Zrobiłem od razu jak achievement się pojawił na stealth. Drobna rada: jeżeli masz poniżej 7 obrazów pierwszego dnia to rozpocznij grę od nowa bo inaczej będziesz się bawił w szukanie sprzętu podczas trzeciego dnia. Z sejfu nie musisz wynosić złota a kokainę możesz podrzucić komuś poprzez szyb wentylacyjny.
Payday 2
Regulamin forum
Regulamin działu rozgrywki sieciowe
1. Prosimy o nie tworzenie kilku wątków dla tej samej gry z wyjątkiem tych, które dostępne są na różne platformy.
2. Prosimy używanie tagów z oznaczeniem platformy ([PC], [PS3], [X360] etc.) na początku tytułu każdego tematu.
Regulamin działu rozgrywki sieciowe
1. Prosimy o nie tworzenie kilku wątków dla tej samej gry z wyjątkiem tych, które dostępne są na różne platformy.
2. Prosimy używanie tagów z oznaczeniem platformy ([PC], [PS3], [X360] etc.) na początku tytułu każdego tematu.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 11 razy
- Kontakt:
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowania: 61 razy
- Kontakt:
Teoretycznie nie potrzebujesz żadnego dlc. Dlc "z contentem-heistami" są dostepne in game (można dołączyć do gry), nie można ich samemu zakładać (ja mam tylko armored transport dokupiony, za to dlc z dodatkowym wyposażeniem dokupiłem prawie wszystkie). Reszta dlc to wyposażenie, modyfikacje, maski, acziki i BRONIE. Jak chcesz ganiac np z katana to trza dokupić odpowiedni dlc, jak chcesz latać z miotaczem ognia/granatnikiem przeciwczolgowym/ potężną snajperką/ dwuręcznym mieczem (czyli większa radocha z rozpierduchy) to wtedy dokupujesz dlc. Sporo ludzi preferuje przechodzenie misji w stealth. Do takich heistów nie jest potrzebne żadne dlc, bo wystarczy zwykły pistolet z tłumikiem i skill/umiejętności gracza/znajomość mapy.Chudy pisze: Witajcie koledzy! Wesołych świąt!
Mam do was pytanko.
Powiedzcie mi czy warto kupić Paydaya 2 za 5 ojro (bez DLC). Od jakiegoś czasu myślałem nad tą grą, lecz ostatnie wieści ze odnośnie tejże gry mnie lekko zniesmaczyły... Do tego dochodzi kolejne pytanie: czy gra bez DLC ma jakiś sens? Czy dużo zawartości jest wycięte? Jeżeli miałbym dokupić jakieś DLC to które najlepiej wybrać?
- Podziękował: 97 razy
- Podziękowania: 79 razy
- Kontakt:
Po części się zgadzam , ale tylko w przypadku gdy masz znajomego który ma wszystkie mapki. Bo przykładowo bomb heist-ów praktycznie nikt nie hostuje to samo z transportami nie mówiąc o aleisio heist (czy jakoś tak) ,a i te nowe mapki coraz rzadziej się pokazują na tej głównej mapie. Z kolei dlc z nowymi broniami w teorii nie są potrzebne (a w szczególności jak grasz na stealth). Na głośno z kolei polecam tylko bbq z powodu koktajl-a mołotova i ewentualnie miotacza płomieni.warhameron pisze:Teoretycznie nie potrzebujesz żadnego dlc. Dlc "z contentem-heistami" są dostepne in game (można dołączyć do gry), nie można ich samemu zakładać (ja mam tylko armored transport dokupiony, za to dlc z dodatkowym wyposażeniem dokupiłem prawie wszystkie). Reszta dlc to wyposażenie, modyfikacje, maski, acziki i BRONIE. Jak chcesz ganiac np z katana to trza dokupić odpowiedni dlc, jak chcesz latać z miotaczem ognia/granatnikiem przeciwczolgowym/ potężną snajperką/ dwuręcznym mieczem (czyli większa radocha z rozpierduchy) to wtedy dokupujesz dlc. Sporo ludzi preferuje przechodzenie misji w stealth. Do takich heistów nie jest potrzebne żadne dlc, bo wystarczy zwykły pistolet z tłumikiem i skill/umiejętności gracza/znajomość mapy.Chudy pisze: Witajcie koledzy! Wesołych świąt!
Mam do was pytanko.
Powiedzcie mi czy warto kupić Paydaya 2 za 5 ojro (bez DLC). Od jakiegoś czasu myślałem nad tą grą, lecz ostatnie wieści ze odnośnie tejże gry mnie lekko zniesmaczyły... Do tego dochodzi kolejne pytanie: czy gra bez DLC ma jakiś sens? Czy dużo zawartości jest wycięte? Jeżeli miałbym dokupić jakieś DLC to które najlepiej wybrać?
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 46 razy
- Kontakt:
Framing Frame na Overkillu, 3 misje w garniaku, ze snajperką Platypus, shotgunem Judge i z czystym drzewem skilli.
Wczoraj mi się udało. Miałem tylko 4 obrazy. Pierwsza misja, jak dobrze pójdzie(bo zdarzało mi się zobaczyć np. Bulldozera na schodach na zewnątrz ze sporą obstawą) to 5minut. Druga to może i krócej, jeśli się nie zbiera pieniędzy(a w sumie nie ma po co się męczyć). Ostatni level to masakra. Więcej obrazów daje małą przewagę, ale i z tym nie będzie łatwo. I na pewno nie samemu, przyda się choć 1 gość, który będzie pilnował kamer. Ja grałem w trójkę: jeden, obeznany z mapą, chodził i robił niemal wszystko. Drugi stał na starcie i pilnował kamer, trzeci czaił się w biurze, by jak najszybciej otworzyć sejf. I potem szybko do wyjścia, z max 1 workiem złota, bo gramy tylko dla drilla w tym momencie.
Nie próbować Day 3 głośną metodą, przejście z takim ekwipunkiem to chyba graniczy z cudem.
- Kontakt:
Chodziło o coś innego. Parę miechów temu mozna było kupic Overkill pack coś tam, za 20$. W zamian wypasione jajko niespodzianka. Jajkiem okazało się byc 1 sejf + 1 drill jakieś maski ? + zestaw dlc ( ci co kupili i tak praktycznie mieli te dlc). Fani dali po 20$ między innymi po to by nie było p2w itemów, a Overkill (firma nie dlc) za ta kasę je wprowadziło. Nie chodziło o Overkill dlc ani inny dlc. Burza była o wprowadzenie skinów do gry (sejfy i drille).
- Podziękował: 10 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Według mnie o wiele gorzej jest na cichym przechodzeniu. Poziom wykrycia jest po prostu zbyt wysoki przez co strażnicy dostrzegą gracza w parę sekund z dobrej odległości a ta mapka jest dosyć ciasna. Głośno tutaj nie ma problemu większego, najpierw trafić w dobre pomieszczenie a ochrona bezpieczników nie jest już takim dużym problemem.Nie próbować Day 3 głośną metodą, przejście z takim ekwipunkiem to chyba graniczy z cudem.
Moja rada? 2 graczy i 2 boty. Boty są świetne do ściągania na siebie ognia wroga bo potrafią przyjąć niemałą porcję obrażeń. Należy pamiętać o snajperce, to naprawdę pożyteczna broń bo przebija się przez tarcze wroga.
Przepraszam, że znowu zawracam głowę, lecz zastanawia mnie Payday2 w wersji GOTY. Ogólnie opłaca się wydać dodatkowe ~6 euro na te DLC? Jest zawarte w nich coś ciekawego oprócz broni i masek? Cena jest dosyć atrakcyjna (~50PLN) jeżeli porównuje się do zwykłych cen za te DLC... 

- Kontakt:
Dlc dają więcej radochy z rozpierduchy. Fajnie pobiegać np z granatnikiem, miotaczem ognia, kataną, porzucać granatami lub koktajlami mołotowa. Ja dokupiłem na tej wypż 3 czy 4 dlc za jakieś 3,5-4 e. Z 2 strony za 5,5 e można wybrać te konkretne warte zakupu dlc.
- Podziękował: 154 razy
- Podziękowania: 82 razy
- Kontakt:
Jak nie boisz się zaryzykować, możesz też (podobnie jak ja) zasubskrybować Humble Monthly za 12$ i odebrać Payday 2 z kilkoma DLCkami za free (moim zdaniem, dobry zestaw na początek), a resztę dokupić sobie już w sklepie. Ale tak jak napisałem, zależy jakie gry będą, żeby w najgorszym wypadku "interes" się zwrócił

EDIT:
Nie ma co rozpisywać tych dodatków, bo większość dzieli się na bronie, maski + patterny/materiały, heisty i postacie, musisz przewertować sklep

Ostatnio zmieniony 27 gru 2015, o 16:14 przez GhostHound, łącznie zmieniany 1 raz.
Dobra. Kupiłem wersję GOTY. Najwyżej będę żałować przez kilka dni jeżeli gra mi nie będzie pasować... ^^
Może ma ktoś ochotę na wspólną grę? Fajnie by było jakby ktoś wytłumaczył podstawowe rzeczy na temat gry.
Może ma ktoś ochotę na wspólną grę? Fajnie by było jakby ktoś wytłumaczył podstawowe rzeczy na temat gry.
Pany, nie wiecie to się staneło? Ma ktoś problem z FPSami od tego patcha co było nowe dlc? Ze 130 fpsów spadły mi do 19. Co jest nie tak? Wcześniej wszystsko fajnie banglało, a teraz jakieś dziwne problemy..
EDIT: Naprawiłem! Jak ktoś ma radeona (w moim przypadku R9 270) to wystarczy wgrać nowe sterowniki (z 17.12 ostatnie są u mnie) i wszystko wraca do normy
EDIT: Naprawiłem! Jak ktoś ma radeona (w moim przypadku R9 270) to wystarczy wgrać nowe sterowniki (z 17.12 ostatnie są u mnie) i wszystko wraca do normy

- Kontakt:
http://steamcommunity.com/games/218620/ ... 4329748912
Z tego info wynika, że każdy jeszcze może pozyskać darmowe zestawy (sejf + wiertło) za powyższe heisty.
Z tego info wynika, że każdy jeszcze może pozyskać darmowe zestawy (sejf + wiertło) za powyższe heisty.
- Podziękował: 154 razy
- Podziękowania: 82 razy
- Kontakt:
Potwierdzam, właśnie zdobyłem drill+sejf na Slaughterhouse (chyba najłatwiejszy heist z tej trójki).warhameron pisze: http://steamcommunity.com/games/218620/ ... 4329748912

Ostatnio zmieniony 9 sty 2016, o 19:22 przez GhostHound, łącznie zmieniany 1 raz.