Bioshock Infinite problem ze spadkami fpsów.

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Witam mam problem z płynnością tej gry,na wszystkich ustawieniach mam wystarczającą ilość fpsów by płynnie grać ale często mam spadki nawet do kilku i nie wiem o co chodzi.Np na bardzo wysokich mam około 60 klatek ale często są spadki do kilku i nie da się grać.Specyfikacja blaszaka to i5 3470,8gb ram i hd7770(karta nie jest jakimś demonem prędkości ale powinna udźwignąć tą gre)Zasilacz Aerocool VP-450.Dodam że na początku przez jakąś godzine chodziło wszystko płynnie.Temperatury procesora i karty raczej w porządku.Procesor w stresie dochodzi do 60 a karta 70 stopni max.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Mam ta sama grafike, ale z i3 4160 i nie mam takich problemow, jak ty.
Moze byc to wina dysku, w trakcie gry wlacz menedzer zadan i zobacz jego zuzycie.

Temperatura grafiki u mnie wynosi max 60 stopni (gigabyte hd 7770), lecz to raczej nie jej wina.
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 377 razy
Kontakt:

Szczerze to nie masz się czym przejmować, bo to normalka przy tej grze. Ludzie mają podobny problem na różnych konfiguracjach - zobacz na Steam. Ja mam ustawione wszystko na maxa i prawie cały czas stałe 60FPS, ponieważ są miejsca gdzie spadki FPS-ów są bez względu na ustawienia i są to zazwyczaj jakieś niepozorne miejscówki, bo przy dużej rozwałce nie spadły ani razu. Mieli to naprawić, podobnie jak problem z cieniami (wpisz sobie Bioshock Infinity Shadows LOD issue to zobaczysz o co mi chodzi), ale sprawę olali :/
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

@MikuS, jaki masz sterownik do gpu? Ja mam i5 3470, 8GB, hd 7850. Rozpocząłem ściąganie i napiszę jutro, czy u mnie są też takie spadki. ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Sterownik w miarę świeży,sierpień bodajże.Rzeczywiście zużycie dysku skacze na ponad 50 procent ale to chyba normalne?czy nie? W większości gier jest wszystko okej,no poza Armą 3 ale ta gra należy do wymagających raczej,w modzie breaking point też mam spadki klatek.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

MikuS pisze: Sterownik w miarę świeży,sierpień bodajże.
Piszesz(mówisz :mrgreen:) o 15.8? Ta wersja ma sporo bugów, aktualnie najlepsze to 15.7.1. Pobrane mam 50%.
Edit: Coś masz nie tak, tu test 1080p medium, był tylko jeden pół sekundowy spadek poniżej tych 24 fps. (do 19,75)
Obrazek
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Wiem że mam coś nie tak ale twoja karta jest sporo mocniejsza. Porobiłem porządki,ściągam nowe stery i zobaczmy.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

na hd 5770 miałem to samo nic z tym nie zrobisz ja normalnie skończyłem grę i dodatki jakoś to nie przeszkadza aż tak mocno :P

pewnie wina tego że karta ma 1gb tylko
ODPOWIEDZ