Promocje pudełkowe na PC

Okazyjne ceny gier z dystrybucji pudełkowej, wyprzedaże w Biedronce, tanie serie wydawnicze.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 422 razy
Kontakt:

Majesty 2, Krol Artur 2, Alan Wake i dodatek, Singularity, Wolverine, jakieś szachy, Heroes over Europe, Kings Bounty Wojownicza Księżniczka, Boulder Dash XL.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 25 razy

szopenik pisze:
RaiL pisze:
serafek5 pisze: Liczyłem na jakieś ciekawe gamebooki czy tego Fallouta 3 GOTY za 7 zł - z gamebooków tylko WRC 4 i Deadalic AC, a z tych za 7 zł prawie same króle artury :P A z Dobrej Gry było prawie wszystko, udało mi się wyłowić jedyną sztukę Feista :D
Trafiłem jeszcze książkę z BF4 za 9.99 :D.
Ten Fallout 3 GOTY to raczej jakaś ściema jest, to wydanie chyba nie istnieje, jest w reklamach tylko po to żeby przyciągnąć ludzi do sklepów(żeby przy okazji, że już przyszli, kupili coś innego), nikt nigdy nie widział tego pudełka na żywo(?), a już miało być 2 razy w Biedrze z tego co pamiętam. Raz chyba były tylko same dodatki/dlc w pakietach, a raz w ogóle nic. Także gdziekolwiek to wydanie się w zapowiedziach promocji pojawi, to go nie ma, wcale więc nie ma pewności czy ono w ogóle istnieje.
Ależ mylisz się. To wydanie istnieje bo sam go posiadam i kupiłem go w biedrze w listopadzie za 39,90 na tej niby wyprzedaży gier.
Jak tak to przepraszam. Ale dokładnie takie wydanie masz jak na zdjęciu(jeśli tak, to czy mógłbyś wrzucić jakieś foto, bo jestem ciekaw jak to IRL wygląda)? To, że było kiedyś wydanie F3 GOTY w "Premium Games" to wiem, natomiast takiego jak na zdjęciu nigdy na żywo nie widziałem, toteż myślałem, że istnieje ono tylko w gazetce Biedronki/Tesco. Jeśli faktycznie takowe istnieje, to przyznaję się do błędu, po prostu założyłem, że jeśli ja nigdy tego w żadnej Biedrze nie widziałem, to nie istnieje. Miało być w różnych promo wiele razy, więc w końcu musiałbym na nie natrafić, a że nie natrafiłem, to z góry założyłem, że to jakaś ściema.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Brak Ci wiary Tomaszu (tzn. RaiL)...oto i dowód...
Obrazek
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

RaiL pisze: W Carrefour Market, trochę gier po 8.99zł, chyba odrzuty z sierpniowej wyprzedaży z Biedry. Z ciekawszych gier: King's Bounty Legenda(wydanie premierowe z małym artbookiem i soundtrackiem!), King's Bounty Nowe światy(2 różne wydania, stare premium games, i jakieś takie chyba biedronkowe, w cienkim dvd boxie), King's Bounty Pakiet Dodatków, Crusader Kings 2(premium games nowe). Ponadto, jeszcze jakieś gry dla dzieci: Małpy w kosmosie(?), nie wiem czy nie przekręciłem nazwy ale coś takiego w Internecie znajduje wiec to chyba było to(duże pudełko, format raczej większy niż dvd box), plus sporo jakichś bliżej nie określonych w różowych dvd boxach(samo badziewie dla dzieci, nic wartego uwagi, toteż nie zapamiętałem co konkretnie). Z tym, że nie wiem czy są w każdym, czy tylko w tym co byłem, ale trzeba szukać bo były w takim miejscu, że przypuszczam, że mogłem być pierwszą/drugą osobą która je zauważyła.
Byłem w koszalińskim sklepie. Przy kasie spory kartonowy regalik, a na nim dużo standardowych dla wyprzedaży tytułów. Było wiele kopii premierowego King's Bounty Legenda, Nowe Światy w czarnym PG i Bieda edyszyn, Dark Void, Hearts of Iron 3 w czarnym PG, znalazły się też Wolverine, 007 Blood Stone, Wings of Prey, Men of War Red Tide, X Rebirth oraz A Vampyre Story. Było też sporo NPG, (Warlock, Red Orchestra 2) oraz PKK (Kane & Lynch, Sid Meier's Railroads, Majesty).

Sam wziąłem A Vampyre Story i małą ciężko dostępną perełkę czyli Antologię Majesty w DVD boksie normalnych rozmiarów, a nie tej pomarańczowej ohydzie.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 25 razy

szopenik pisze: Brak Ci wiary Tomaszu (tzn. RaiL)...oto i dowód...
Przyznaję się zatem do błędu, zbyt pochopnie założyłem, że tego wydania nigdy nie było, na podstawie tylko i wyłącznie swoich "empirycznych" doświadczeń ;)

@Angrenbor U mnie też był ten kartonowy regalik, tylko, że zupełnie na tyłach sklepu postawiony obok jakiejś palety, w dodatku jeszcze stał bokiem, toteż znalezienie go mimo, że wiedziałem, że gdzieś jest, wcale nie było łatwe. U Ciebie chociaż zrobili to po ludzku, a i gier z tego co piszesz wynika, że było sporo więcej, i większy wybór(chociaż i tak bym nic nie wziął, bo wszystko z tych produkcji co wymieniłeś, a chciałem, to już mam).
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 46 razy
Podziękowania: 28 razy
Kontakt:

Tanio Grey Goo w empiku 28,49: http://www.empik.com/grey-goo,p1106141749,multimedia-p
i Agito 29,99: http://www.agito.pl/gra-grey-goo-pc-590 ... DKJ8KMBBM/
Tani Kholat w Agito za 29, 99: http://www.agito.pl/gra-kholat-pc-59076 ... DVPJ1MBBM/
Najtańszy jak do tej pory adapter do bezprzewodowego grania na padzie od XONE za 87,99 też z agito: http://www.agito.pl/adapter-bezprzewodo ... DSX36YBBM/
Ci użytkownicy podziękowali Frytq za ten post:
remike
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Byłem dzisiaj w Carrefour Market i o dziwo u mnie też gry były, wszak niewiele ale były ;)
Kupiłem Dead Rising 2 Off The Record i A Vampire Story w wydaniach premierowych. Na plus Dead Rising 2 jest fakt, że mimo iż wymaga GFWL to przypina się także do Steama :)
Do tego było jakaś nowsza część Ufo, Spongeboby i inne gry dla dzieci oraz Transformers Wojna o Cybertron, Snajper (ten pierwszy od CI) i jakieś latadełka oraz strategie.
Dla Dead Rising 2 warto się było przejść ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 0
Kontakt:

Na Agito również niezła cena na pre-order na American Truck Symulator: Edycja Kolekcjonerska - 103,99 PLN
Jak na razie to chyba najlepsza oferta na tą grę.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 422 razy
Kontakt:

@SKODR
Jak chcesz grac po polsku w DR2 zainstaluj grę z płyty w folderze "Steam\steamapps\common\dead rising 2 off the record" i zacznij pobieranie w Steamie. Potem zainstaluj spolszczenie z płyty i masz po polsku wersję Steam :). Pamiętam, ze jak było w biedronce to kilka osób miało z tym problem. Ja zrobiłem to w ten sposób i działało.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

@serafek5
O Dzięki Ci Wielkie człowieku za tę radę, na pewno się przyda a sam bym na to nie wpadł :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Frytq pisze: Tanio Grey Goo w empiku 28,49: http://www.empik.com/grey-goo,p1106141749,multimedia-p
Odradzam zakup tej gry. ładna, niesamowite cutscenki, ale cała reszta do pupy. Nawet Frank Klepacki zawiódł. Gameplayowo miał być powrót do starego typu RTS, jak C&C i Red Alert, a wyszedł prymitywny gniot z beznadziejnym GUI i całą długą listą problemów (ten post i tak nie jest w połowie tak krytyczny jak powinien być).

PS: Gra paskudnie zoptymalizowana. Mam jednego z najlepszych GF 980GTX, dość silny procesor, a i tak ledwo wyciąga 20+ klatek gdy kamera jest zwrócona na Ludzką bazę (później spada do kilku FPS), i ledwo ledwo 40+FPS w innych sytuacjach. Na średnich ustawieniach.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 104 razy
Podziękowania: 48 razy
Kontakt:

Petersaber pisze:
Frytq pisze: Tanio Grey Goo w empiku 28,49: http://www.empik.com/grey-goo,p1106141749,multimedia-p
Odradzam zakup tej gry. ładna, niesamowite cutscenki, ale cała reszta do pupy. Nawet Frank Klepacki zawiódł. Gameplayowo miał być powrót do starego typu RTS, jak C&C i Red Alert, a wyszedł prymitywny gniot z beznadziejnym GUI i całą długą listą problemów (ten post i tak nie jest w połowie tak krytyczny jak powinien być).

PS: Gra paskudnie zoptymalizowana. Mam jednego z najlepszych GF 980GTX, dość silny procesor, a i tak ledwo wyciąga 20+ klatek gdy kamera jest zwrócona na Ludzką bazę (później spada do kilku FPS), i ledwo ledwo 40+FPS w innych sytuacjach. Na średnich ustawieniach.
Gra nie obsługuje SLI, sprzęt jaki mam widać poniżej. Ustawienia na maksimum, rozdzielczość 1080p, stałe 60fps. Napisz dokładniej jaki masz sprzęt, bo aż mnie to zaciekawiło.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Merque pisze: Gra nie obsługuje SLI, sprzęt jaki mam widać poniżej. Ustawienia na maksimum, rozdzielczość 1080p, stałe 60fps. Napisz dokładniej jaki masz sprzęt, bo aż mnie to zaciekawiło.
i5-4460 3.20GHz, 12GB RAM DDR3, Asus Strix GeForce 980 GTX 6GB. Windows 7 64-bit. Monitor z full HD.

Niektórym nawet na Titan X ta gra źle działa. Z kolei kiedy miałem i3-540 i GF 460GTX nie było zauważalnie gorzej. Problem podobny jak kiedyś był z GTAIV.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Nie wiem czy to ogólnopolska promocja, ale w moim Auchanie ponownie rzucili gierki za 9.99 zł. Przytłaczająca większość to tytuły z Dobrej Gry, ale było też parę sztuk PKK (zapamiętałem tylko Bionic Commando). Ogółem nic ciekawego, ale jak ktoś ma blisko to można zajrzeć.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Petersaber pisze: i5-4460 3.20GHz, 12GB RAM DDR3, Asus Strix GeForce 980 GTX 6GB. Windows 7 64-bit. Monitor z full HD.
Można wiedzieć, dlaczego 4460 i 980 ? ;) Akurat Strix jest prawie najsłabszy z 980.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Petersaber pisze:
Merque pisze: Gra nie obsługuje SLI, sprzęt jaki mam widać poniżej. Ustawienia na maksimum, rozdzielczość 1080p, stałe 60fps. Napisz dokładniej jaki masz sprzęt, bo aż mnie to zaciekawiło.
i5-4460 3.20GHz, 12GB RAM DDR3, Asus Strix GeForce 980 GTX 6GB. Windows 7 64-bit. Monitor z full HD.

Niektórym nawet na Titan X ta gra źle działa. Z kolei kiedy miałem i3-540 i GF 460GTX nie było zauważalnie gorzej. Problem podobny jak kiedyś był z GTAIV.
Ma moim konfigu stabilne 60k na max ustawieniach. Proponuję sprawdzić w ustawieniach sterowników czy czasami nie masz ustawionego że za fizykę odpowiada procesor.

PS 6gd pamięci jest w kartach z serii Ti. Rozumiem że taką posiadasz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

mrsourav pisze:
Petersaber pisze: i5-4460 3.20GHz, 12GB RAM DDR3, Asus Strix GeForce 980 GTX 6GB. Windows 7 64-bit. Monitor z full HD.
Można wiedzieć, dlaczego 4460 i 980 ? ;) Akurat Strix jest prawie najsłabszy z 980.
Nie wiem jak jest z seria Ti, bo kolega pewnie e właśnie taką posiada że względu na ilość pamięci ram. Posiadam GTX980 Strix w wersji OC, na moment zakupu była drugą co do szybkości kartą niereferencyjną. Różnica w cenie miedzy zwykłą była minimalna. Zakup w listopadzie 2014.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Mój błąd. Jasne, że chodzi o 980 Ti ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

mrsourav pisze:
Tak wyszło że taki sprzęt mam. Dobrą cenę mi zaoferowano (za nieużywany). Jeszcze niedawno był i3-540 :P Myślałem że podkręcany 980Strix jest jedną z lepszych. Mój błąd, nie pamiętam dokładnie.

Tak czy inaczej, problemy z Grey Goo nie są spowodowane sterownikami etc. Gra jest po prostu źle zoptymalizowana. Raportów z problemami jest naprawdę wiele na oficjalnym forum i forum Steama, od ludzi z lepszym sprzętem od mojego. Szybkie query w Google daje tysiące wyników, przejrzałem na szybko parę stron i same tematy z różnych forum GG.

Kumpel ma którąś i5 i któregoś GF 970 (też Strixa) i mu śmiga w miarę stabilnie.

Zresztą wymaganie procesora 3.5Ghz jako wymagania minimalne to trochę przesada, biorąc pod uwagę jak gra wygląda i działa...
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

Kolekcjonerka DL znowu w promocji na ultimie http://www.ultima.pl/ct/pc/gry/akcja/dy ... jonerska-1
ODPOWIEDZ