Skyrim - kącik moddera

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 0

A jest jeszcze jakiś inny manager mod do wgrywania modów jakiś lepszy niż ten nexsus ?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Kontakt:

Ostatni zapis to autozapis czy manualny? W przypadku autozapisu gra robi przynajmniej dwa pliki przy zmianie lokacji(przed wejściem w nową lokację i po).
Ostatni zapis to zapis ręczny, jednak cztery minuty wcześniej był auto zapis (dwa pliki, tak jak mówisz).
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Confileus pisze:
Ostatni zapis to autozapis czy manualny? W przypadku autozapisu gra robi przynajmniej dwa pliki przy zmianie lokacji(przed wejściem w nową lokację i po).
Ostatni zapis to zapis ręczny, jednak cztery minuty wcześniej był auto zapis (dwa pliki, tak jak mówisz).
Jak wczytujesz auto zapis to też wywala grę?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz

Zer0 pisze:
Ghost Wars pisze: To znaczy że mam wkleić tego moda ręcznie a nic się nie popierdzieli mi
Wchodzisz w to co ściągnąłeś, przerzucasz foldery i pliki do folderu "Data" w katalogu skyrima. To że się coś popieprzy to jest bardzo możliwe bo pliki z tego moda mogą podmieniać pliki z innego moda. W najlepszym wypadku nic się nie stanie.

Nie ma jeszcze innego sposobu żeby to jakoś wgrać oprócz wklejenia tych plików ?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Zer0 pisze:
Confileus pisze:
Jak wczytujesz auto zapis to też wywala grę?
Tak, dopiero któryś z kolei save działa.. i jest to dosyć stary save.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Niedługo planuję zrobić drugie podejście do Skyrima, tym razem z modami i zastanawiam się co warto sprawdzić w pierwszej kolejności? Na razie jestem zdecydowany na patche społeczności i SkyUI, ale może znajdzie się jeszcze coś godnego uwagi? Interesują mnie mody, które urozmaicają rozgrywkę tudzież dodają nową zawartość, która nie będzie kolidować z polską wersją językową. Nie interesują mnie mody poprawiające grafikę, gdyż nie chcę za bardzo obciążać karty graficznej, która i tak momentami potrafi dostać zadyszki, np. podczas walk ze smokami.
Jeśli ma to jakieś znaczenie, to planuję grać łucznikiem, może znajdą się dlań jakieś ciekawe modyfikacje?

PS. Dodatkowi towarzysze, też mnie nie interesują, wolę grać solo.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Walki w Skyrim. Idąc spacerem masz szansę, że cię wilk albo niedźwiedź zaatakuje czy bandyci. Urozmaica rozgrywkę: http://www.modsaholic.com/forums/index. ... skyrim-iv/

Coś dla kopaczy. Podświetla tekstury rud. http://skyrim.nexusmods.com/mods/193/?

A na koniec najlepszy mod. Zmienia całkowicie drzewko rozwoju, sprawiając, że można grać nowymi kombinacjami postaci. Chcesz mnicha walczącego pięściami? Da się zrobić. Prawdziwego nekromantę? Również bez problemu: http://skyrim.nexusmods.com/mods/9286/?
PL ver. 0.9223: http://skyrim.nexusmods.com/mods/32004/?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Sprawdzał ktoś może te dwa mod razem monster mod i immersive creatures ? Nie gryzą się można ich wspólnie używać ?
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

ixi24 pisze: Sprawdzał ktoś może te dwa mod razem monster mod i immersive creatures ? Nie gryzą się można ich wspólnie używać ?
Jak ci się chce bawić w Wyre Bash to podobno można ich naraz używać

http://steamcommunity.com/app/72850/dis ... n?l=polish
https://sites.google.com/site/immersive ... patibility
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Czyli się gryzą ok ;) Czyli, który jest lepszy, albo który bardziej polecacie ? ;)
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Nie korzystałem z żadnego, wystarczyło mi http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/3621/?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Teraz nie ogarniam jednego. Mam czystego Skyrima i wgrywam Unofficial Skyrim Patch. Na stronie z modem jest wyraźnie napisane, że najnowsza wersja potrzebuje oryginalnych plików i dopiero spolszczenie. Wgrywam po kolei każde ze spolszczeniem i gre mam z polskimi napisami po angielsku czy włączę od nowa czy wczytam save, zawsze tak samo.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

w launcherze masz wybór czy chcesz pełne czy kinowe spolszczenie przecież
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

w launcherze gry wszystko wybieram dobrze. Jak bez mod organizera włączę grę działa, a z patchami już nie...
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Nie mam pojęcia czemu i tu akurat ci nie pomogę, bo sam zawsze gram tylko ze spolszczeniem kinowym
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 11 razy
Kontakt:

A w tym skyrimowym odpowiedniku FOMMa (nie pamiętam nazwy) masz wybraną paczkę PL dubbing po nieoficjalnym patchu?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Wie ktoś gdzie znajdę pliki z napisami dialogów i zadań, bo nie wyświetla mi polskich znaków. Zacząłem się bawić TesVTranslator naprawiłem Białą Grań na polski, ale tamto mi popsuło, a nie wiem gdzie tych plików szukać żeby wszystko poprawić.

Albo może któryś mod z tutaj zawartych ingeruje w teksty zadań i dialogi npc. np; żelazny miecz ż jest jako kwadrat.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Zaczęłam grać w wersję Skyrim LE i z modami gra się o wiele lepiej :tak: Tak w zasadzie to nie wiem jak ludzie mogą grać bez modów, chociaż na początku chciałam tylko zrobić coś z tymi koszmarnymi teksturami :D Ostatecznie moje zmiany poszły trochę dalej :D

Ktoś gdzieś pisał już o Unread Books Glow - zarąbista sprawa! Dodaje efekt "palenia się" do nieprzeczytanych książek. Zwykłe są na niebiesko, te z punktami na czerwono. Nie mam wielu modów (bo tylko 16 xD) ale z niczym mi nie koliduje. Tyle tylko że zapamiętuje książki od momentu instalacji (nie działa wstecz). Ale komfort z braku konieczności przeglądania każdej książki "bo może to ta z punktem umiejętności" - bezcenne.

Używam też dodatkowo Lockpick graduation - zamienia teksturę na zamkach na taką z podzieloną tarczą - łatwiej zapamiętać która pozycja wytrychu była wcześniej zastosowana przy próbie otwierania skrzynek.

I trzecim, którego nie widzę w poście OP jest Acquisitive Soul Gems - powoduje, że w razie braku np pettty soul gem dusza nie trafia do common gem. Dusza zawsze ląduje w krysztale o "odpowiedniej" wilekości, więc nie marnuje się drogich gemów na łapanie kóz.

Ode mnie wielki + za poradnik, gdyby nie on to samej nie chciałoby mi się bawić w naukę zasad modowania i grałabym jak ta sierota :lol:
Awatar użytkownika
Łowca

Świetna robota! :D
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Mam do łowców takie pytanie .. Czy mody graficzne zbyt bardzo "obcinają" fps'y podczas rozgrywki? :D
ODPOWIEDZ