Jaki smartphone do 1500zł?

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Cześć.

Polećcie koleżanki i koledzy, jaki smartphone wybrać do 1500zł. Wymagania:
1. Przede wszystkim niezawodne działanie. Bez zawieszek, lagów :) itp
2. System Android lub Windows (z upgrade'm do 10)
3. Ekran max 5.2''
4. Dobrze jakby bateria przy normalnym użytkowaniu wytrzymała ok. 2 dni (aktualnie mam Xperie SP i tyle mi trzyma)
5. Wykorzystanie: od czasu do czasu jakaś gra, parę aplikacji (głównie społecznościowe), internet, muzyka, zdjęcia. Rzadziej filmy (oglądanie)

Na tą chwilę zastanawiam się nad:
1. Nokia Lumia 930
2. Samsung S5

Co jeszcze? Dzięki za rady.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

ja bym polecił moto x play
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

kretu611 pisze: ja bym polecił moto x play
Czytałem trochę o tym modelu, niestety jest trochę za duży. Procesor też mógłby być bardziej wydajny, chociaż podobno motorola całkiem nieźle androida sparametryzowała pod ten telefon. Bateria zdecydowanie na plus. Dzięki za opinię :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Oneplus One. Mam i sobie chwale.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Szybko sie przyzwyczaisz do takiego rozmiaru. Obecnie mam Moto X 2014 5.2" i już za mały ekran xD. System chodzi świetnie, aktualizacje w miarę częste, jakość wykonania to pierwsza klasa. Myślałem nad wymianą na play z uwagi na większą baterie i micro sd ale sie wstrzymam do następnego roku :D
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

Ale ta moto to co najwyżej telefon ze średniej półki, a za 1500 zł to może kupić flagowca z Chin lub zeszłorocznego flagowca jak Lg G3 czy S5.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

A używałeś g3 albo s5 przecież to plastikowy gniot i przeładowany mulący system po co się denerwować
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Tak, ale chyba Ty nie skoro radzisz mu snapa 615 w moto x play :E to już 2 letni g2 go bije na łeb nie mówiąc o nexusach. Przecież x play to jest średnia polka. Nexus 5 jeszcze, 1plus1, wszelkie Meizu z górnej półki. Zależy gdzie będzie kupowane
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

tylko po co mu lepszy procesor żeby szybciej baterie rozładował ?
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Żeby telefon mu lepiej działał. To słaby argument bo bateria to jedno, a x play to średniak i mając 1500 zł i wydać to na midenda o połowę tańszego to słaby pomysł. Jak szaleć to szaleć, szczególnie, że Android to nie wp czy ip i trzeba kupować coś co jest po prostu lepsze niż iść na kompromisy. Chyba, że ktoś ma naprawde małe wymagania. Każdy z wyżej wymienionych wytrzyma 2 dni w normalnym uzytkowaniu. Szczególnie, że w tej cenie znajdzie już szóstego nexusa od motoroli
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Dzięki chłopaki za opinię. Tak jak pisałem wyżej na Moto X raczej się nie zdecyduję. Nexus 6 za duży. Popatrzę na te chińskie telefony, ale jakoś nie jestem do nich przekonany. Oprócz tych, co podałem w pierwszym poście (930 i S5) padło jeszcze na G3, też o nim poczytam. Smugglersun, widziałem że dość często wypowiadasz się w wątkach na temat telefonów więc pojęcie większe niż ja masz :D Co byś brał w takiej kwocie?
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Nie wiem, słabiej siedzę już w telefonach, dlatego najlepiej napisać na specjalistycznym forum myślę, gdzie ludzie polecą Ci coś co warto wziąc, a nie coś co sami mają. Osobiście zastanawiałbym się nad jakimś LG, Nexusem albo chińczykiem bo się do niech przekonałem. One+One też bardzo ciekawy. Xiaomi mi4c też fajne, nad S5 też bym sie zastanowił.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Nie chce mi się powtarzać, bo gdzieś to na forum jest, ale zastanów się nad Z2, bo do dzisiaj używa mi się bardzo dobrze, a jeszcze aktualizacje będzie miał. Wiadomo możesz też spojrzeć na Z3, ale nie ma wielkiej różnicy moim zdaniem. Spokojnie też dwa dni bateria wytrzymuje. Reszta mojej opinii do znalezienia na forum ;)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Skoro przede wszystkim cenisz sobie niezawodne działanie to wybierz Lumie 930.
Sam posiadam starszy model Lumie 920 i nie mogę złego słowa o niej powiedzieć. No może poza tym, że z wiekiem bateria nie trzyma już 4 dni tylko ok 1,5. Po części powoduje to WP 8.1, który wymaga więcej energii od 8.0, a po części zapewne zwykłe zużycie baterii. Sam system nigdy mi się nie wysypał, jedynie niektóre aplikacje wytrącają go z równowagi (ale to i tak rzadkość, gdyż od razu takowe wywalam z urządzenia).
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 17 razy
Podziękowania: 64 razy
Kontakt:

Stary pisze: Nie chce mi się powtarzać, bo gdzieś to na forum jest, ale zastanów się nad Z2, bo do dzisiaj używa mi się bardzo dobrze, a jeszcze aktualizacje będzie miał. Wiadomo możesz też spojrzeć na Z3, ale nie ma wielkiej różnicy moim zdaniem. Spokojnie też dwa dni bateria wytrzymuje. Reszta mojej opinii do znalezienia na forum ;)
Popieram, kiedyś mówiłem sobie, że nie dam za tel 1tys. Jednak za Z2 dałem 1300 i nie żałuje, po roku działa tak jak od nowości. Soft updateowany, nigdy nie robiłem wipe'a. Śmiga jak złoto. Telefony z WP też są warte rozważenia.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Dzięki Panowie za powyższe opinie. Po ciężkich namysłach wziąłem Nokie Lumie 930. Pozdrawiam. Temat do zamknięcia.
ODPOWIEDZ