nie mialo ostatnio za 70zł ?
aRo
Awatar użytkownika
aRo
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 46 razy
Kontakt:

Po aktywowaniu zwykłej wersji na Steamie(kupiłem na cdp.pl) dostaje się i to, i Enhanced. Może to działa w obie strony? Nie jestem pewien.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 104 razy
Podziękowania: 48 razy
Kontakt:

Problem w tym że już nie dokupi DLC do gołej podstawki.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Na g2a kiedys tanio bywaly te dlc. Zostal mi jeden w razie co ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Dzisiaj na larianvault udostepniono klucze do D:OS2 na steam
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Niech najpierw zrobią coś z ceną D:OS, bo chyba mało osób w to grało. Non stop kosztuje około 80-100zł, a gra ma 2 lata. Witcher 3 popularniejszy, wydany rok temu i kosztuje obecnie po 50zł.

Są niby jakieś pojedyncze promocje typu 60-70zł, ale jeszcze nie udało mi się trafić. Poza tym, mam zastrzeżenia nawet do takiej ceny.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

tomas1395 pisze: Niech najpierw zrobią coś z ceną D:OS, bo chyba mało osób w to grało.
Wg SteamSpy: 1,095,991 ± 26,943 więc nie powiedziałbym, że mało.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz

Warto dać nawet 100 zł, bez gadania. Kawał dobrego RPG
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

tomas1395 pisze: Niech najpierw zrobią coś z ceną D:OS, bo chyba mało osób w to grało. Non stop kosztuje około 80-100zł, a gra ma 2 lata. Witcher 3 popularniejszy, wydany rok temu i kosztuje obecnie po 50zł.

Są niby jakieś pojedyncze promocje typu 60-70zł, ale jeszcze nie udało mi się trafić. Poza tym, mam zastrzeżenia nawet do takiej ceny.

3 razy były juz przeceny 60 pare procent na 2 packa wychodziło po 16-17 e za szt? Za dużo? to zainwestuj w eurogabeny. Kup np 5x Cologne 2016 Cobblestone Souvenir Package(za 18-21 e), odczekaj 2- 3 miesiące, aż podrożeja o 8-15 euro szt i sprzedaj. 100 e zostaw na kolejne 5 skrzynek przy następnym majorze w cs go, a za różnice kupujesz gry. Sporo ludzi tak robi i gry na steam ma dzięki temu za friko ( kupując na przecenach)

Mozna te suveniry or skiny or naklejki (do cs go or innej gry) Na TF2 i PD2 też da się zarobić. Możesz tez kupić tego 2 packa podczas promocji i 2 szt odsprzedać na aledrogo za 90 zł +
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

warhameron pisze:
tomas1395 pisze: Niech najpierw zrobią coś z ceną D:OS, bo chyba mało osób w to grało. Non stop kosztuje około 80-100zł, a gra ma 2 lata. Witcher 3 popularniejszy, wydany rok temu i kosztuje obecnie po 50zł.

3 razy były juz przeceny 60 pare procent na 2 packa wychodziło po 16-17 e za szt? Za dużo? to zainwestuj w eurogabeny. Kup np 5x Cologne 2016 Cobblestone Souvenir Package(za 18-21 e), odczekaj 2- 3 miesiące, aż podrożeja o 8-15 euro szt i sprzedaj. 100 e zostaw na kolejne 5 skrzynek przy następnym majorze w cs go, a za różnice kupujesz gry. Sporo ludzi tak robi i gry na steam ma dzięki temu za friko ( kupując na przecenach)

Mozna te suveniry or skiny or naklejki (do cs go or innej gry) Na TF2 i PD2 też da się zarobić. Możesz tez kupić tego 2 packa podczas promocji i 2 szt odsprzedać na aledrogo za 90 zł +
Przecież to jest głupia rada, souveniry z Kolonii już nie podrożeją, bo kobli leciało bardzo dużo. Druga sprawa to załamanie rynku CSGO spowodowane zamknięciem wielu jackpotów i stron do betowania, co widać nawet po cenach starych souvenirów (ceny skrzynek z Kolonii 2015 poleciały ostro w dół). Nawet na naklejkach obecnie ciężko zarobić.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Sry, ale nie zgodze się z tobą. Suveniry z Cobbla w końcu zaczeły drożeć, bo ostro zaczeły schodzić o d początku września (przez 10 dni zeszło jakieś 900-1000 szt+ i jeśli nie będzie niespodziewanych wypż to cena przed zimową wypż powinna być w okolicach 30 e. Podobnie z naklejkami. Wiekszość skoczyła z 24 -26 centów do 32-34 i nadal rośnie. Jak ktoś kupił po parę szt to zarobek jest niewielki, ale przy np 500 szt to już pare e na plus się uzbiera.

Tak czy siak cs go to nadal najlepszy sposób na pozyskanie darmowych eurogabenów?

edit:
No i trafiła sie przecena pewnie z okazji startu bety 2 części na steam.
http://store.steampowered.com/app/37342 ... _151_150_1
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Na pewno koble z Kolonii 2016 będą kosztowały 30 euro za dwa miesiące, kiedy zeszłoroczne souveniry spadły o 10 euro :E. Obecnie kupno souvenirów to wtopienie pieniędzy, bo cena skrzynek przez kilka lat nie wzrośnie do ceny większej niż 25 euro. Na to składa się kilka czynników: niewiele ludzi już trejduje koblami, a druga sprawa, że skrzynek na rynku jest pełno, a drugie tyle jest w ekwipunkach handlarzy, więc rynek jest nasycony.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

W koncu stanieje, innej mozliwosci po prostu brak. Niewatpliwie jest to gra zacna, ale nawet Pilarsi tanieja wiec nie ma mocnych na uplyw czasu ;) W miedzy czasie ograc swietna dwojke wraz z dodatkiem, albo nawet jedynke Divinity oraz inne szlachetne RPGi :D jak chocby Banner Saga co to taniej jak teraz jeszcze nigdy nie bylo i raczej juz nie bedzie :D
Poza tym gre wydaje CDP a u nich obnizki sa pewne jak podatki i niewatpliwe, z biegiem czasu oczywiscie :) taki gest naszej zacnej rodzimej firmy. Jeszcze nigdy mnie osobiscie nie zawiedli.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Banner Saga byla (moze nadal jest?) na yuplay za 3 dychy razem z jedynka. Albo jakos tak. D:OS najlatwiej bylo tanio dostac kickując dwójkę.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

keiran pisze: Banner Saga byla (moze nadal jest?) na yuplay za 3 dychy razem z jedynka. Albo jakos tak. D:OS najlatwiej bylo tanio dostac kickując dwójkę.

1+2 na kicku mozna było za 50. Więc 25$ za grę. Dwupack na steam wychodzi za 16,25 euro(więc taniej i w dodatku z dlc i dodatkami) i większego problemu nie ma ze sprzedażą gifta lub wymianą.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 9 razy

Banner Sage odpaliłem ostatnio na Steamie (wiadome źródło zakupu - humble monthly) i po godzinie wyłączyłem na...kiedyś (tj. jak przejdę wszystkie inne gry na Steamie / konsoli, czyli prawdopodobnie już do gry nie wrócę), wynudziła mnie doszczętnie, a pomysł walki turowej, gdzie niezależnie od tego czy Ty masz 4 jednostki, a przeciwnik 2 i tak się poruszacie jeden po drugim to jakiś idiotyzm.

Divinity: Original Sin za to mnie wciągnęło na starcie jak żaden RPG ostatnio.
DA: I odłożyłem na kiedyś, Banner Sage odłożyłem na kiedyś, a Divinity jako jedyny RPG obok Pillarsów i naturalnie Wiedźmina 3 mnie w tym roku wciągnął już na starcie więc musi coś w sobie mieć magicznego, właśnie idę grać dalej. ;p
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Jeszcze Wastelanda warto wymienic w tym zacnym gronie, piekna gra swoja droga :) i nie drogo :D
Ja tam w Banner Sage zamierzam grac dalej, uroczy smakolyk, bardzo klimatyczny i wyjatkowy. Troche szkoda tylko, ze nie mam tego na GOGa.
ODPOWIEDZ