Nuuvem - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

może komuś innemu się udało? Na steamgifts piszą, że da radę spokojnie kupić bez brazylijskiego paypala
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Residen evil hd remster tez nie kupi bo nawet z holą krzyczy ze nie dostepny w moim regione, na etapie pejpola...
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Jest dobre promo teraz na nuuvem na dying light za 50r$, ktoś próbował kupić i aktywować?

Mi mówi przy checkout'cie że jest produkt niedostępny w moim kraju. Nie próbowałem jeszcze kupić przez hola.

EDIT: Dobra, sam sprawdziłem, mam tak jak kolega wyżej, paypal odrzuca.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 17 razy
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Idzie jakoś kupić ten mordor bez brazylijskiego PP? ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Nie idzie, ale popatrzeć na dobrą cenę można ;)

Podobnie jak Dying Light + DLC, wszystkie gry Iceberg Interactive (m.in. Endless Legend, Starpoint Gemini 2), 2K (Borderlandsy. Cywilizacje, Bioshocki), Capcom (m.in. cała seria Resident Evil, Dead Rising), Rockstar, SEGA (FM, Total War, nowy Sonic) i wiele innych.

Blokują coraz więcej a wydawcom właściwie nie ma się co dziwić, ze takich blokad żądają.
Mnóstwo pozycji, które jeszcze na poprzednich promocjach dało się kupić teraz już jest zablokowanych.
Jeśli ktoś odkłada zakup czegoś co jeszcze da się kupić to lepiej niech korzysta teraz, bo następnym razem może się już nie udać. Na nadchodzącej letniej wyprzedaży raczej niewiele dla nas będzie.
Na steamgifts piszą, że da radę spokojnie kupić bez brazylijskiego paypala
Ale co konkretnie da radę kupić? Jak coś z listy co powyżej napisałem to niech napiszą jak zapłacić.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Ja kupilem crusaders kings, bez najmniejszego problemu
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Karola pisze: może komuś innemu się udało? Na steamgifts piszą, że da radę spokojnie kupić bez brazylijskiego paypala
wrzucaj linka do takich legend i bajek, chetnie sie tu posmiejemy :)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

ochodzkiryszard pisze:
Karola pisze: może komuś innemu się udało? Na steamgifts piszą, że da radę spokojnie kupić bez brazylijskiego paypala
wrzucaj linka do takich legend i bajek, chetnie sie tu posmiejemy :)
PrZecież to prawda, nie od dziś wiadomo że można kupować z jakiegokolwiek kraju w Ameryce Pd i częściowo w USA. Kupowalem na st od hamerykanca Civke z prowizja jakiś czas temu kiedy z polskiego PP nie dało rady
Awatar użytkownika
Łowca

Dodatek do Pillars of Eternity ponoć ma region locka, ajjj :(
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Ciekawostka nt. Capcomu: "nowe" Residenty kupowane w Japonii na ps3 mają język polski. A nuuvem je blokuje? Jak żyć?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Nuvem blokuje residenty na japonię na ps3? Co?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Na nuuvem zmienili sposób logowania do pp parę dni temu. Jak kupowałem dla siebie Warhammera 23/10 to przeszło, ale już 27/10 dla kolegi chciałem i nie mogłem, bo nie dało rady wyłączyć holi na czas logowania do pp.
Jeśli nuuvem nie wróci do starych nawyków, albo ktoś nie opracuje innego sposobu, to zakupy w realach brazylijskich muszą poczekać :(
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

vord
Po co chcesz wyłączyć hole przy paypalu?

Ktoś kupował może Shadow of Mordor GOTY, ma locka, da się kupić?;] Od siebie potwierdzam, że EU 4, ck 2 i ich dodatki locka nie mają.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 121 razy
Kontakt:

Po to żeby Ci konta nie zablokowali. Sam tego doświadczyłem więc odradzam płacenie PP via vpny. Później tylko problem, tłumaczenie, kilka dni zleci zanim ponownie włączą, a pewnie przy notorycznym "proksowaniu" na stałe konto zablokują.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

vattax pisze: Po to żeby Ci konta nie zablokowali. Sam tego doświadczyłem więc odradzam płacenie PP via vpny. Później tylko problem, tłumaczenie, kilka dni zleci zanim ponownie włączą, a pewnie przy notorycznym "proksowaniu" na stałe konto zablokują.
mi niedawno kilka altów pp zablokowali do weryfikacji raczej właśnie dlatego że nie używałem holi... :P

konta ze zdjetymi wszelkimi blokadami na wpłaty/wypłaty i ze zweryfikowana 3 stopniowo tożsamością nie ruszą przecież
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 121 razy
Kontakt:

tym razem nie dam się wkręcić ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Też mi zablokowali niby konto z powodu użycia vpn-a, tylko czemu raz na dziesiątki takich płatności to ja nie wiem ;]
Spoiler:pokaż
Oczywiście na moje pytanie wtedy nie odpowiedzieli ^^
Awatar użytkownika
Wiedźmin

ochodzkiryszard pisze: mi niedawno kilka altów pp zablokowali do weryfikacji raczej właśnie dlatego że nie używałem holi... :P
a nie dlatego czasem, że regulamin pp dopuszcza posiadanie tylko dwóch kont?
I co, odblokowali Ci te alty?
vattax pisze: Sam tego doświadczyłem więc odradzam płacenie PP via vpny.
a co ma pp do vpn? Nie ich sprawa, pod warunkiem, że nie używasz tych vpn do oszukiwania pp - np. przez mnożenie altów. Ale masz rację, używanie przypadkowych vpn do rozliczeń jest mocno ryzykowne. Zwłaszcza, jak ma się pod pp podpiętą kartę.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

no, to dostałem bana na głownego PP, prawdopodobnie wlasnie przez vpn (hola coś zwariowala i została nie tylko na nuuvem ale podczas logowania na PP), 4 ban od PP w ciagu roku :E
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

buck pisze:
ochodzkiryszard pisze: mi niedawno kilka altów pp zablokowali do weryfikacji raczej właśnie dlatego że nie używałem holi... :P
a nie dlatego czasem, że regulamin pp dopuszcza posiadanie tylko dwóch kont?
I co, odblokowali Ci te alty?
vattax pisze: Sam tego doświadczyłem więc odradzam płacenie PP via vpny.
a co ma pp do vpn? Nie ich sprawa, pod warunkiem, że nie używasz tych vpn do oszukiwania pp - np. przez mnożenie altów. Ale masz rację, używanie przypadkowych vpn do rozliczeń jest mocno ryzykowne. Zwłaszcza, jak ma się pod pp podpiętą kartę.
NIE-E?

niby jak?

Jeśli każdy w rodzinie ma na jednym ip, albo często gościsz znajomych z różnych adresów to dlaczego mieliby blokować? Nie zablokowali ich na amen. Zablokowali je do weryfikacji. Kłopot w tym że teraz ciężko znaleźć kogoś w rodzinie czy w znajomych z dokumentami na dane które są podane... szczególnie kłopot mam z Rodrigo z brazylii i Jasonem z kanady :trollface:

zastanawiające tylko ze zrobili to teraz i masowo. a przez rok to działało. sądząc po komentarzach coś musieli pogrzebać u siebie skoro taka fala blokad.
ODPOWIEDZ