Muve.pl - oficjalny temat

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Podziękował: 0
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Dj_Andzia pisze: Do kiedy ważne są srebrne punkty w kompani ?
Do końca stycznia.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

czemu wymiana srebra na złoto jest przeprowadzana w stosunku 4:1, podczas gdy stosunek srebra do złota w cenach nagród to 2:1?
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

KQuest pisze: czemu wymiana srebra na złoto jest przeprowadzana w stosunku 4:1, podczas gdy stosunek srebra do złota w cenach nagród to 2:1?
Ceny nagród są bardzo umowne. Nie ma stałego przelicznika. Powinny być droższe, ale wtedy byłyby nieosiągalne.

Generalnie przelicznik wg regulaminu to 8 do 1, ale że nie wszyscy przenieśli punkty z Kompanii Graczy, to możemy sobie pozwolić na bardziej atrakcyjny stosunek.

No i - podnosi to atrakcyjność nagród.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

muve.pl pisze: Ceny nagród są bardzo umowne. Nie ma stałego przelicznika. Powinny być droższe, ale wtedy byłyby nieosiągalne.
Zdecydowana większość nagród cenę w złocie ma dwa razy mniejszą niż w srebrze (kilka ma zbliżony stosunek, a trochę innych nie ma ceny w srebrze), więc nie rozumiem stosowania innego przelicznika przy zamienianiu srebra na złoto. Wygląda to po prostu na próbę zmniejszenia ilości wirtualnej waluty u użytkowników, którzy zgromadzili punkty jeszcze przed nową kompanią, co wiele osób przewidziało już przy zapowiedziach nowego programu lojalnościowego
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

KQuest pisze:
muve.pl pisze: Ceny nagród są bardzo umowne. Nie ma stałego przelicznika. Powinny być droższe, ale wtedy byłyby nieosiągalne.
Zdecydowana większość nagród cenę w złocie ma dwa razy mniejszą niż w srebrze (kilka ma zbliżony stosunek, a trochę innych nie ma ceny w srebrze), więc nie rozumiem stosowania innego przelicznika przy zamienianiu srebra na złoto. Wygląda to po prostu na próbę zmniejszenia ilości wirtualnej waluty u użytkowników, którzy zgromadzili punkty jeszcze przed nową kompanią, co wiele osób przewidziało już przy zapowiedziach nowego programu lojalnościowego
Nie chcę się przerzucać postami tutaj, także jeszcze raz napiszę, jak to wygląda z naszej perspektywy i jak to liczyliśmy. Generalnie stosunek wymiany srebra na złoto jest ostateczny i nie zostanie zmieniony. Z naszej (mojej!) perspektywy jest sprawiedliwy.

Story jest takie:

Przed startem Kompanii i migracji z Kompanii Graczy policzyliśmy, ile realnie punktów możecie przenieść do nowego programu. I tutaj problem, bo w Kompanii Graczy punkty nie miały żadnego przełożenia na złotówki. Do tego była mega inflacja i punkty nie miały żadnej wartości. Suma punktów - przerażająca. 250 000 osób, każdy ma ileś tam punktów. I zamień teraz to na realne złotówki.

Później - długi czas liczenia, a tak naprawdę to przewidywania. Ile osób przejdzie, jaki stosunek dać srebra do złotówek dać, żeby nie musieć zamknąć sklepu. Zdecydowaliśmy się na 1 do 8 i to także wyglądało niezbyt dobrze, bo ludzie mieli gigantyczne kwoty punktów w KG. Zapisaliśmy to w regulaminie, stoi od lipca.

Przyszedł nowy katalog nagród i chcemy dać ceny produktów w dwóch cenach. Wg regulaminu - w srebrze powinny być 8x droższe w stosunku do złota, co by było totalną abstrakcją, bo nagrody by były nieosiągalne dla większości. Więc - bardzo zmniejszyliśmy ceny. I zostało.

Teraz zakończyliśmy migrację srebra, znowu liczyliśmy i okazało się, że możemy dać 2x lepszą konwersję niż na początku planowaliśmy. No to daliśmy. I tyle. Bez złej woli, bez spiskowania.

Cały czas możecie srebro na nagrody zamieniać w lepszym przeliczniku niż na złoto.

No i naprawdę obniżenie wartości waluty w stosunku do tego, co było w KG?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Kiedy będzie zimobranie, bo chyba ceny niż na Winter Sale gorsze nie będą :P
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

johnnyxyz pisze: Kiedy będzie zimobranie, bo chyba ceny niż na Winter Sale gorsze nie będą :P
Styczeń prawdopodobnie.
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

Kochani - dobrych świąt i lepszego Nowego Roku. Wracam w styczniu. :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Dzień dobry, mam pytanie odnoście gry dishonored, jeżeli ją aktywuje będzie dopisek (ru)? Bo mój kolega kupił grę w polskim sklepie, od polskiego dystrybutora i miał taki dopisek.
EDIT: Widzę że u was zawsze spoko ceny, dragonborn za 70zł, dobra cena - na steam jest taniej o tylko 40zł :p
Ostatnio zmieniony 25 gru 2015, o 14:41 przez Ajk282x, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 9 razy

Ajk282x pisze: Dzień dobry, mam pytanie odnoście gry dishonored, jeżeli ją aktywuje będzie dopisek (ru)? Bo mój kolega kupił grę w polskim sklepie, od polskiego dystrybutora i miał taki dopisek.
Nie bój się (RU), niektóre gry mają osobną wersję dla Europy wschodniej. Tak ma Dishonored, ale i chociażby Fallout New Vegas (Notice: The following languages are supported in your region. English, Polish, Russian and Czech.).
Kupując Dishonored (nie RU), nie otrzymasz gry w polskiej wersji językowej, a jedynie angielska i inne zachodnioeuropejskie (niemiecki itp.). Skyrim chyba też na takiej zasadzie działa - kupująć Skyrim Legendary w "obcym" sklepie, nie otrzymasz gry z językiem polskim, natomiast kupując Skyrim Legendary na Steam albo w PL sklepie, język polski będzie dostępny.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Akurat Skyrim LE ROW na Steam posiada polski język. Co do Falloutów się nie wypowiadam, bo nie wiem.

A dopisek RU wynika z idiotycznej polityki Cenegi, gdzie dano nam osobny region razem z Rosją, Czechami i Węgrami.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 9 razy

MSKOTOR pisze: Akurat Skyrim LE ROW na Steam posiada polski język. Co do Falloutów się nie wypowiadam, bo nie wiem.

A dopisek RU wynika z idiotycznej polityki Cenegi, gdzie dano nam osobny region razem z Rosją, Czechami i Węgrami.
Zobacz komentarze tutaj:
http://lowcygier.pl/promocje-cyfrowe/gr ... an-gaming/

Zenek ModernSlayer • 3 dni temu
Zaryzykowałem, kupiłem i niestety ta wersja nie jest dostępna w PL. Są do wyboru: angielski, francuski, włoski, niemiecki, hiszpański, chiński i japoński.

sleja mcblite • 3 dni temu
Po ptokach. Jedyna opcja na Skyrim LE po polsku to kupno bezpośrednio na steamie albo z polskich sklepów typu empik, muve albo wersja pudełkowa. Klucze steam z zagranicznych sklepów jak GMG to inna wersja Skyrima niż ta sprzedawana u nas. Podobnie jest z Falloutami czy Dishonored.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Wygrałam na SG wersję Skyrim LE ROW (gift), więc wiem co mówię (przynajmniej o tej wersji). W bibliotece mam wersję bez dopisku RU /RHCP, a w liście dostępnych języków mam polski.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

MSKOTOR pisze: Wygrałam na SG wersję Skyrim LE ROW (gift), więc wiem co mówię (przynajmniej o tej wersji). W bibliotece mam wersję bez dopisku RU /RHCP, a w liście dostępnych języków mam polski.
Ale to był gift nie klucz... ja kupilem na steamie i mam PL normalnie,a wiem ze w wiekszosci przypadkow kupowane po sklepach klucze byly bez PL.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Skyrim LE wersja polska nie ma dopisku RU /RHCP w bibliotece
MSKOTOR pisze: Wygrałam na SG wersję Skyrim LE ROW (gift), więc wiem co mówię (przynajmniej o tej wersji). W bibliotece mam wersję bez dopisku RU /RHCP, a w liście dostępnych języków mam polski.
więc możliwe że był to gift z Polski lub wcześniejsza wersja z Rosji
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Użytkownik zakupił gift bezpośrednio w sklepie steam w swoim regionie.

A co do gift / klucz to racja, przeoczyłam to :D Jak ostatnio chciałam wygrać na SG Fallout: NV z wszystkimi DLC, to użytkownicy w opisie dają, że klucza gry nie da się aktywować na terenie RU/CIS.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Dlaczego klucz do Dragon's Dogma: Dark Arisen wysyłacie dopiero tydzień po premierze?
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

MSKOTOR pisze: Akurat Skyrim LE ROW na Steam posiada polski język. Co do Falloutów się nie wypowiadam, bo nie wiem.

To nie Cenega a Bethesda w tym wypadku.
petras_36 pisze: Dlaczego klucz do Dragon's Dogma: Dark Arisen wysyłacie dopiero tydzień po premierze?
Mieliśmy poprzednią datę premiery gry. Zmieniamy na 15 stycznia. Wysyłka na premierę oczywiście.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Pudełkowa dalej z datą 22 stycznia, czy to przez inwentaryzację czy dalej nie zmienione? :P
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

Thegrzyb pisze: Pudełkowa dalej z datą 22 stycznia, czy to przez inwentaryzację czy dalej nie zmienione? :P
Powinno być wydaje mi się 15 stycznia.
ODPOWIEDZ