News o Don't Starve

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcygier.pl

News o Don't Starve

Powinien zostać
119
74%
Dobrze, ze zniknął
42
26%

Liczba głosów: 161
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Nie wiem co to za news był więc nie głosuję :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 32 razy
Kontakt:

Podsumuję to cytatem z Misia:
Węglarz: Ale o co tu chodzi? O te cztery tony we wtorek?
Paluch: Emmm... Hmmm... A te dwanaście ton z zeszłego tygodnia? A te osiem ton koksu? A ten lofiks?
Węglarz: No tak! Ten lofiks, tak!
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 4 razy

News powinien zostać, skoro tak jak poprzednicy pisali, z pricebugów i podobnych akcji większość ludzi zacierała ręce, a teraz nagle wielkie oburzenie (w większości spowodowane tym, że jest to wersja DRM-Free, a nie Steam).
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Czy ja wiem czy taka strata producenta? Klucze na Steamie są przypisywane do naszego konta w momencie zakupu i są niezmienne. Nawet jak się poprosi o usunięcie gry i kupi się drugi raz otrzyma się ten sam klucz. Szkopuł polega na tym, że jak jakaś gra z wymaganym kluczem trafi do darmowego weekendu, do naszego konta zostaje przypisany klucz. I to prawdopodobnie bez naszego udziału, automatycznie w momencie włączenia darmowego weekendu. Więc klucz jest nasz i taki sam, nie ważne czy później kupimy tę grę za rok czy 2. I to też nie jest tak, że klucze są jakieś ograniczone - zawsze można wygenerować nowe. Także, chociaż sam nie skorzystałem z tego "błędu", nie mam nic przeciwko podobnym newsom.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

jacpoludek pisze: ... zagłosowałem za usunięciem posta, ale nie dlatego, abym obawiał się o portfele sprzedawców, ale dlatego, że chciałbym, aby biorąc /kupując/ zdobywając jakąkolwiek grę na tym forum mieć pewność, że nikt mi za nią nie zamknie konta, nie zablokuje mi gry, itp .... Po prostu chciałbym, aby ten portal był bezpieczny dla użytkowników .... i to wszystko :)
Przykro mi to mówić ale w przypadku gier z winy samych graczy nie istnieją twoje prawa jako konsumenta więc nikt ci nie zagwarantuje że ci gra nie zniknie.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 118 razy
Podziękowania: 81 razy
Kontakt:

Imho. najważniejsze by w darmowe nie cenzurować takich newsów.
Czy dać na główną czy nie to już tylko wewn. sprawa admina.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 4 razy

Nesus pisze: Wydaje mi się, że w dużej mierze o waszych nastrojach decydowała sympatia do studia i bardzo dziwi mnie, że macie różne podejście do analogicznych sytuacji - bugi na Uplayu są dobre, ale na gry od Klei są złe. Oferty z keyshopów nie są takie złe, ale nie wolno wam pisać dodatku do Wiedźmina z keyshopów itd.

Ale co w tym dziwnego? Skoro np.: UbiSoft rucha graczy PC-towych na każdym kroku i śmieje się im prosto w twarz, to gracze czasem też mogą chcieć wyruchać Ubi. W przypadku Klei nie ma takich problemów, gdyż jako mniejsze studio muszą dbać o odbiorców swoich produktów ;)
Widzę, że zarówno tu jak i na FB mamy mnóstwo młodocianych Zandbergów. Biednym powinno żyć się lepiej za to że są biedni, a bogatym można dopieprzyć, bo wszyscy bogaci to zło.
@remike Widzę czytanie ze zrozumieniem nie jest Twoją najlepsza stroną, ale jest jeszcze czas na naukę trzeba tylko ćwiczyć :E Gdzie ja napisałem, że można tak robić wobec Ubi, bo jest bogate? Wpychasz wszystkich do jednego worka, razem z tymi komunistycznymi wizjonerami jak Zandberg - słabe -,- Nie wiem albo jesteś ślepy, albo jesteś wielkim fanboy'em UbiSoftu. Mi chodzi o to, że skoro Ubi nie jest fair wobec graczy PC-towych, to dlaczego gracze PC-towi mają być fair wobec Ubi? Proste pytanie, a nie jakaś ideologiczna pogadanka o biednych i bogatych.

A gdzie Ubi ,,rucha,, graczy pecetowych, wydają co wydają, w formie takiej jak chcą, jak już kogoś krzywdzą to tylko siebie bo im słupki sprzedaży spadają, nic Ci z portfela na siłę nie zabiorą. To że jakaś firma podejmuje działania które Ci się nie podobają nie znaczy że nagle masz moralne prawo ich okradać, jednocześnie broniąc inną firmę przed kradzieżą... to hipokryzja w czystym wydaniu.

Co do samego newsa wg. mnie powinien zostać, nie podoba się sposób, nie korzystaj.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Skorzystanie z oferty jest indywidualną sprawą użytkownika. News powinien zostać.
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 371 razy
Kontakt:

lukaswey pisze: A gdzie Ubi ,,rucha,, graczy pecetowych, wydają co wydają, w formie takiej jak chcą, jak już kogoś krzywdzą to tylko siebie bo im słupki sprzedaży spadają, nic Ci z portfela na siłę nie zabiorą. To że jakaś firma podejmuje działania które Ci się nie podobają nie znaczy że nagle masz moralne prawo ich okradać, jednocześnie broniąc inną firmę przed kradzieżą... to hipokryzja w czystym wydaniu.

Co do samego newsa wg. mnie powinien zostać, nie podoba się sposób, nie korzystaj.
Hahaha nie wiem czy Twoje słowa są przejawem głupoty, czy ignorancji, ale takie podejscie wielu konsumentów doprowadziło do sytuacji, że gracze PC-towi są traktowani jak odbiorcy drugiej kategorii i otrzymują takie potworki jak AC: Bugity, Watch Dogs czy ostatnio Batman Arkham Knight -,- Po drugie, kto tu mówi o "moralnym prawie" i "kradzieży"? Przecież większość tu piszących kpi z tych "obrońców moralności" i stwierdza, że o żadnej kradzieży nie ma mowy w tej i podobnym jej sytuacjach ヽ༼ຈل͜ຈ༽ノ A skoro nie ma kradzieży, a tylko wykorzystanie błędu, a news zaznacza, że mam korzystać z tego wedle własnego uznania to mam wtedy wybór:
I. Jeśli jest to produkt od producenta, którego szanuję za to, że dba o swoich klientów i zawsze stara sie dopracować swoje produkcje, to sam osobiście wolę z tego nie skorzystać i kupic jego produkt ^^
II. Jeśli jest to produkt od producenta, którego nie szanuję za to, że kpi sobie ze swoich klientów i wydaje zabugowane i niedopracowane gry, to sam osobiście nie mam skrupułów i wykorzystuję jego pomyłkę ^^
Więc przestań chrzanić tu o hipokryzji. Skoro wszyscy stwierdzają, że to NIE JEST kradzież i dają mi wybór, czy mogę skorzystać, to nie widzę niczego złego w kierowaniu się takimi pobudkami przy podejmowaniu podobnych decyzji. Takie jest moje podejscie i nikomu go nie narzucam.
Z resztą za kogo Ty się masz uważając, że możesz oceniać do czego mam moralne prawo, a do czego nie?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Newsa nie widziałem, ale po lekturze wątku stwierdzam, że nie mam nic przeciwko. Skoro piszecie o price bugach na steamie to nie widzę powodu, aby nie pisać o "wpadkach" innych podmiotów. Niech każdy rozsądzi we własnym sumieniu czy powinno się je wykorzystać czy nie :trollface:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Nie rozumiem trochę zasady działania tego buga, jeżeli powiedzmy ja bym nie wykorzystał tego klucza do wersji drm-free tzn. że humble by sprzedało komuś Don't Starve drm-free z przypisanym moim kluczem STEAM? :E

No teraz fajnie jakby dodali jeszcze wersję drm-free na Androida (jak już się pojawi) :trollface:

Edit: Powiedzmy sobie jasno, prawnie jeszcze by się jakoś wymigał z tego, etycznie to chyba nie ma szans.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

Jeśli dobrze rozumiem, to mając swoją grę na steamie i wykorzystując swój klucz można mieć wersję drm free? Bo jeśli tak to ja tu kontrowersji nie widzę. Gra jest moja, klucz mój więc wszystko w porządku. Wątpliwości mogą być jeśli takowy klucz chcemy sprzedać, ewentualnie oddać komuś, choć to z kolei niewiele się różni od dzielenia konta steam z kolegą czy członkiem rodziny.
Poza tym pamiętam jak był origin bundle to też dało się uzyskać drugą kopię ze steama na origina i jakoś nikt nie narzekał. Masa osób sprzedawała, rozdawała te klucze i nikt nie krzyczał. Wg mnie każdy ma swój rozum i sumienie i nie każe korzystać z takich metod. Ale cenzurowanie wg mnie nie jest dobrym rozwiązaniem, także jak najbardziej jestem za pozostawieniem newsa i zamieszczaniem podobnych w przyszłości. Ci co są przeciwko niech będą w zgodzie ze swoim sumieniem, ale też nie zabraniają innym korzystać. Bo to wygląda jakby sami nie chcieli a innym zazdrościli.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Tu się rozchodzi o pozyskaniu klucza z darmowego weekendu na steamie i za jego pomocą uzyskanie wersji DRM-Free. Czyli bez płacenia za produkt, przy wykorzystaniu niezatkanej do tej pory luki. A to już kontrowersje budzi.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

Imperius ASK pisze: Tu się rozchodzi o pozyskaniu klucza z darmowego weekendu na steamie i za jego pomocą uzyskanie wersji DRM-Free. Czyli bez płacenia za produkt, przy wykorzystaniu niezatkanej do tej pory luki. A to już kontrowersje budzi.
A no racja, zapomniałem o darmowym weekendzie. To faktycznie może. Choć wciąż uważam, że cenzura niepotrzebna. Kto zechce to skorzysta, kto nie to nie. Jakby nie patrzeć cały sposób wykorzystuje legalne rozwiązania. Nic nie kradniemy, nie ściągamy lewizny. Skoro dali taką możliwość to nie dziwne że ludzie korzystają. Jakby bethesda udostępniła Fallouta 4 na swoim serwerze omyłkowo na drm free też by ludzie korzystali.
ODPOWIEDZ