Nuuvem - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 60 razy
Kontakt:

Blokady na zakup Max Payne 3 nie ma - kupiłam przed chwilą przez PayPal bez żadnych problemów czy używania VPN (które chyba ostatnio i tak przestały w tym sklepie działać;).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 422 razy
Kontakt:

A ja nie mogę kupić koledze bo nie mam zweryfikowanego PP -_-.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 114 razy

Bloodsports.TV
Krater
Hamilton's Great Adventure
Lead and Gold: Gangs of the Wild West
http://www.nuuvem.com/bundle/fatshark-bundle

za ~ 10 zł
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Czy ktoś podpowie czy Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City ma blokadę na aktywację?
http://www.nuuvem.com/item/grand-theft- ... berty-city

Po wybraniu Paypala mam komunikat że niedostępne w moim regionie:
Alguns jogos no seu carrinho não estão disponíveis na sua região
ale widzę w historii Łowców że dało się kupować na Nuveem (być może wystarczy użycie Holi, a aktywacja będzie ok?)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

ja kupiłem max payne 3 bez problemu nie mając żadnej aktywacji w brazylii. jeśli to ważne to zapłaciłem ze środków z PP a nie kartą
Awatar użytkownika
Łowca

Tak głupio zapytam - to teraz już w żaden sposób nie idzie obejćć zabezpieczeń regionalnych? Bo dodatek do Wieśka za niecałe 24zł kusi...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

lukecz pisze: ale widzę w historii Łowców że dało się kupować na Nuveem (być może wystarczy użycie Holi, a aktywacja będzie ok?)
nie warto się sugerowac historią, liczy się tu i teraz. Ale historycznie, to gry od Rockstara nie miewały blokad, vide GTAV z nuuvem.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

http://www.nuuvem.com/item/cities-skylines-after-dark 23,03 paypal policzył, do koszyka dodane z VPN'em na Brazylię, aktywacja gry i płatność Paypalem bez VPN'a. :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Orientuję się ktoś czy jest lock na company of heroes 2 british forces?
pst
Awatar użytkownika
pst
Robin Hood
Podziękował: 124 razy
Podziękowania: 40 razy
Kontakt:

Domen122 pisze: http://www.nuuvem.com/item/cities-skylines-after-dark 23,03 paypal policzył, do koszyka dodane z VPN'em na Brazylię, aktywacja gry i płatność Paypalem bez VPN'a. :D
Potwierdzam, można kupić przez holę na Brazylię, płacąc polskim paypalem.
Awatar użytkownika
Łowca

Próbowałem zakupić serię Company of Heroes. Bez hola nie udaje się, z hola do momentu wyboru płatności jest ok.
Gdy wybieram PayPal jest opcja logowania się, więc robię to. Przelicza cenę itp. nagle mnie wyrzuca, bo "produkt w koszyku nie jest dostępny w Twoim kraju". Czy da się to obejść?
Jeśli to ważne to już płaciłem z tego konta PayPal na nuuvem
Awatar użytkownika
Łowca

musisz miec brazylijskiego paypala zeby kupic. nie da sie tego obejsc
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Z ciekawości spróbowałem założyć brazylisjkiego PP. Jakoś się udało, ale co z tego...
Nie da się tam przelać pieniędzy inaczej niż normalną płatnością, czyli nie znajomi/krewni co zżera sporą prowizję. Potem już mając środki na koncie (w zł, bo nie dało się przewalutować na reale) podczas próby płatności PP i tak chce uzupełniać dane do karty i nie chce korzystać z salda PP. Więc jeżeli ktoś ma chęć próbować, to ostrzegam. Chyba, że jest jakieś rozwiązanie tego problemu.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

No cóż, wygląda na to, że skończyło się kupowanie w rozsądnych cenach z pomocą Brazylijczyków. Trudno. I tak ostatnio tylko tytuły AAA się pojawiają. Dziwi mnie brak Somy w nuuvem, ale może nie mają umowy z dystrybutorem.

Zostaje spojrzeć w takim razie na wschód, choć tam region locki powszechne lub czekać na świąteczne wyprzedaże.

EDIT: Ponoć Tunnelbear daje radę, cytuję z reddita:
I used tunnelbear in chrome set to brazil to add it to the cart and check out, When I got to the paypal log in I turned it off. And logged into paypal and left it off. And finished the transaction, I did not turn it back and everything went through and worked. The cd key redeemed on steam with no VPN and no issue.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 453 razy
Podziękowania: 379 razy
Kontakt:

Raffael pisze: No cóż, wygląda na to, że skończyło się kupowanie w rozsądnych cenach z pomocą Brazylijczyków. Trudno. I tak ostatnio tylko tytuły AAA się pojawiają. Dziwi mnie brak Somy w nuuvem, ale może nie mają umowy z dystrybutorem.

Zostaje spojrzeć w takim razie na wschód, choć tam region locki powszechne lub czekać na świąteczne wyprzedaże.

EDIT: Ponoć Tunnelbear daje radę, cytuję z reddita:
I used tunnelbear in chrome set to brazil to add it to the cart and check out, When I got to the paypal log in I turned it off. And logged into paypal and left it off. And finished the transaction, I did not turn it back and everything went through and worked. The cd key redeemed on steam with no VPN and no issue.
Spróbowałem kupić z tymi radami TunnelBear - The Vanishing of Ethan Carter lecz ciągle wyskakuje ten sam błąd że gra nie jest dostępna do kupienia w Polszy... no cóż co ciekawe moje stare konto na Nuuvem na którym miałem już trochę gier kupionych został prawdopodobnie hmmm usunięte? Gdy próbuje przywrócić hasło dostaję informacje że konto o podanym e-mail nie istnieje.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Rapisher pisze: moje stare konto na Nuuvem na którym miałem już trochę gier kupionych został prawdopodobnie hmmm usunięte? Gdy próbuje przywrócić hasło dostaję informacje że konto o podanym e-mail nie istnieje.
Miałem fałszywe konto, które używałem do kupowania przez holę, ale od pewnego czasu nie mogę się na nie zalogować. Nie mogę też odzyskać hasła, podobnie jak Ty.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

xenonisbad pisze:
Rapisher pisze: moje stare konto na Nuuvem na którym miałem już trochę gier kupionych został prawdopodobnie hmmm usunięte? Gdy próbuje przywrócić hasło dostaję informacje że konto o podanym e-mail nie istnieje.
Miałem fałszywe konto, które używałem do kupowania przez holę, ale od pewnego czasu nie mogę się na nie zalogować. Nie mogę też odzyskać hasła, podobnie jak Ty.
Też tak miałem przez jakiś tydzień, a potem normalnie mogłem się zalogować. Może zawiesili mi konto czasowo?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

Raffael pisze: No cóż, wygląda na to, że skończyło się kupowanie w rozsądnych cenach z pomocą Brazylijczyków. Trudno.
"Pedido Aprovado. Go, go, go!"

Obostrzenia dotyczą chyba tylko niektórych gier. Przed chwilą kupiłem "Guild of Dungeoneering" w standardowy sposób. ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 7 razy

The Vanishing of Ethan Carter ponownie w promocji ( R$14,99 ): http://www.nuuvem.com/item/the-vanishin ... han-carter
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

darksiders 2 za ok.13 zl http://www.nuuvem.com/item/darksiders-ii oraz season pass za ok. 9 zl http://www.nuuvem.com/item/darksiders-ii-season-pass
orientuje się ktoś czy ma blokadę ?
ODPOWIEDZ