Muve.pl - oficjalny temat
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 15 razy
- Podziękowania: 12 razy
- Kontakt:
Według fb muve naspiało że wszystkie klucze z RE6 sie wyprzedały... Co Wy za szopki odpierdzielacie? Pół minuty po 12 człowiek wchodzi w karte produktu żeby go kupić a tam zonk...
Porażka muve, wielka porażka... Już myslałem że po DMC takiego cyrku nie będzie, a tu sie okazuje że nic z tego. Czyli możliwe, że jeszcze 6 dni takiego cyrku przed nami. NAJS!
Porażka muve, wielka porażka... Już myslałem że po DMC takiego cyrku nie będzie, a tu sie okazuje że nic z tego. Czyli możliwe, że jeszcze 6 dni takiego cyrku przed nami. NAJS!
Z FB
Bartek Mikołajczuk Czy Wy sobie jaja robicie z ludzi? Resident Evil 6 był dostępny jakieś 3 minuty i wyparował... to samo było z DMC, chociaż ten uchował się z pół godziny.
5 · 45 min
muve.pl Bartek, wszystkie się sprzedał. Postaramy się, aby dorzucić nowe klucze do końca latobrania. [MG]
41 min
Rozmowa pod newsem
Skapiradlo Alloon • 25 minut temuAlloon Skapiradlo • 33 minuty temuSkapiradlo Matt3rs • 34 minuty temu
Chyba że ktoś wiedział że będzie w takiej cenie (Muve rozsyła listę promocji z wyprzedzeniem, do róznych portali itp - inaczej news na łowcach nie pojawiałby się tak szybko) miał otwartą, kupił kilkadziesiat-kilkaset kluczy i teraz przez najbliższe parę miesięcy będzie to sprzedawał z kilkukrotnym przebiciem, choćby w sklepie interentowym. Muve chyba nie jest zainteresowane by cokolwiek z tym zrobić i nie chce wprowadzić ograniczeń 1 max 2 klucze na konto jak GMG, Nuuvem itp, co by skutecznie utrudniło hurtowe wykupywanie kluczy na handel).
TEORIE SPISKOWE MODE: ON
A widzisz inne uzasadnienie (poza błędem sklepu i całkowitą niedostępnością od początku by klucze zniknęły (nie dało się nawet dodać do koszyka, a nie tylko wyparowały w trakcie realizacji transakcji) w czasie ~30 sekund od startu promo?
A że Polak-zaradny-byznesmen-w-trapkach potrafi przekonałem się kupując na likwidacji zapasów w dawnym Avansie pudełkowego CoD Ghosts za 19 zł. Dobrze że zdążyłem, po po mnie do kasy podjechał właściciel pobliskiego sklepiku z grami kupując wszystko co zostało (tak z pół wózka hipermarketowego). Teraz sprzedaje te CoD Ghost z przebiciem z 19 zł na 139 zł - nie wiem czy przy takiej cenie mu idą, ale trzyma ją twardo od ~pół roku.
Jeśli muve ma ograniczenie np. 2 klucze na konto to znaczy, że takich kodów mają ile...20, 30 może 50-100 góra! Wiele osób napisało, że po 30-60 sekundach oni już gry nie widzieli. No chyba, że 500 osób się wstrzeliło punkt 12.00. Jeśli mają mało kluczy to mogliby je podzielić i sprzedać na konto dalej z limitem, ale część o 12, a drugą turę o np. 16 czy 18.
Czy ktoś nie mógł ich podkupić na handel ? Jeśli jest limit to ma trudniej, ale jak go nie ma to nie potrzeba teorii spiskowych. Kolega z Skapiradlo ma rację, pamiętacie np. ceny cukru ? Niektórzy w sklepach gdzie było taniej potrafili nie dla siebie jeśli nie było limitu kupować całe wózki, a ci z "logistyką" i kasą jeździli od sklepu do sklepu, po hurtowniach bo liczyli na to, że cena będzie dalej rosła. Przecież nikt nie mówi, że ktoś z lowcygier je wykupił

Co do handlu...tak jak z biletami, nie powinno być sytuacji, że ktoś wykupuje bilety żeby sprzedać je drożej bo one mają trafić do zainteresowanych, a nie do kogoś z kogo robi się dodatkowy pośrednik. Do tego niech takie osoby...płacą podatki i działają jako firma

Muve mogłoby oficjalnie powiedzieć czy i jakie są limity na konto/IP 2/5/10 dla zakupu kluczy jednego tytułu. Jeśli mają ich mało to rzucić jednego dnia w dwóch transzach i parę zostawić zawsze na koniec, a najlepiej przy takich "hitach" z góry starać się o większą ilość.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 7 razy
- Kontakt:
Jeżeli jest tak jak ludzie mówili i w minutę po 12 już nie było kluczy, to nie jest to wina januszy, tylko małej ilości kluczy. Siłą rzeczy, skoro mają ograniczenie po 2 zł na osobę, to nie powinno być aż tak źle.
Ale i tak pewnie największym minusem jest podawanie przed promocją co w niej będzie. W ten sposób ludzie, którzy posiadają takie informacje o 12:00 dobrze wiedzą co, gdzie i za ile kupić, podczas gdy cała reszta dopiero wtedy ma szansę zacząć przeglądać promocje. Idę o zakład, że jeżeli kluczy nie było tragicznie mało, to właśnie dobrze poinformowani ludzie wykupili cały ich zapas.
- Podziękowania: 3 razy
- Kontakt:
no tak, pewnie remike i spółka dali znać swojej ekipie, zatrudnili na pracę tymczasową dodatkowe 100-200 osób, aby o setne sekundy po 12 już byli zalogowani z załadowana strona i tylko parę klików i każdy miał po 1 czy 2 sztuki

dlatego np. czytałem że osoby na mega poważnie zajmujące się giełdą wykupują sobie serwery stojące fizycznie zaraz obok serwerowni giełdy, aby o tysięczne sekundy wyprzedzać innych w składaniu zleceń
takie okazje jak ten RE 6 to wiecie.. nie dla zwykłych Łowców

- Kontakt:
Zaskakuje mnie to narzekanie : mieli kilka kluczy - to dali co mieli.
Gdzie nie spojrzę tam płacz o to, że rzucili je aby "przyciągnąć więcej ludzi" - przecież to zwykły sklep..o to chyba chodzi ..
Gdzie nie spojrzę tam płacz o to, że rzucili je aby "przyciągnąć więcej ludzi" - przecież to zwykły sklep..o to chyba chodzi ..
- Kontakt:
Nikt by nie miał pretensji jakby powiedzieli/napisali, że ograniczona ilość kluczy (5, 10, 30 itp).
Wiadomo - wyprzedaż. Nie mają 100000 kluczy tylko jakąś tam ilość. No ale kurde w ciągu minuty wyprzedać cały zapas (kilka sztuk ?). To już nie pierwszy i nie ostatni raz...
- Podziękował: 15 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Ale co ci da jak napiszą, że jest 50 kluczy jak ten komunikat zobaczą osoby zalogowane w ciągu pierwszej minuty. Znowu byłby ból w stylu kliknąłem dodaj do koszyka jak było jeszcze 40 kluczy ale do koszyka już nie chciało dodać odświeżam i jest 0, bądź dodało do koszyka ale już nie mogę potwierdzić by wyskakuje koniec kluczy.
Chyba, że chodzi ci by na stałe przypiąć coś w stylu o godzinie 12:00 było dostępne 50 kluczy. Jest 12:01 uszczęśliwiliśmy już 50 osób sorry dla reszty nie starczyło. Jak się uda to w ostatnim dniu znów zdobędziemy 50 kluczy.
Chyba, że chodzi ci by na stałe przypiąć coś w stylu o godzinie 12:00 było dostępne 50 kluczy. Jest 12:01 uszczęśliwiliśmy już 50 osób sorry dla reszty nie starczyło. Jak się uda to w ostatnim dniu znów zdobędziemy 50 kluczy.