Cdp.pl - oficjalny temat

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Hagaal pisze: Moja paczka czeka w paczkomacie. Niestety jestem w pracy do 20.
Mam pytanie do przedstawiciela. Czy nadal jest mozliwa wymiana nośnika dvd/cd kupionych w cdp gier? Mam Neverwinter 2 z jednej z wyprzedaży - giermaszu.
Skontaktuj się proszę z naszym Działem Obsługi Klienta. Jeśli mamy jeszcze dyski do NVN to na pewno wymienimy :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

1) Czy wszystkie gry od 'Focus Home Interactive' (wydawca), dystrybuowane w Polsce przez cdp.pl, są pozbawione angielskiego języka w grach?

2) Rozumiem, że w wersji na polski rynek 'odcinane' są wszystkie inne języki (niemiecki, francuski, hiszpański, rosyjski, portugalski, włoski, itd.), ale dlaczego by nie zostawić 'uniwersalnego' angielskiego + polskiego, z racji, że gra dystrybuowana w Polsce?

3) Polonizacją gier dla tego wydawcy zajmuje się zespół cdp.pl?

Dziękuję za udzielone odpowiedzi :-)
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

Ufolec pisze: 1) Czy wszystkie gry od 'Focus Home Interactive' (wydawca), dystrybuowane w Polsce przez cdp.pl, są pozbawione angielskiego języka w grach?

2) Rozumiem, że w wersji na polski rynek 'odcinane' są wszystkie inne języki (niemiecki, francuski, hiszpański, rosyjski, portugalski, włoski, itd.), ale dlaczego by nie zostawić 'uniwersalnego' angielskiego + polskiego, z racji, że gra dystrybuowana w Polsce?

3) Polonizacją gier dla tego wydawcy zajmuje się zespół cdp.pl?

Dziękuję za udzielone odpowiedzi :-)
O jakie konkretne tytuły pytasz? Z wersjami językowymi jest różnie, zależy od tytułu. Weźmy chociażby Blood Bowl 2, w pudełku którego znajdziesz kod na Steam, gdzie gra posiada wszelkie możliwe wersje językowe. Podobnie jest np. z Sherlockiem Holmesem.
Jeśli chodzi o same polonizacje to sprawa wygląda różnie, za część odpowiadamy my, a za część wydawca.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

cdp.pl pisze: Podobnie jest np. z Sherlockiem Holmesem.
W jaki sposób można zmienić w Sherlocku język na angielski, skoro gra aktywowana z kodu pudełkowego w ustawieniach na Steamie nie posiada nawet zakładki "język"? :?
http://steamcommunity.com/app/241260/di ... 924153249/
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 114 razy

Obrazek Obrazek

Blood Bowl 2 pudełkowe - dźwięk angielski i francuski !! , napisy i menu tylko polskie bez możliwości zmiany
Sherlock Holmes: Crimes and Punishments (Zbrodnia i kara) dźwięk angielski, napisy polskie albo wcale
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

robart_ pisze: Obrazek Obrazek

Blood Bowl 2 pudełkowe - dźwięk angielski i francuski !! , napisy i menu tylko polskie bez możliwości zmiany
Sherlock Holmes: Crimes and Punishments (Zbrodnia i kara) dźwięk angielski, napisy polskie albo wcale
Aż tak wykastrowali? :o o zgrozo :E
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

cdp.pl pisze: O jakie konkretne tytuły pytasz? Z wersjami językowymi jest różnie, zależy od tytułu. Weźmy chociażby Blood Bowl 2, w pudełku którego znajdziesz kod na Steam, gdzie gra posiada wszelkie możliwe wersje językowe. Podobnie jest np. z Sherlockiem Holmesem.
Jeśli chodzi o same polonizacje to sprawa wygląda różnie, za część odpowiadamy my, a za część wydawca.
Ok, zatem zapytam konkretnie o tytuły które posiadam:

• Etherium (PL) - dystrybucja Steam to 7 języków w grze, polska dystrybucja = tylko polski język

• Wargame: Red Dragon (PL) - dystrybucja Steam to 9 języków w grze, polska dystrybucja = tylko polski język

• Bound By Flame (PL) - dystrybucja Steam to 10 języków w grze, polska dystrybucja = tylko polski język

• Styx: Master of Shadows - dystrybucja Steam to 6 języków w grze (nie wspomniano o j.polskim), polska dystrybucja = napisy w języku polskim (+audio w j. angielskim?)

• Game of Thrones PL - nie sprawdzałem, ale podobno z tym tytułem jest nieco inaczej, otóż podobno jest wiele języków do wyboru, ale aktywacji na Steam można dokonać tylko pod warunkiem przebywania w danej chwili w Polsce..

• zakupiłem jeszcze "Cities XXL" - jak tutaj wygląda sprawa? zapewne również wszystkie 7 języków, za wyjątkiem polskiego, zostały usunięte?

2) Na jakiej zasadzie działa zatem wasza współpraca z firmą 'Focus Home Interactive', czy to oni narzucają wam odcięcia wszystkich innych wersji językowych niż jedyny słuszny j. polski? Kto w powyższych przypadkach jest właścicielem praw do wersji językowej?

3) Jaka jest zatem prawda np. z pudełkowym wydaniem Blood Bowl 2, czy jest dostępny język angielski?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 114 razy

Ufolec pisze: • zakupiłem jeszcze "Cities XXL" - jak tutaj wygląda sprawa? zapewne również wszystkie 7 języków, za wyjątkiem polskiego, zostały usunięte?
pudełkowe wydanie CDP.PL po dodaniu do STEAM wersja DELUXE

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

CDP.PL dlaczego nie informujecie klientów, że preordery BlackOps III na PS4 będą pozbawione bonusowej mapy Nuketown?
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

neownc pisze: CDP.PL dlaczego nie informujecie klientów, że preordery BlackOps III na PS4 będą pozbawione bonusowej mapy Nuketown?
Preordery Call of Duty: Black Ops III na PS 4 nie będą pozbawione mapy Nuk3town - nie wszystkie. Pierwszy nakład przedsprzedaży na PS4, który został wyprzedany w całości kilka dni temu zawiera mapę Nuk3town o czym informowaliśmy na karcie produktu.
Teraz wersję PS4 sprzedajemy w preorderze bez mapy - na karcie produktu masz dokładnie napisane co wchodzi w skład zamówionej gry.
Kupując Call of Duty: Black Ops III otrzymasz następujące elementy:
- gra Call of Duty: Black Ops III
- puszka napoju Monster z kodem na podwójne punkty XP w trybie Zombie

Jeśli natomiast kupiłeś grę gdy na karcie była informacja o Nuk3town, to takową mapę otrzymasz.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Jak dla mnie marne i dość pokrętne tłumaczenie. Mam nadzieje, że przynajmniej zwrot środków na PayPal przyjdzie równie szybko jak zmieniacie oferty na stronie...
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

neownc pisze: Jak dla mnie marne i dość pokrętne tłumaczenie. Mam nadzieje, że przynajmniej zwrot środków na PayPal przyjdzie równie szybko jak zmieniacie oferty na stronie...
Ale co jest pokrętnego w tym, że nakład preordera z dodatkową mapą się wyprzedał?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Witam serdecznie,
Uprzejmie błagam:
Zróbcie jakąś mega promocję na Armę 3 - ostatnio, gdy ją przeceniliście, nie zdążyłem się załapać:(
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

cdp.pl pisze:
neownc pisze: Jak dla mnie marne i dość pokrętne tłumaczenie. Mam nadzieje, że przynajmniej zwrot środków na PayPal przyjdzie równie szybko jak zmieniacie oferty na stronie...
Ale co jest pokrętnego w tym, że nakład preordera z dodatkową mapą się wyprzedał?

To, że w momencie, w którym zamawiałem na stronie http://callofduty.cdp.pl/ była informacja o DLC do zamówień przedpremierowych, a po mojej reklamacji szybko ją usunięto twierdząc, że informacja jest prawidłowa, tylko ja ją źle zrozumiałem.

http://i63.tinypic.com/2wr3ghy.png

------------

edit:

Żeby być do końca uczciwym dodam, że pieniądze wróciły błyskawicznie (kilka godzin po rezygnacji) i tu należy się pochwała.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

ponawiam niedokończoną sprawę (trzy pytania) z wersjami językowymi rozpoczętą tydzień temu:
Ufolec pisze:
cdp.pl pisze: O jakie konkretne tytuły pytasz? Z wersjami językowymi jest różnie, zależy od tytułu. Weźmy chociażby Blood Bowl 2, w pudełku którego znajdziesz kod na Steam, gdzie gra posiada wszelkie możliwe wersje językowe. Podobnie jest np. z Sherlockiem Holmesem.
1) Ok, zatem zapytam konkretnie o tytuły które posiadam:

• Etherium (PL) - dystrybucja Steam to 7 języków w grze, polska dystrybucja = tylko polski język

• Wargame: Red Dragon (PL) - dystrybucja Steam to 9 języków w grze, polska dystrybucja = tylko polski język

• Bound By Flame (PL) - dystrybucja Steam to 10 języków w grze, polska dystrybucja = tylko polski język

• Styx: Master of Shadows - dystrybucja Steam to 6 języków w grze (nie wspomniano o j.polskim), polska dystrybucja = napisy w języku polskim (+audio w j. angielskim?)

• Game of Thrones PL - nie sprawdzałem, ale podobno z tym tytułem jest nieco inaczej, otóż podobno jest wiele języków do wyboru, ale aktywacji na Steam można dokonać tylko pod warunkiem przebywania w danej chwili w Polsce..

• zakupiłem jeszcze "Cities XXL" - jak tutaj wygląda sprawa? zapewne również wszystkie 7 języków, za wyjątkiem polskiego, zostały usunięte?

2) Na jakiej zasadzie działa zatem wasza współpraca z firmą 'Focus Home Interactive', czy to oni narzucają wam odcięcia wszystkich innych wersji językowych niż jedyny słuszny j. polski? Kto w powyższych przypadkach jest właścicielem praw do wersji językowej?

3) Jaka jest zatem prawda np. z pudełkowym wydaniem Blood Bowl 2, czy jest dostępny język angielski?
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

neownc pisze:
cdp.pl pisze:

To, że w momencie, w którym zamawiałem na stronie http://callofduty.cdp.pl/ była informacja o DLC do zamówień przedpremierowych, a po mojej reklamacji szybko ją usunięto twierdząc, że informacja jest prawidłowa, tylko ja ją źle zrozumiałem.

http://i63.tinypic.com/2wr3ghy.png

------------

edit:

Żeby być do końca uczciwym dodam, że pieniądze wróciły błyskawicznie (kilka godzin po rezygnacji) i tu należy się pochwała.
Przyznaję, że informacja na stonie www.callofduty.cdp.pl nie była zaktualizowana i mogła wprowadzić w błąd, dlatego szybko zostało to poprawione. Natomiast informacje na karcie produktu w CDP.pl, przez którą każdy zamawiający grę przechodzi, były aktualne i nie zawierały informacji o Nuk3town.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Pytanie o promocję na Diablo III i dodatek Reaper of Souls - do kiedy trwa? ]:->
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

@Kane
Dziwne pytanie.
Na stronie z diablo masz na dole wielki licznik. Ciężko go nie zauważyć.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Kenshi pisze: @Kane
Dziwne pytanie.
Na stronie z diablo masz na dole wielki licznik. Ciężko go nie zauważyć.
Ciężko jak się nie przewija w dół, a strony przegląda nie na całym ekranie :dziadek:

Ale dzięki :piwo:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

Dzień dobry. :) Czy będzie w najbliższym czasie dostępne The Elder Scrolls Anthology?
ODPOWIEDZ