Witam.
Z góry wielkie przepraszam jeżeli akurat temat znajduje się w nieodpowiednim dziale (proszę o przeniesienie jeżeli tak).
Kręci mnie jedno pytanie. Ponieważ na Steam mam podstawkę Borderlands 2 i trochę godzin przy tym już przesiedziałem, a chciałbym zamiast wydawać miliony na DLC, dostarczyć sobie dodatkowych atrakcji w tym tytule. Czy jest możliwe, że po zakupie wersji GOTY i dołączeniu jej (key), Steam nałoży te wszystkie dodatki, które owa wersja obejmuje, a podstawa + wszystko co już osiągnięte zostanie?
Może błędnie szukałem w zasobach wiedzy wuja Google, ale niestety nie uzyskałem nigdzie jakiejkolwiek informacji na ten temat.
Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedz.
Borderlands 2 a wersja GOTY
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 11 razy
- Kontakt:
nie doda Ci Borderlands 2: GOTY jako oddzielnej pozycji w bibliotece tylko przypisze dlc z wersji GOTY do posiadanej już przez Ciebie podstawki. Nie powinieneś utracić save'ów ale na wszelki wypadek zrób ich kopię zapasową.
Właśnie o tym mówię. Nie widzę potrzeby oddzielnej pozycji w bibliotece Steam tylko dodania całości do podstawy. Wszystko i tak zapisuje się w magicznej "chmurce" ale postaram się zrzucić sobie wszystkie save.
Dzięki wielkie za odpowiedz.
Dzięki wielkie za odpowiedz.
- Podziękował: 72 razy
- Podziękowania: 129 razy
- Kontakt:
Przerabiane ~1,5 roku temu w identycznej sytuacji. Miałem z Muve podstawkę Borderlands2, parę DLC dokupionych w GMG, ugrane ~200h i na kolejnym Wiosnobraniu kupiłem ponownie BO2 GOTY i to w wersji MAC, bo wychodziło taniej niż sam Season Pass. Nie ma najmniejszych problemów. Dodaje po prostu brakujące DLC do posiadanej wersji gry. Spokojnie można kontynuować wątek, exp, wyposażenie i postacie zostają bez żadnych zmian. Nie masz się czego obawiać.
Jedyny minus, to że podstawka idzie w błoto i nie dostanie się ją jako gift do ekwipunku, ale do tego Valve zdążyło nas już przyzyczaić (kolejny tytuł który tak musiałem kupić drugi raz to Fallout NV Ultimate i ostatnio XCom Enemy Within, który w wersji Complete był TAŃSZY niż sam 1 DLC (Enemy Within).