Netflix is now available in Poland!

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Panie i Panowie - stało się :)
Netflix jest dostępny w Polsce i na dodatek mamy 1 miesiąc dostępu za free :macha:

Kod: Zaznacz cały

https://www.netflix.com/pl/
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Akurat przed sesją :(
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

Bez House of Cards jednak...

Żeby załapać się na darmowy miesiąc trzeba mieć nowe konto?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 64 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Ten miesiąc za darmo to żadna promocja, ot normalka. Do tego biedniej, bez pełnej polonizacji i do tego drożej niż w takim USA :E Ogólnie słabo.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

nigihayami pisze: Bez House of Cards jednak...

Żeby załapać się na darmowy miesiąc trzeba mieć nowe konto?
Podejrzewam, że jednak musi być nowe konto.

Szkoda, że nie ma House of cards :/
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

U nas bieda straszna, prawie nic w naszym języku, mniejsza biblioteka. Będę płacił dopiero jak będzie się to opłacać, bo na razie to mamy takie demo trochę.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

Dokładnie... kiepska wersja demo.
Żadnego filmu/serialu nie znalazłem po polsku, nawet napisów. edit: ponoć Gotham S01 jest cały PL.
Brak kluczowych netflixowych seriali w ofercie.
Z ciekawych seriali, które lubię tylko pierwsze sezony.
Pozostanę przy miesięcznej wersji demo.
Na mój abonament Netflix sobie poczeka do czasu aż oferta stanie się atrakcyjniejsza.

Polecam jako miesięczne darmowe demo, które trzeba ręcznie wyłączyć (subskrypcję).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Kontakt:

Napisy angielskie można włączyć? Bo i tak inaczej nie oglądam
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

Zawiną się z Polski szybciej niż eBay.
Oferta jest praktycznie zerowa i do tego nie ma lektora. Polska stoi w miarę tanią kablówką, weebem i piractwem.
Przeciętny Kowalski, który ma w ogóle czas na seriale chce je oglądać równo z amerykańską premierą.
Jeśli więc "kultowy" Netflix zaoferuje nam gigantyczną bazę filmów i seriali (taką jak mają w USA) w cenie góra 30 zł to może ktoś się tym zainteresuje.
Wasser pisze: Cena nie jest taka wysoka jak się zgadasz w 4 osoby to wychodzi jakieś 13zł na łebka, każdy ma swój oddzielny profil i tam się zapisują oceny i oglądane filmy.
To jest właśnie typowe polskie podejście. John Smith po prostu płaci te marne 10-15 dolarów i ogląda.
Polak zaczyna kombinować. Zdążyłem już dzisiaj przeczytać że skoro pierwszy miesiąc jest za darmo to najlepiej co drugi miesiąc zakładać nowe konto.
Ostatnio zmieniony 6 sty 2016, o 23:15 przez MerlinPL, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Cena nie jest taka wysoka jak się zgadasz w 4 osoby to wychodzi jakieś 13zł na łebka, każdy ma swój oddzielny profil i tam się zapisują oceny i oglądane filmy.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

I da się zrobić tak legalnie? czy na podobnie jak wspólne konto na steam :)
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Login i hasło jest jedno, ale są różne profile.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

No cóż, zawsze zostaje jakiś SmartDNS (np Unotelly) i ma się pełną ofertę ze wszystkich regionów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

Faktycznie bieda jakaś, co nie wpiszę to nie ma, choć wie o co mi chodzi (nawet jak nie dokończę tytułu) i podaje podobne produkcje. W dziale Sci-Fi & Fantasy jest zawrotne 57 pozycji...
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 113 razy
Podziękowania: 76 razy
Kontakt:

Powtórzę to, co czym wielokrotnie mówię w prywatnych rozmowach - pierwsza firma, której uda się zrobić platformę działającą na zasadzie Steama, a zawierającą filmy uczyni ze swoich szefów bardzo bogatych ludzi. Jakiś czas temu myślałem, że Netflix ma szansę pójść w tę stronę, ale na razie bardziej interesuje ich skupianie się na USA i powolna ekspansja na kolejne rynki.

Szkoda że twardogłowi świata filmu nie widzą szansy, jaką dają nowe technologie. Gdyby ktoś podrzucił nam rozwiązania jakie znamy ze Steama, GOGa, filmowe bundle, itp., ogarnął burdel z prawami autorskimi, oferował w jednym miejscu filmowe perełki z różnych krajów i różnych lat (bo co z tego, że ogromne ilości filmów dostępne są za friko, skoro filmoteki narodowe rozsiewają je po tysiącu miejsc w sieci - moje filmowe zakładki pękają w szwach od tego).
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 26 razy
Podziękowania: 22 razy
Kontakt:

MerlinPL pisze: To jest właśnie typowe polskie podejście.
Typowo polskie jest właśnie... czepianie się rodaków. Multiusing Netfliksa był dla niego sporym problem już rok temu, gdy dopiero plotkowano o wejściu na nasz rynek. Niedawno podwyższyli cenę drugiego pakietu. Oficjalnie, by polepszyć zawartość, jednak bardziej prawdopodobnym powodem jest współdzielenie kont.
Ostatnio widziałem jak ktoś krytykował Polaków za negatywne opinie o PS Plus, że chcieliby Bóg wie co, a falę krytyki można zobaczyć na każdym oficjalnym koncie PlayStation.
Obcokrajowcy narzekają i kombinują w podobnym stopniu. Różnica jest taka, że im tego krajanie publicznie tak nie wytykają, jak my sobie. :dziadek:

Co do Netfliksa. Wykupiłem, chyba pochopnie, bo okazuje się, że niemal kompletnie brakuje polonizacji. Nawet w produkcjach, które w opisie posiadają polski. Oferta jest przyzwoita, choć brakuje jakiegoś bardzo mocnego akcentu filmowego. Co do seriali to raczej standard. Produkcje telewizyjne z kilkumiesięcznym poślizgiem oraz własne wytwory. Pozytywem jest, że z opóźnieniem, ale w ogóle będzie nam dane obejrzeć sporo pozycji, których w naszej TV byśmy nie uświadczyli, jak seriale The CW czy anime.
Raczej nie będę regularnie wykupował. Głównie ze względu na brak czasu, materiału mają dość, by przykuć mnie do ekranu na wiele tygodni. Wydaje się to być idealna opcja dla mnie na wakacje. Na pewno szybko muszą poprawić stronę techniczną i rzucić mocniejsze, świeższe tytuły filmowe.

@EDIT
Dziś pojawił się język pl w produkcjach z listy http://www.netflix.com/browse/subtitle/pl
Ostatnio zmieniony 7 sty 2016, o 07:11 przez Lukop, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

MerlinPL pisze: To jest właśnie typowe polskie podejście. John Smith po prostu płaci te marne 10-15 dolarów i ogląda.
Polak zaczyna kombinować. Zdążyłem już dzisiaj przeczytać że skoro pierwszy miesiąc jest za darmo to najlepiej co drugi miesiąc zakładać nowe konto.
http://venturebeat.com/2015/07/22/two-t ... dy-claims/
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 118 razy
Podziękowania: 81 razy
Kontakt:

Lukop pisze:
MerlinPL pisze: To jest właśnie typowe polskie podejście.
Typowo polskie jest właśnie... czepianie się rodaków. Multiusing Netfliksa był dla niego sporym problem już rok temu, gdy dopiero plotkowano o wejściu na nasz rynek. Niedawno podwyższyli cenę drugiego pakietu. Oficjalnie, by polepszyć zawartość, jednak bardziej prawdopodobnym powodem jest współdzielenie kont.
Ostatnio widziałem jak ktoś krytykował Polaków za negatywne opinie o PS Plus, że chcieliby Bóg wie co, a falę krytyki można zobaczyć na każdym oficjalnym koncie PlayStation.
Obcokrajowcy narzekają i kombinują w podobnym stopniu. Różnica jest taka, że im tego krajanie publicznie tak nie wytykają, jak my sobie. :dziadek:

Co do Netfliksa. Wykupiłem, chyba pochopnie, bo okazuje się, że niemal kompletnie brakuje polonizacji. Nawet w produkcjach, które w opisie posiadają polski. Oferta jest przyzwoita, choć brakuje jakiegoś bardzo mocnego akcentu filmowego. Co do seriali to raczej standard. Produkcje telewizyjne z kilkumiesięcznym poślizgiem oraz własne wytwory. Pozytywem jest, że z opóźnieniem, ale w ogóle będzie nam dane obejrzeć sporo pozycji, których w naszej TV byśmy nie uświadczyli, jak seriale The CW czy anime.
Raczej nie będę regularnie wykupował. Głównie ze względu na brak czasu, materiału mają dość, by przykuć mnie do ekranu na wiele tygodni. Wydaje się to być idealna opcja dla mnie na wakacje. Na pewno szybko muszą poprawić stronę techniczną i rzucić mocniejsze, świeższe tytuły filmowe.

@EDIT
Dziś pojawił się język pl w produkcjach z listy http://www.netflix.com/browse/subtitle/pl
Imho. narazie to jest NETFLI
(paru literek brakuje).
Niestety aby nawet tylko zobaczyć listę pl produkcji na netflixie trzeba się u nich zalogować.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Jest stara dobra Gęsia Skórka z lektorem :o dodatkowo jest co oglądać Jessica Jones, Daredevil, Orange is the new black, Master of none, Gotham, Under the dome.
Sporo bajek z dubbingiem, więc nawet dla dzieciaka będzie raj.

Wiadome jest, że lista będzie się ciągle powiększać, już jest ciekawie a będzie jeszcze lepiej, co do House of Cards licencję na 3 sezony w PL ma NC+, nie wiem kiedy wygasa ale wtedy na pewno pojawi się na naszym Netflixie, 4 sezon ma już dostępny.
DirtyMac pisze: Napisy angielskie można włączyć? Bo i tak inaczej nie oglądam
tak napisy eng są dostępne.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Dobrzy ludzie, może ktoś wrzucić w spoiler listę dostępnych filmów i seriali (o ile jest to proste)?
Nie chcę zakładać konta już teraz, jeżeli nie ma tam nic czego jeszcze nie widziałem.
Jeżeli oferta dogoni amerykański Netflix - biere na stałe :piwo:
ODPOWIEDZ