Gry, w których macie 100% osiągnięć

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

Mihau pisze: Tego niestety nie wiem.
No to szkoda. Bo grę już przeszedłem i poza tymi achvimentami "rozwiąż zagadkę za pierwszym razem/w 60 sekund/ bez błędów" został mi tylko achievment za znalezienie klucza w 20 sekund. No cóż, to 100% będę musiał zrobić w drugiej części tej gry :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

bobule pisze:
Mihau pisze: Tego niestety nie wiem.
No to szkoda. Bo grę już przeszedłem i poza tymi achvimentami "rozwiąż zagadkę za pierwszym razem/w 60 sekund/ bez błędów" został mi tylko achievment za znalezienie klucza w 20 sekund. No cóż, to 100% będę musiał zrobić w drugiej części tej gry :D
Zagraj jeszcze raz. Jak już wszystko wiesz co i jak to zajmie Ci dosłownie 1,5-2h, a może nawet mniej. Według mnie warto poświęcić tyle czasu na calaka ;P
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

GThoro pisze: U mnie właśnie doszedł Skyrim jako 5ta w 100% ukończona gra. Zajęło mi to tylko ~300h i prawie 3 lata :) Ale jestem pod tym względem czysty psychicznie i gotów na Fallouta 4 :)
Mi z opieprzaniem się 100% skyrima w 199h, a można o wiele szybciej ;)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 46 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

pelikulas pisze:
GThoro pisze: U mnie właśnie doszedł Skyrim jako 5ta w 100% ukończona gra. Zajęło mi to tylko ~300h i prawie 3 lata :) Ale jestem pod tym względem czysty psychicznie i gotów na Fallouta 4 :)
Jak jeszcze nie bylo do niego dodatkow, mialem 190 godzin i kapnalem sie, ze nie mam osiagniecia za deadryczne przedmioty od bostw. Do dzis nie doszedlem, u kogo odpowiedzialem cos nie tak jak trzeba. Nie mam sil zaliczac tego jeszcze raz.

A w temacie: Pixel Puzzles 2: Anime. Odkad zmienilem prace, nie mam czasu na granie i to w zasadzie robilem po kawalku. Czesc lepsza na pewno od Undeadz, ale do Japan sie nie umywa. Poza tym niektore obrazki denerwujace. Osiagniecia dostajemy po prostu za konczenie plansz + jedno za minipuzzle w menu glownym. Fajna gra i Birds tez wezme, jak bedzie w jakims bundlu.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

pelikulas pisze:
No pewnie, że można, ale to nie wyścigi przecież? 100% achivów to nie koniecznie też 100% gry ;) Ja zrobiłem wszystkie questy jakie tylko mogłem znaleźć, wbiłem 92 poziom i zebrałem TONĘ gratów (np. 1,5 tys jajek chaurusa :gwizdany: ). Do tego grałem na mistrzowskim poziomie trudności (najwyższy jaki był zanim dodali legendarny), więc nie zawsze (szczególnie na początku) było łatwo i niektóre walki trochę trwały.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

PostScript pisze:
pelikulas pisze:
A w temacie: Pixel Puzzles 2: Anime. Odkad zmienilem prace, nie mam czasu na granie i to w zasadzie robilem po kawalku. Czesc lepsza na pewno od Undeadz, ale do Japan sie nie umywa. Poza tym niektore obrazki denerwujace. Osiagniecia dostajemy po prostu za konczenie plansz + jedno za minipuzzle w menu glownym. Fajna gra i Birds tez wezme, jak bedzie w jakims bundlu.
Może teraz zobaczysz, że calakowanie łatwych casuali zamiast gier AAA wcale nie jest takie dziwne jak się ma mało czasu ;)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 1 raz

Ci co wymyślili osiągnięcie w "universe sandbox" , żeby grać 1 rok to chyba mieli niepokolei w głowie. Dobrze, że da się w biosie przestawić datę.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Hotline Miami

Lista krótka bo gram dla dla przyjemności. Wyciskanie 100% soków z tytułu kojarzy mi się głównie z marnowaniem czasu...
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 728 razy
Podziękowania: 231 razy
Kontakt:

pawelek91 pisze: Ci co wymyślili osiągnięcie w "universe sandbox" , żeby grać 1 rok to chyba mieli niepokolei w głowie. Dobrze, że da się w biosie przestawić datę.
Są ludzie którzy ronią ten osiąg, zostawiają kompa na noc, lub idąc do pracy/szkoły i powoli nabijają. Dla wielu jest to wyznacznik jak wiele zrobią dla osiągnięcia 100%.
No i w przyszłości nie baw się w zmianę godziny tylko walnij SAMem, efekt będzie taki sam - każdy kto zobaczy statystyki gry będzie wiedział że oszukałeś :)
koozka pisze: Hotline Miami

Lista krótka bo gram dla dla przyjemności. Wyciskanie 100% soków z tytułu kojarzy mi się głównie z marnowaniem czasu...
Jak każde szanujące się hobby, dla bandki pasjonatów jest powodem do dumy, dla reszty marnotrawieniem czasu :)
Awatar użytkownika
Predator

Ja nie wiem jakie dla Ciebie ma znaczenie słowa oszukanie, ale nabijanie tego achika (idlowanie) nie różni się niczym od zmiany daty w bios. Przecież nie grasz w tą grę, tylko idlujesz. Idlowanie przez prawie 9 tys godzin to jest na prawdę skrajność.
Wbijanie go przez zmianę daty w bios to jest nie oszukiwanie, a wykorzystywanie buga w grze, dzięki któremu możesz sobie go wbić. SAM to inna bajka. Jest masa gier w których można obejść niektóre osiągnięcia. Niektórzy nawet na forach pytają o zapisy albo udostępniają je w poradnikach.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Mylisz się, to w jaki sposób go wbiłeś jest ingerowaniem zewnętrznym w grę, a nie bugiem. To jest ta cienka granica. Jeżeli zapiszesz się do jakiejś poważnej grupy zbieraczy za coś takiego zostaniesz zbanowany i w najlepszym wypadku ta gra nie będzie się wliczała.
Inną sprawą jest chory pomysł twórców na takie osiągi. Nie mnie ludzie bardzo sobie cenią wbicie ich przez idlowanie i możliwość podparcia osiągu ilością godzin przegranych w daną grę.
Awatar użytkownika
Predator

Wiem co to astats, ale nie zamierzam tam się zapisywać.
Wystarczy popatrzeć na tego co jest pierwszy na liście.
W jednej grze 10 osiągnięć w jednym czasie? Musiałby być offline i wejść w online, chociaż pewnie zapisy z gier sobie do profilu dodaje.
Ludzie wbijają je tylko dlatego, by nie być zbanowanym na astats :)
Przez wbijanie SAM to ja bym nie ryzykował.

Tylko nie myśl, że ja tu cię chcę obrażać czy coś. Po prostu mam swoje zdanie i widzę, że masz pokaźną kolekcję gier 100% także gratuluję.
Awatar użytkownika
Zbanowany

Miał być Mad Max ale nie będzie. Dobija mnie osiagnięcie z ukończeniem wszystkich pojedynczych wyzwań. przez całą grę nie patrzyłem na to, mam już wyeliminowane zagrożenie do 0 w całej grze itd, a tu patrze, że troche ponad połowe mam tych wyzwań i reszty teraz nie zrobię, bo ju jest za późno: np przycierania pojazdów scrotusa, zniszczenie danego pojazdu danym pojazdem, zabice tylu ludzi w taki sposób itd, jest tego masa i jak sie ma ukończone w grze wszystko, to nie ma jak tego robić, bo nie ma poprostu kogo zabijać. Zostały jedynie wyścigi, a na wyścigach raczej wszystkiego z autami związanego też nie da się zrobić. Więc odpuszczam sobie mad maxa. W najlepszym razie zabraknie mi 1 osiagnięcia, na chwile obecną mam jeszcze 8 do zrobienia, z czego 7 da się zrobić, a ostatniego z tymi wyzwaniami już za póxno ;/
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

pelikulas pisze: Miał być Mad Max ale nie będzie. Dobija mnie osiagnięcie z ukończeniem wszystkich pojedynczych wyzwań. przez całą grę nie patrzyłem na to, mam już wyeliminowane zagrożenie do 0 w całej grze itd, a tu patrze, że troche ponad połowe mam tych wyzwań i reszty teraz nie zrobię, bo ju jest za późno: np przycierania pojazdów scrotusa, zniszczenie danego pojazdu danym pojazdem, zabice tylu ludzi w taki sposób itd, jest tego masa i jak sie ma ukończone w grze wszystko, to nie ma jak tego robić, bo nie ma poprostu kogo zabijać. Zostały jedynie wyścigi, a na wyścigach raczej wszystkiego z autami związanego też nie da się zrobić. Więc odpuszczam sobie mad maxa. W najlepszym razie zabraknie mi 1 osiagnięcia, na chwile obecną mam jeszcze 8 do zrobienia, z czego 7 da się zrobić, a ostatniego z tymi wyzwaniami już za póxno ;/

Wszystko się da zrobić :P Po pierwsze trza pamiętać że należy zrobić tylko te wyzwania co nie są powtarzalne. Po 2 jeżeli masz zniszczyć jakiś konkretny samochód jakimś aniołem to najpierw wyjeżdżasz z twierdzy danym samochodem, po czym wzywasz anioła i rozwalasz. Kolejna sprawa, jeżeli masz np zniszczyć miną, lub spalić inny samochód to szukasz takiego zaparkowanego i niszczysz. A na koniec to każde wyzwanie możesz wpisać w google i są opisane jak zrobić, a większość ma też filmiki. Sam zrobiłem to na końcu, kosztowało sporo zachodu, ale poszło :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Furrak +1.

Sam też zostawiłem wyzwania na koniec i wbicie brakujących wcale nie było kłopotliwe, poza jednym: zabić kolcami skoczków, bo po ukończeniu fabuły ciężko takie pojazdy znaleźć (najłatwiej to na konwój trafić). Jeżeli chodzi o niszczenie pojazdów to wiele wyzwań da się osiągnąć używając zaparkowanych pojazdów, np. dwa pojazdy szakali są koło budynku na drodze do Podwydmia, a pojazd scrotusa jest koło balona na wschód od siedziby Spojówki. Rozwalasz, odjeżdżasz kawałeczek i wracasz i już jest zespawniony nowy. Wiele wyzwań łatwo też zrobić na wyścigach.

https://youtu.be/I2Pwt3agajs?t=126 tą miejscówkę często wykorzystywałem
Pojazd z skoczkami często trafiałem w okolicach Szczęk, tam trafiał się patrol scrotusa pomimo 0 zagrożenia. Ze 2-3h jeździłem po całej mapie zanim trafiłem na 3 takie pojazdy (z czego 2 właśnie w okolicach tej bramy), ale się udało :D.

Wyzwania które wymagają burzy można zaliczyć wyjeżdżając poza mapę na Wielką Pustkę (czy jak to tam się zwie), w momencie kiedy zaczynasz dostawać obrażenia to gra traktuje Ciebie jakbyś był w burzy.

Obawiałem się też o zabicie 8 wrogów w pojedynczym trybie furii, oraz 15 bez oberwania, ale jakoś fartem wpadły. Są miejsca na terenie koło Czarnego Miasta gdzie tych wrogów się spawni chmara i można to zrobić.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

koozka pisze: Hotline Miami

Niektórzy powiedzą, że granie w gry to strata czasu. Wszystko zależy od tego co komu sprawia przyjemność. Jeśli mi robienie calaków często daje większą frajdę niż granie w grę żeby ją ukończyć to głupotą byłoby sobie tej przyjemności odmawiać ;)
pawelek91 pisze: Ja nie wiem jakie dla Ciebie ma znaczenie słowa oszukanie, ale nabijanie tego achika (idlowanie) nie różni się niczym od zmiany daty w bios. Przecież nie grasz w tą grę, tylko idlujesz. Idlowanie przez prawie 9 tys godzin to jest na prawdę skrajność.
Wbijanie go przez zmianę daty w bios to jest nie oszukiwanie, a wykorzystywanie buga w grze, dzięki któremu możesz sobie go wbić. SAM to inna bajka. Jest masa gier w których można obejść niektóre osiągnięcia. Niektórzy nawet na forach pytają o zapisy albo udostępniają je w poradnikach.
Huh? Jeśli masz włączoną grę to "grasz". Równie dobrze achievement mógłby zostać inaczej nazwany (na przykład "spędź w grze x czasu). To nie jest żadne oszustwo, bo ten czas i tak Ci musi zlecieć. Zmiana daty to już jest imo oszustwo, bo wtedy w minutę robisz coś co by Ci zajęło bardzo dużo czasu (co było zamysłem twórców). Jednak nadal nie przeszkadza mi jak ktoś sobie tak zrobi, bo twórcy mogli lepiej obmyślić osiągnięcie. Jedyne czemu mówię stanowcze NIE to SAM. Uważam, że ten program nie powinien istnieć i za używanie go Steam powinien banować, bo to jest po prostu oszukiwanie społeczności (albo przynajmniej próba, bo bardzo łatwo wypatrzeć kto SAM używa, a kto nie).
Awatar użytkownika
Predator

@mihau

Tak, SAM to zupełnie inna sprawa i nie powinien, ale steam widzę nie może sobie z nim jak poradzić, a pewnie masa ludzi go używa. Potem patrzysz na profil kolesia, a ten ma 1k gier 100% :D
Awatar użytkownika
Zbanowany

Furrak pisze:
pelikulas pisze: Miał być Mad Max ale nie będzie. Dobija mnie osiagnięcie z ukończeniem wszystkich pojedynczych wyzwań. przez całą grę nie patrzyłem na to, mam już wyeliminowane zagrożenie do 0 w całej grze itd, a tu patrze, że troche ponad połowe mam tych wyzwań i reszty teraz nie zrobię, bo ju jest za późno: np przycierania pojazdów scrotusa, zniszczenie danego pojazdu danym pojazdem, zabice tylu ludzi w taki sposób itd, jest tego masa i jak sie ma ukończone w grze wszystko, to nie ma jak tego robić, bo nie ma poprostu kogo zabijać. Zostały jedynie wyścigi, a na wyścigach raczej wszystkiego z autami związanego też nie da się zrobić. Więc odpuszczam sobie mad maxa. W najlepszym razie zabraknie mi 1 osiagnięcia, na chwile obecną mam jeszcze 8 do zrobienia, z czego 7 da się zrobić, a ostatniego z tymi wyzwaniami już za póxno ;/

Wszystko się da zrobić :P Po pierwsze trza pamiętać że należy zrobić tylko te wyzwania co nie są powtarzalne. Po 2 jeżeli masz zniszczyć jakiś konkretny samochód jakimś aniołem to najpierw wyjeżdżasz z twierdzy danym samochodem, po czym wzywasz anioła i rozwalasz. Kolejna sprawa, jeżeli masz np zniszczyć miną, lub spalić inny samochód to szukasz takiego zaparkowanego i niszczysz. A na koniec to każde wyzwanie możesz wpisać w google i są opisane jak zrobić, a większość ma też filmiki. Sam zrobiłem to na końcu, kosztowało sporo zachodu, ale poszło :)

Ja musze zrobić jeszcze 42 wyzwania. Więkość to takie o które bedzie ciezko teraz, np pokonanie 12 wrogów bez odniesienia obrażen... gdzie ja taka ilość ich znajde :E
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

pelikulas pisze: Ja musze zrobić jeszcze 42 wyzwania. Więkość to takie o które bedzie ciezko teraz, np pokonanie 12 wrogów bez odniesienia obrażen... gdzie ja taka ilość ich znajde :E
Nie wymiguj się :P Po pierwsze: to nie musi być w jednej walce przecież, możesz ich pojedynczo wybijać nawet przez kilka godzin, ważne żebyś przez ten czas nie oberwał, po drugie https://www.youtube.com/watch?v=WDf26KkGtQw

Poza tym jeśli dobrze pamiętam i wierzyć tej liście http://www.playstationtrophies.org/foru ... -list.html to pokonanie 12 (a potem 15) bez oberwania nie jest potrzebne do osiągnięcia. Tak jak Furrak pisał, patrz tylko te, które nie mają dopisku "Ukończono X razy" (gdzie X to 0 lub więcej).
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

Half-Life 2: Update
Fanowska poprawka do HL2 zmieniająca głównie efekty świetlne oraz, z niezrozumiałych dla mnie powodów, umiejscowienie dwóch kryjówek na absolutnie bezsensowne. Ciężko nazwać logicznym umiejscowienie skrzyneczek w środku pomieszczenia pełnego żołnierzy kombinatu. Nie licząc tego to dalej stary i bardzo grywalny HL2. Są pewne problemy z działaniem aczików. Niektóre z nich wyskakują z pewnym opóźnieniem co jest szczególnie denerwujące przy robieniu aczika ze skakaniem po skałach bez dotknięcia ziemi. Update ma inne app id niż zwykły HL2 więc można zrobic 2 calak przy odświeżaniu tytułu ;)
ODPOWIEDZ