Wysyłka steam controllera do Polski

Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

matt444m pisze:
boskiapollo pisze: A, no to rewelacja. Choć z drugiej strony ciekawe jak z opóźnieniem, bo to jednak podwójne połączenie, najpierw controllera z linkiem z potem linka z pc. W mocno dynamicznych grach to chyba może być lekki problem.
Uspokoję Cię - obecnie od czasu do czasu stosuję zestaw PC w jednym pokoju + laptopa spięty z TV przez HDMI
- Oba komputery podpięte kablem ethernet do routera. Łącznie jakieś 15 metrów.
- Pad od X360 podłączony przez adapter do laptopa.
- Steamowe In Home Streaming, czyli to co zaoferuje Steam Link.

I żadnych odczuwalnych opóźnień w sterowaniu nie zauważyłem, ani w Shadow of Mordor, ani w sieciowym Rocket League, także powinno być dobrze :-)

Ponadto pamiętaj, że Steam Link będzie dedykowany streamingowi, a laptopa jednak obciąża dodatkowo system i inne programy w tle, także na Steam Linku może być tylko lepiej :tak:
Jak ten steam link i steam controller bedzie działa tak jak steam to pograne :E
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

@up
Możesz rozwinąć myśl?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

Czy to normalne, że opłata za przesyłkę kontrolera i linka to 22 euro? Ktoś wyżej pisał, że 11. To zamawiając oba płaci się osobno za każdy 11?
A drugie pytanie to co z grami? Dodadzą się same po zakupie czy coś trzeba robić ?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Niestety to normalne - każdy przedmiot kupiony w ich sklepie ma osobną opłatę za wysyłkę i jest osobną paczką. Co do gier, mi się dodały natychmiast po zakupie, poza drugą kopią portala, co opisałem wyżej.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Ja nie dostałem w ten sam sposób gifta Rocket League przy kupieniu steam linka.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

matt444m pisze: Niestety to normalne - każdy przedmiot kupiony w ich sklepie ma osobną opłatę za wysyłkę i jest osobną paczką. Co do gier, mi się dodały natychmiast po zakupie, poza drugą kopią portala, co opisałem wyżej.
To ciekawe, bo ja w końcu kupiłem zestaw obu urządzeń. Miałem Portala 2 a Rocket League nie. I teraz dostałem 2 portale jako gifty ale Rocket League dodało mi tylko do biblioteki. Czyli wychodzi na to, że jak coś masz to dostajesz 2 kopie jako gifty, jak nie masz to dostajesz tylko jedną do biblioteki. Ciekawe co by było gdybym najpierw kupił Linka a potem controller. Teraz to już po ptokach, ale napisałem do supportu, zobaczę co mi odpowiedzą.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

@up ja kupowałem oddzielnie właśnie, i to na przestrzeni tygodnia, tak więc już portala za SL miałem w bibliotece podczas kupowania SC. Teoretycznie Support odpisał mi, ale bardzo niejasno i poprosiłem o potwierdzenie informacji, bo mail od nich wygląda tak:
We apologize for the delay.

Customers who pre-order the Steam Controller or Steam Link on Steam will receive free copies of Rocket League and Portal 2. These games will be added directly to your Steam account. If you already own Rocket League and/or Portal 2, your account will receive an additional copy that can be gifted to a friend. Steam Support is unable to alter the subscription or grant a giftable version to your Steam Inventory if you had not previously owned these games on Steam.

Pre-orders of the Steam Controller, Steam Link or Steam Machines made at retail will receive a download key upon pick up/delivery of any Steam Hardware purchase.

One copy of the bonus games will be granted per Steam Account.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

matt444m pisze: @up ja kupowałem oddzielnie właśnie, i to na przestrzeni tygodnia, tak więc już portala za SL miałem w bibliotece podczas kupowania SC. Teoretycznie Support odpisał mi, ale bardzo niejasno i poprosiłem o potwierdzenie informacji, bo mail od nich wygląda tak:
We apologize for the delay.

Customers who pre-order the Steam Controller or Steam Link on Steam will receive free copies of Rocket League and Portal 2. These games will be added directly to your Steam account. If you already own Rocket League and/or Portal 2, your account will receive an additional copy that can be gifted to a friend. Steam Support is unable to alter the subscription or grant a giftable version to your Steam Inventory if you had not previously owned these games on Steam.

Pre-orders of the Steam Controller, Steam Link or Steam Machines made at retail will receive a download key upon pick up/delivery of any Steam Hardware purchase.

One copy of the bonus games will be granted per Steam Account.
W sumie najwaqżniejsze z tego jest ostatnie zdanie "One copy of the bonus games will be granted per Steam Account". Także raczej możemy się pożegnać z bonusowymi grami. Widocznie to jakiś bug, że ty dostałeś dwie kopie Rocket League a ja Portala 2. W sumie wolałbym dodatkową kopię Rocket League zamiast tego Portala.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

No ja się nie zgodzę, bo wg opisu na stronie produktów, dostaniesz 1 x Rocket League i 1 x Portal 2 i nie więcej, niezależnie od tego, czy kupisz jeden controller, czy 10 i tak samo z Linkiem, a nie ma nic o takim ograniczeniu do jednej kopii gry niezależnie od urządzenia. Przeglądałem trochę zagranicznych forów i niektórzy od razu dostali po 2 kopie, niektórzy jak ja czy sergeron -2 kopie jednej gry i jedną drugiej :-) Zobaczymy.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Zrobiłem refund. Kupię Rocket League a następnie controller i link.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

sergeron pisze: Zrobiłem refund. Kupię Rocket League a następnie controller i link.
Oki, to daj znać co się wydarzy. Rozumiem, że z refundem nie ma problemu i gry po prostu znikają z konta/ekwipunku?
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Tak. Dam znać za 7 dni (jak przyjdzie kasa z refunda).
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

Kupiłem również Linka i też nie dostałem drugiej kopii Rocket League. Pierwsza dodała się do biblioteki po kupnie pada, druga na razie przepadła. Portale pojawiły się w ekwipunku bez problemu.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Ważna informacja dla osób które mają problem z drugą darmową kopią gry!
Piszcie do Supportu, pomęczcie ich że wciąż po x dniach od zakupu nie otrzymaliście drugiej kopii gry(jeśli wciąż nie dostaliście) - odpisałem im na to, co ostatnio wkleiłem na forum, z prośbą o potwierdzenie, czy grę na pewno otrzymam, dzisiaj odpisali, gra już pojawiła się w ekwipunku :tak:

Tak w temacie możliwości Controllera, zamówiłem nie wiedząc o wszystkich jego możliwościach, ale miłe zaskoczenie z tym celowaniem:
https://www.youtube.com/watch?v=B43ibnztDLc
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Support po ponad tygodniu w końcu odpisał, że nie mają możliwości dodania gry do ekwipunku jednak gift gry przez noc pojawił się na moim koncie. Do tego bez blokady na wymianę.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Po ponad dwóch tygodniach oczekiwania support mi odpisał a brakujący gift Rocket League pojawił się ekwipunku :D Także warto powalczyć o swoje.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 0
Podziękowania: 11 razy

...że tak dla odmiany nawiążę do tematu: dostaliście już te kontrolery? Jak wrażenia?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Widziałem ja jakimś forum z UK bodajże, że niektórym osobom już zaczęto rozsyłać, obawiam się jednak, że my poczekamy do premiery, czyli 10.11 :-) Przynajmniej u mnie status zamówienia nie zmienił się w żaden sposób dotychczas.

EDIT:
No, to już się niecierpliwię - wpadły maile ze zmianą statusu wysyłki, ponoć Link i Controller opuściły dziś filię GLSu w Holandii, o ile można polegać na ich trackingu :mrgreen:
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

U mnie to samo. Controller i Link już w drodze :D Może do 10tego dotrą.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 17 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Obrazek
8-)
ODPOWIEDZ