Szukam sprawdzonego odtwarzacza MP4

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 40 razy
Kontakt:

Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w wyborze odtwarzacza MP4. Solidnego i sprawdzonego, ale w rozsądnym przedziale cenowym.
Zależy mi na dobrej jakości dźwięku i trwałości samego urządzenia.
Do tej pory korzystałem z
Obrazek i służył mi on naprawdę kilka ładnych lat (sześć, może siedem) ale niestety w końcu zaczął się sypać. Na początku chciałem kupić po prostu nowszy model tej samej marki, ale cena skutecznie mnie zniechęciła. Jest to wydatek rzędu siedmiuset złotych a tym razem chciałbym wydać nie więcej niż trzy stówki.
Kolejny wybór padł na Obrazek i cóż, po kilku dniach wrzuciłem go do szuflady ze względu na nietrwałą baterię i okropną jakość dźwięku (typowy sopran, mimo słuchawek które powinny wydobyć najgłębszy bas) i nie pomagają ustawienia eq. Sprzęt kupiłem używany i dlatego też bateria pozostawiała wiele do życzenia.
Będę wdzięczny za każdą sugestię i tym razem też, mógłbym się rozejrzeć za czymś lekko używanym.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

Jeżeli zależy ci na dźwięku to sprawdź Sandisk Clip Sport: http://www.ceneo.pl/28218794#tab=spec
Sam używam Sandisk Clip+ i jestem bardzo zadowolony z jakości dźwięku.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Tru, wszystkie sansy (sandiski) są spoko. Do większości można też wgrać alternatywne oprogramowanie (rock cośtam?)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy

Tak właściwie to nie podałeś najważniejszej rzeczy czyli jakie słuchawki chcesz podpiąć pod odtwarzacz. No i jeśli interesuje cię tylko słuchanie muzyki to polecałbym jednak rozglądnąć się za mp3, bo w takiej cenie można już dostać całkiem niezłe. Jak masz jakąś możliwość odsłuchu i przetestowania odtwarzacz to łap kilka luźnych propozycji (od najtańszego):

-Sansa Clip +/Sport, ten pierwszy koniecznie z wgranym Rockboxem
-Xduuo X2
-FiiO X1 - tutaj już 400 zł ale zdecydowanie warto, osobiście nie znam nic lepszego aż do FiiO X3.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

tylko fiio lepiej raz wybulić na coś porządnego
ODPOWIEDZ