Mam zagwozdkę,w Moim Samsungu S2 Plus rzadko kiedy działa ekran a ostatnio lekko pękł i zastanawiam sie czy go sprzedać w takim stanie czy wymienić ekran ?
W sumie za sprzedaż niewiele dostane i nie kupie już tak dobrego sprzętu.
Halp.
Nowy ekran czy zmiana tel ?
Moim zdaniem wykończ telefon do końca , bo widziałem ekran kosztuje ~390zł , a nowe telefony na allegro widziałem po 450zł, więc nie bardzo opłaca się kupować ekranu:) chyba że bardzo przeszkadza Ci ten ekran to proponowałbym sprzedać i kupić nowy:)
Ekran w tym samsungu kosztuje z tego co wiem około 300-350 zł można trafic taniej, ale rzadko.
Co do sprzedaży to nie sądzę, żebyś jakoś szybko dostał ofertę.
Wszystko zależy od pieniędzy, jak możesz zainwestuj w nowy telefon, jak masz "tylko" 300 zł to lepiej kupić ekran.
Co do sprzedaży to nie sądzę, żebyś jakoś szybko dostał ofertę.
Wszystko zależy od pieniędzy, jak możesz zainwestuj w nowy telefon, jak masz "tylko" 300 zł to lepiej kupić ekran.
- Podziękował: 75 razy
- Podziękowania: 145 razy
- Kontakt:
Jak ma 300 zł to niech lepiej dozbiera kilkadziesiąt złotych i będzie miał o wiele lepszego smartfona. Koszty ekranu najtaniej od 100 zł od domorosłych "naprawiaczy", tak czy siak nie opłaca się naprawiać.
- Podziękował: 72 razy
- Podziękowania: 129 razy
- Kontakt:
Zgadzam się całkowicie, sam szukam na zmianę telefonu z LTE, ale potrzebuję DualSIM bo inaczej ludzie będą dzwonić i o 23.00 w niedzielę, do tego powinien zmieścić się w kieszeni, czyli do 4.5" a nie 5+" krowy. Wstępnie wybrałem Motorolę E Dualsim LTE model XT1524 ...i zonk. Nie można tego w normalnym sklepie z gwarancją kupić w PL.
Jakieś inne propozycje? Znalazłem też polsko-chiński produkt udający "Helmuta" pt. Kruger und Matz Flow też na Snapdragonie 410, ale jak poczytałem opinie o ich serwisie i popatrzyłem na próbki zdjęć z tworu aparatopodobnego ręce mi opadły. Wymagania mam prawie żadne - 4,5" z obudową do 130mm wysokości, w miarę czysty android 5.0 lub nowszy, dualsim z LTE i co najmniej 1 GB RAM oraz aparat pozwalający bezproblemowo odczytać tekst 10 pkt ze zdjęcia kartki A4. I *zad* poza tą niedostępna motorolą. Jakieś sugestie?
Nie każdy lubi nosić telefon w opakowaniu, sam swojego smartfona gdy był nowy nosiłem w zamykanym skórzanym pokrowcu ale był wtedy dwa razy grubszy, trochę większy przez co nieporęczny w użytkowaniu, niemożliwy do wyciągnięcia na siedząco, po jakimś miesiącu wywaliłem go.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Chyba tak złego sprzętu...sorry ale mamy grudzień A.D.2015 jeśli jeszcze nie zauważyłeś.
Wyjścia masz 4:
- kupić od Chińczyka nowy panel za ~$35
- sprzedać zwłoki i kupić używkę
- sprzedać zwłoki, dołożyć i kupić coś normalnego u Chińczyka
- sprzedać zwłoki, dołożyć jeszcze więcej i kupić coś normalnego u nas.
Mi się tam 5.5" mieści bez problemu. W rurkach chodzisz czy jak?
Ale sprawdź Xiaomi Redmi 2.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
a proszeSkapiradlo pisze:Zgadzam się całkowicie, sam szukam na zmianę telefonu z LTE, ale potrzebuję DualSIM bo inaczej ludzie będą dzwonić i o 23.00 w niedzielę, do tego powinien zmieścić się w kieszeni, czyli do 4.5" a nie 5+" krowy. Wstępnie wybrałem Motorolę E Dualsim LTE model XT1524 ...i zonk. Nie można tego w normalnym sklepie z gwarancją kupić w PL.
Jakieś inne propozycje? Znalazłem też polsko-chiński produkt udający "Helmuta" pt. Kruger und Matz Flow też na Snapdragonie 410, ale jak poczytałem opinie o ich serwisie i popatrzyłem na próbki zdjęć z tworu aparatopodobnego ręce mi opadły. Wymagania mam prawie żadne - 4,5" z obudową do 130mm wysokości, w miarę czysty android 5.0 lub nowszy, dualsim z LTE i co najmniej 1 GB RAM oraz aparat pozwalający bezproblemowo odczytać tekst 10 pkt ze zdjęcia kartki A4. I *zad* poza tą niedostępna motorolą. Jakieś sugestie?

- Podziękował: 72 razy
- Podziękowania: 129 razy
- Kontakt:
Byłoby za łatwo. Dawno macałem tę wersję MotoE w Euro. To jest model XT1523 (LTE 1SIM), ja szukam XT1524 (LTE 2SIM), a jest jeszcze jedna wersja aktualnie MotoE, czyli DualSIM 3G - by zamieszanie było jeszcze większe.
W międzyczasie znalazłem taki wynalazek spełniający wymagania:
http://www.mgsm.pl/pl/katalog/myphone/l ... -Line.html
Miał premierę dopiero we wrześniu, więc ludzie robili tylko wczesne zamówienia na odległość. Ale to Biedronkofon, więc niedługo powinien być w Biedrach, poza tym niedługo sypnie pewnie takimi Chińczykami na nowym Mediadetku MT6735 w cenie 450 zł jak ten lub niższej.
P.S.
Co do kieszeni - nie noszę telefonu w spodniach, tym bardziej na tyłku. Kurtki itp. do noszenia poza teczką w weekendy i wieczorami pozwalają na max ~130 mm wysokości.