Gry, w których macie 100% osiągnięć

Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

Shaowu_PL pisze: BTW.
Można bić rekordy powiedzmy 2 razy na jednej misji czy osobne trzeba brać?
W różnych misjach, te gdzie się walczy z "bossami" też się zaliczają.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Na ok setkę gier z osiągnięciami wymaksowane mam... dwie - mowa o The Walking Dead i TWD 2 :P
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Właśnie wpadła mi kolejna perfekcyjna gra, tym razem Hero of the Kingdom II. Zdobycie wszystkich osiągnięć było trochę trudniejsze niż w jedynce (przyznam, że przy jednym zadaniu byłem zmuszony skorzystać ze wskazówek z internetu), ale i tak uwinąłem się w około 5 i pół godziny.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

kmpt pisze: Właśnie wpadła mi kolejna perfekcyjna gra, tym razem Hero of the Kingdom II. Zdobycie wszystkich osiągnięć było trochę trudniejsze niż w jedynce (przyznam, że przy jednym zadaniu byłem zmuszony skorzystać ze wskazówek z internetu), ale i tak uwinąłem się w około 5 i pół godziny.
Niech zgadnę, złota zbroja? ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

@UP
Kryjówkę ze zbroją akurat odkryłem przypadkiem, a męczyłem się z zaginionym mężem jakiejś kobiety z miasta, tzn. domyślałem się gdzie jest, ale wejście nie chciało się "odblokować".
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 35 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Doszła kolejna gra, a mianowicie Contradiction
Zdobycie 100% nie było takie trudne - wystarczyło ukończyć grę bez podpowiedzi.
Za to sama gra jest świetna. To taka detektywistyczne FMV, w której ogromną większość czasu zajmują rozmowy i wyszukiwanie w nich nieścisłości, które popychają śledztwo do przodu. Bardzo pozytywnie się zaskoczyłem, bo choć budżet był niewielki to całość sprawia bardzo dobre wrażenie. Było w bundlu i pewnie sporo łowców Cotradiction posiada, więc warto chociaż sprawdzić.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Mad Max :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Obrazek
Ostatnio zmieniony 19 cze 2016, o 03:28 przez petras_36, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 121 razy
Kontakt:

Obrazek

Najtrudniej, emocjonująco i stresująco było przy Survival of the Fittest (to te szczęki) i Heartbreaker (to te złamane serce). Polecam naprawdę fajnie się gra. Szkoda, albo i nie, że pewnie to nie koniec aczików bo wraz z kolejnymi dlc będą pojawiać się następne.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

petras_36 pisze: Obrazek

Jedno osiągnięcie z dodatku potrafi dać w kość na poziomie "droga ku zagładzie"...
Szacunek ;)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Jedno osiągnięcie z dodatku potrafi dać w kość na poziomie "droga ku zagładzie"...

Które?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

xenonisbad pisze:

Które?
"When It's Many Against One" Całą grę przeszedłem tylko na znakach, a akurat w tym przypadku musiałem całkowicie zmienić swój build na walkę wręcz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 17 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

petras_36 pisze:
xenonisbad pisze:

Które?
"When It's Many Against One" Całą grę przeszedłem tylko na znakach, a akurat w tym przypadku musiałem całkowicie zmienić swój build na walkę wręcz.
a ja mam problem z aczikiem Bicz boży (Wild Rose Dethorned) zabiłem wszystkich a aczik nie wpadł, dużo ludzi narzeka, że te osiągniecie jest zbugowane :/
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

iras1988 pisze: a ja mam problem z aczikiem Bicz boży (Wild Rose Dethorned) zabiłem wszystkich a aczik nie wpadł, dużo ludzi narzeka, że te osiągniecie jest zbugowane :/
U mnie bez problemu zaliczyło i nie oczyściłem wszystkich obozowisk.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 728 razy
Podziękowania: 231 razy
Kontakt:

Kolejne 5 całek i w sumie jest 130 :)
  • Sid Meier's Civilization: Beyond Earth - 112h - gra wróciła na moją listę. Około 40h zajęło mi bawienie się z dodatkiem Rising Tide. Bardzo grę rozwlekłem, zwyczajnie bardzo mi się podoba. Mam nadzieje że wyjdzie jeszcze kilka podobnych dlc (co znów codnie mi jtąpozycje z listy ^^).
    Doom & Destiny - 30h - ta gra zrobiła na mnie olbrzymie wrażenie, humor i masa nawiązań do papierowych RPG :) Zdecydowanie jest to jedna z moich ulubionych gier. Jeżeli lubicie humor rpgowy i gracie/graliście to naprawdę warto.
    Monster RPG 2 - 9h - kolejny tytuł zrobiony w rpgmakerze. Bardziej pikselowy i prostszy, ale za to po polsku :P
    Victim of Xen - 11h - jeszcze jedna gra z rpgmakera. Ta wyróżnia się bardzo szybkim dostępem do prawie najlepszego sprzętu, jeżeli ktoś ma cierpliwość do grindu w stolarni (kto zagra zrozumie). Ja bardzo miło spędziłem czas przy tym tytule.
    Making History: The Great War - 11 minut - Bardzo niezwykła jak na mnie gra. Nigdy się nie potrafiłem w takich strategiach odnaleźć. Ale ta ma osiągnięcie tylko 1 za szybkie przegranie gry. Jakoś sobie poradziłem :E
AStats i MetaGamerScore
Poruszę tu jeszcze jedną sprawę. Parę dni temu napisał do mnie pewien użytkownik z pretensjami że polecam ww strony z osiągnięciami. Powiedział że się zapisał, ale były problemy z uznaniem jednej gry i przez ponad tydzień admini nie reagowali na jego wiadomości.
Nie ma (albo precyzyjniej ja nie znam) w pełni profesjonalnej strony na której zbiera informacje o osiągnięciach graczy. AStats i MetaGamerScore to strony zrobione przez ludzi i często występują na nich problemy. Nie zarabiają na tym inaczej niż na reklamach i darowiznach (no można też kupić sobie status vip-a który nic nie daje poza sygnaturką), więc należy też to traktować z pewną rezerwą.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz

O! Was zapytam! Chodzi o gablotkę Steam z najrzadszymi osiągnięciami. Po wbiciu owego osiągnięcia gablotka sama się aktualizuje? Bo aktualnie mam jakieś rare achiki z Payday 2 i nie mam jak tego sprawdzić, a pewnie z MGSa mi wpadnie aczik rzadki i nie wiem czy będzie widoczny :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 46 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Sama. Ale brane sa pod uwage tylko najnizsze wyniki procentowe. Czyli np.: masz 5 osiagniec po 0,4%, a to co wpadlo Ci w Payday 2 ma 1,8%, wiec juz nie wskoczy. Brane sa wyniki ogolne, a nie dla jednej konkretnej gry.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz

PostScript pisze: Sama. Ale brane sa pod uwage tylko najnizsze wyniki procentowe. Czyli np.: masz 5 osiagniec po 0,4%, a to co wpadlo Ci w Payday 2 ma 1,8%, wiec juz nie wskoczy. Brane sa wyniki ogolne, a nie dla jednej konkretnej gry.
O to właśnie mi chodziło! ;) Dzięki!
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Zawsze możesz zrobić gablotę w której będziesz miał wybrane przez siebie acziki.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 728 razy
Podziękowania: 231 razy
Kontakt:

Kiedyś byłem z siebie dumny jak zrobiłem 2 gry jednego dnia, siedziałem wtedy z 6h przy grach z ukrytymi przedmiotami, a dziś zrobiłem 5. I tak mam 135 ^^
  • Silver Creek Falls: Chapter 1 - 40 minut - niestety kolejna część jest płatna :*
    Narcissu 1st & 2nd - 10 minut - do tej gry wrócę któregoś dnia, bo w sumie osiągi zrobiłem, a wydaje się ciekawa :)
    One Manga Day - 1h - gra jest po polsku ^^
    Potr of Call - 30 minut
    Missing Translation - 1h - bardzo przyjemne i proste puzzle
Każda z gier jest darmowa na steam i nawet jeżeli są dlc to nie sa wymagane do osiągnięcia 100%. Inspiracje na takie proste tytuły znalazłem na tej liście. Pewnie jeszcze kilka tak zrobię, szybki efekt, mało pracy, miła odmiana po ostatnich ^^
ODPOWIEDZ