Markolf upadł
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 12 razy
- Kontakt:
Jestem tu, bo upadł markolf. Nie tylko przez zniknięcie Tadeo. Markolfa już nie ma. W ogóle. Chciałbym, życzę sobie tego bardzo, by znaleźli tu schronienie ostatni, którzy tam przeżyli. Była nas garstka, może z 6 osób. Z forum, które kiedyś gościło tysiące jednego dnia. Kto wie o czym mówię, ten mnie zna. Mija ponad 10 lat, legenda upada. Być może osoby, które doświadczyły zmiany z dnia na dzień przyjdą tutaj. To naturalne. Znacie mnie - chociażby remike, Hemiq, Jerry, Lesz3u, wiecie więc co tak naprawdę się wydarzyło. Wątpię, bym znalazł tu dom, tak jak tam, ponad 5000 postów, konto założone ponad 10 lat temu, ale to ostatni port, który łączy mnie z miejscem, od którego cała historia się zaczęła.
- Kontakt:
cześć keiran, widzę, że avatar od lat ten sam

Markolf, rzeczywiście, nie żył od lat. Ale istniał. Był. Można było na niego wejść. Działał shoutbox, gdzie codziennie udzielało się te 2-6 osób. Teraz nie ma już nic po forum, któremu zawdzięczam chociażby swoją pracę. To emocjonujące, bardzo dziwne. Jakby wyburzyli knajpę, do której co wieczór przychodzisz ze znajomymi.
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 18 razy
- Kontakt:
To nie jest Twoje konto? xD
http://lowcygier.pl/forum/memberlist.ph ... ile&u=3330
http://lowcygier.pl/forum/memberlist.ph ... ile&u=3330
- Podziękował: 41 razy
- Podziękowania: 21 razy
- Kontakt:
No fakt, był szałcik z milowiczem. W sumie najlepsze są kawały, które się już zna.Seraf pisze:cześć keiran, widzę, że avatar od lat ten sam![]()
Markolf, rzeczywiście, nie żył od lat. Ale istniał. Był. Można było na niego wejść. Działał shoutbox, gdzie codziennie udzielało się te 2-6 osób. Teraz nie ma już nic po forum, któremu zawdzięczam chociażby swoją pracę. To emocjonujące, bardzo dziwne. Jakby wyburzyli knajpę, do której co wieczór przychodzisz ze znajomymi.
Fakt, że padła nawet stronka i forum, wraz z wieloletnim contentem to wielka strata
. Nie wchodzę od dawna na markolfa, tzn. od kiedy nie można pisać postów, ale naprawdę niefajnie, że nawet ten martwy twór, ale wciąż pełen contentu, również uśmiercili [*]
Swój etap życia, dobre kilka lat i kilka tysięcy postów też na koncie miałem, posiadając tam głupi i dziecinny nick Stefan De La Mucha. Początek z markolfem miałem jeszcze jakoś na początku gimnazjum
.
Było tam jednak naprawdę sporo fajnych i inteligentnych ludzi a w konsekwencji dyskusji, wspólnych turniejów, typerów i gier.
Szkoda, naprawdę szkoda, szczególnie wieloletniego contentu.
Markolf [*]

Swój etap życia, dobre kilka lat i kilka tysięcy postów też na koncie miałem, posiadając tam głupi i dziecinny nick Stefan De La Mucha. Początek z markolfem miałem jeszcze jakoś na początku gimnazjum

Było tam jednak naprawdę sporo fajnych i inteligentnych ludzi a w konsekwencji dyskusji, wspólnych turniejów, typerów i gier.
Markolf [*]
- Kontakt:
Więc to pewnie będzie suche?
https://www.youtube.com/watch?v=P0fJ8HkI6IU
Mieloneq approved

I tak wygrywał "Adacho vel. Jeż Mozdzierz"
- Podziękował: 46 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Ja przestalem tam wchodzic, gdy nie mozna bylo juz pisac. Wtedy zreszta odkrylem Lowcow, gdzie od razu sie przenioslem (i gdzie nie udziela sie Smuggler, ktory rozwalal zawsze kazda dyskusje).
Swoja droga, zawsze zastanawialem sie skad nazwa Markolf.
Swoja droga, zawsze zastanawialem sie skad nazwa Markolf.
- Kontakt:
Od nicka założyciela forum - gość przedstawiał się jako marcolphus (to jakaś zbitka imienia i nazwiska, nie pamiętam dokładnie, ale Marek Jakiśtam). Więcej o nim chociażby w wywiadzie na onecie z 2007 roku:
http://gry.onet.pl/wiadomosci/kim-jest-marcolphus/lkkls
Ostatnio zmieniony 23 lis 2015, o 20:20 przez Seraf, łącznie zmieniany 1 raz.
Były nawet wywiady/artykuły na ten temat (skąd nazwa
). Od nicka założyciela a czy i on miał jakąś genezę to już nawet nie pamiętam. To z czasów, gdy markolf był jeszcze na fali a internety nie takie powszechne jak teraz.

- Podziękował: 41 razy
- Podziękowania: 21 razy
- Kontakt:
Nigdy bym sie nie domyslil, ze Ty to Ty. A starego nicka pamietamRevan pisze: Fakt, że padła nawet stronka i forum, wraz z wieloletnim contentem to wielka strata. Nie wchodzę od dawna na markolfa, tzn. od kiedy nie można pisać postów, ale naprawdę niefajnie, że nawet ten martwy twór, ale wciąż pełen contentu, również uśmiercili [*]
Swój etap życia, dobre kilka lat i kilka tysięcy postów też na koncie miałem, posiadając tam głupi i dziecinny nick Stefan De La Mucha. Początek z markolfem miałem jeszcze jakoś na początku gimnazjum.
Markolf [*]

Zatwierdzam.
Btw, niedawno David Hasselhoff zmienił nazwisko na David Hoff. Przypuszczam, że to jeden z przykrych skutków upadku markolkka.
Ostatnio zmieniony 23 lis 2015, o 20:23 przez Mielon, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
Takie markolfowe dziadki jak my wiedzą co dobre

Teraz będzie mała prywata: Cześć Stefan

Nie wiecie co robi teraz Muzicjohn?

- Podziękował: 92 razy
- Podziękowania: 123 razy
- Kontakt:
Boziu, aż się łezka w oku zakręciła 
Ja powiem tyle. Przed oddaniem Markolfa dla Tadeo przez Ghorana była opcja, że mogłem ja go otrzymać. Niestety Ghoran wybrał Tadeła i teraz jest co jest :/

Ja powiem tyle. Przed oddaniem Markolfa dla Tadeo przez Ghorana była opcja, że mogłem ja go otrzymać. Niestety Ghoran wybrał Tadeła i teraz jest co jest :/
Hej Raku
Muzic zapewne pracuje jak programista, jeszcze przed upadkiem forum pracował.

Muzic zapewne pracuje jak programista, jeszcze przed upadkiem forum pracował.