Dzień dobry.
Jak w temacie zastanawiam się nad kupnem jednej z tych kart. Poczytałem sobie już sporo o nich, ale chciałbym żeby wypowiedział się ktoś kto może miał styczność z którąś z nich i mógłby polecić/odradzić zakup. Ewentualnie jakąś inną, z tym że cena jaką nie chce przekroczyć to 300zł. Nie oszukujmy się użytkowanie głównie do gier, co nie zmienia faktu że muzyki też czasem posłucham.
Xonar DX/XD/A czy Sound Blaster Z?
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Mam Xonara DX juz od paru lat, karta była u mnie w kilku PC, nigdy nie miałem z nią żadnych problemów. Jeśli chodzi o dźwięk mogę tylko powiedzieć, że różnica między xonarem a przeciętną integrą jest kolosalna, nie jestem audiofilem więc nie mogę się za bardzo w tej kwestii wypowiadać.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 11 razy
- Kontakt:
Zdecydowanie Xonar. Miałem DX, sprzedałem znajomemu bo uznałem, że do głośników 2.1 w zupełności wystarczy mi integra. Jedyne czego można się przyczepić to to, że przedni panel działał ciut ciszej przy Xonarze niż przy integrze.
Tylko DX do 300zł, SB Z to prehistoria. No i z czym ma grać ten DX bo jak z jakimiś przeciętnymi głośnikami to szkoda kasy, dzisiejsze niektóre integry mają przyzwoitą jakość dźwięku. Na przeciętnych kolumnach jest trudno wychwycić różnice w jakości między DX a int. jeśli używasz słuchawek to DX radzi sobie raczej tylko z nisko omowymi ma za słabe wzmocnienie przy moich 300omowych brak dynamiki i dzwięk się zlewa w partiach basowych.
A przy okazji jak by ktoś sobie nie radził z instalacją oficjalnych sterowników z panelem sterowania (win 7) od DX pod win 8 do 10 to pisać pomogę wystarczy mała zmiana w pliku
A przy okazji jak by ktoś sobie nie radził z instalacją oficjalnych sterowników z panelem sterowania (win 7) od DX pod win 8 do 10 to pisać pomogę wystarczy mała zmiana w pliku

- Podziękował: 104 razy
- Podziękowania: 48 razy
- Kontakt:
Głośniki - MC-MHF60Usacrus pisze: Tylko DX do 300zł, SB Z to prehistoria. No i z czym ma grać ten DX bo jak z jakimiś przeciętnymi głośnikami to szkoda kasy, dzisiejsze niektóre integry mają przyzwoitą jakość dźwięku. Na przeciętnych kolumnach jest trudno wychwycić różnice w jakości między DX a int. jeśli używasz słuchawek to DX radzi sobie raczej tylko z nisko omowymi ma za słabe wzmocnienie przy moich 300omowych brak dynamiki i dzwięk się zlewa w partiach basowych.
Słuchawki - Ozone Rage ST
Używam głośników i słuchawek.
Jak na komputerowe głośniki mogą być, o słuchawkach się nie wypowiem nie miałem styczności z tą firmą ale raczej pierdziawki
.
Nie nastawiaj się na jakieś ogromne zmiany w dźwięku. Ale jak masz kasę na zbyciu

Nie nastawiaj się na jakieś ogromne zmiany w dźwięku. Ale jak masz kasę na zbyciu