Kradzież konta
- Podziękował: 10 razy
- Podziękowania: 16 razy
- Kontakt:
Czyli to nie Ty wtedy zapraszałeś i wysyłałeś linki do temspika, jakies ze 2 tyg temu?? Mi avg jakiegoś trojana wykryl jak kliknalem, dziwna sprawa była, gadka faktycznie jakby z automatem w koncu calego ts przeinstalowalem ale ciagle mnie nie laczylo z tym pokojem co bylo zaproszenie. I olalem.
- Podziękował: 10 razy
- Podziękowania: 16 razy
- Kontakt:
dokladnie 23 wrzessnia, sprawdzilem bo wtedy sciagalem nowa instalke ts z oficjalnej strony. a mam nadzieje ze uratowal mnie avg ktory pokazal trojana po kliknieciu w ten link ktory wysylali z Twojego konta w poczekalni, ze niby pokoj z timspika
...
...
- Podziękował: 220 razy
- Podziękowania: 63 razy
- Kontakt:
tam nic nie było, żadnego pokoju. był tylko pusty ts z wtyczką. tyle mi się wyświetliło. więc pewnie to jakiś plik, który dawał kontrolę nad kontem steam. i z tego co wiem, tylko na steam, bo miałem tez włączonego w tle origina i tu mogę się spokojnie logować.
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 6 razy
- Kontakt:
Ja też dostałem wiadomość z Twojego konta (20.09): Teamspeak ip - ********** K**** D****** Giveaway ************ Type in chat "flawgiveaway" it is keyword for generator
- Kontakt:
tymczasem ciekawostka - konto po dwóch tygodniach się uaktywniło i znów spamuje. Oczywiście support dyplomatycznie się nie odzywa, ale dowiedziałem się, że mam jeszcze przedmioty. ciekawe, czy jest to związane z polityką Steam dot. odzyskiwania skradzionych przedmiotów...
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Czyli to jakiś dzieciak przejął, znaczy było łatwo...heh...
To może zamiast wywalać go ze znajomych złapcie z nim kontakt i jakoś go namierzcie? W sensie ustalcie maila czy coś...
Napisałbym też do supportu iż account is still active some dude plays cs:go and spams with phrishing site itp...
A stronka faktycznie wygląda na scam - prawdziwa to play.eslgaming.com
To może zamiast wywalać go ze znajomych złapcie z nim kontakt i jakoś go namierzcie? W sensie ustalcie maila czy coś...
Napisałbym też do supportu iż account is still active some dude plays cs:go and spams with phrishing site itp...
A stronka faktycznie wygląda na scam - prawdziwa to play.eslgaming.com
- Kontakt:
Widać musiałem swoje przeczekać. Dziś rano odpaliłem pocztę, a suport odpowiedział na mojego ticketa i odpisał, że zmienili hasło do konta. Gdy wpisałem, zalogowało mnie i musiałem ustawić nowe hasło. Teraz jeszcze tylko muszę zmienić maila na wszelki wypadek, by tamtemu gówniarzowi nie przyszło znowu na myśl skraść mi konto. 

Ktoś włamał mi się na maila i ukradł mi konto Steam. Problem został zgłoszony do supportu jak tylko się zorientowałam. Po jakim czasie złodziej będzie mógł kupować gry dzięki mojemu kontu i powiązanej z nim karty? Innymi słowy: blokować kartę od razu czy jest szansa, że support szybko odpisze i nie będzie takiej potrzeby?
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowania: 45 razy
- Kontakt:
Ponoć zmiana hasła itp powoduje wyczyszczenie danych o karcie12p03l pisze: Ktoś włamał mi się na maila i ukradł mi konto Steam. Problem został zgłoszony do supportu jak tylko się zorientowałam. Po jakim czasie złodziej będzie mógł kupować gry dzięki mojemu kontu i powiązanej z nim karty? Innymi słowy: blokować kartę od razu czy jest szansa, że support szybko odpisze i nie będzie takiej potrzeby?
http://forums.steampowered.com/forums/s ... ?t=3098430
raistand pisze:Ponoć zmiana hasła itp powoduje wyczyszczenie danych o karcie12p03l pisze: Ktoś włamał mi się na maila i ukradł mi konto Steam. Problem został zgłoszony do supportu jak tylko się zorientowałam. Po jakim czasie złodziej będzie mógł kupować gry dzięki mojemu kontu i powiązanej z nim karty? Innymi słowy: blokować kartę od razu czy jest szansa, że support szybko odpisze i nie będzie takiej potrzeby?
Czy ktoś może to potwierdzić?
Po każdej kradzieży kont które są związane z kartą należy ją zablokować. To może oszczędzić wiele dni/tygodni. Z kradzionych kont/kart kupuje się gifty i sprzedaje (np. allegro). Pieniądze możesz odzyskać, ale nie musisz. Steam support czasem odpisuje po kilku tygodniach.12p03l pisze:raistand pisze:Ponoć zmiana hasła itp powoduje wyczyszczenie danych o karcie12p03l pisze: Ktoś włamał mi się na maila i ukradł mi konto Steam. Problem został zgłoszony do supportu jak tylko się zorientowałam. Po jakim czasie złodziej będzie mógł kupować gry dzięki mojemu kontu i powiązanej z nim karty? Innymi słowy: blokować kartę od razu czy jest szansa, że support szybko odpisze i nie będzie takiej potrzeby?
Czy ktoś może to potwierdzić?