Indie Gala Happy Hours - regulamin

Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Ja ze swojej strony dodam, że ten regulamin to prywatna inicjatywa kal3jdoskopa, z którą nie mam nic wspólnego. Ja osobiście nie widzę sensu pisania kolosalnego regulaminu, którego nikt nie przeczyta. Imo wystarczy tyle:
1) tylko paypal
2) tylko przelew dla krewnych/znajomych
3) cena to 4,50zł
4) informacje o płatności dostaniesz w pw
5) nie podobają ci się zasady, to nie bierz udziału.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

@ remike
Dobry regulamin nie jest zły 8-)
Pewne kwestie trzeba raz a dobrze wyjaśnić, żeby potem nie tłumaczyć tego samego po kilka razy.
Proponuję jeszcze dodać aby za zadawanie pytań, na które odpowiedzi można znaleźć w regulaminie leciała żóta kartka :twisted:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Viva la Biurokracja!

Moim zdaniem też ten regulamin rozrósł się do rozmiarów tl:dr. Dodać do remikowego ptk 6) reszta idzie na giveaway'e i starcza, komu się nie podoba, na górze znajdzie X służący zamykaniu karty.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Ja też myślę, że warto było spisać taki szczegółowy regulamin, bo niestety pieniaczy wśród ludzi nie brakuje. Popularność Łowców rośnie, i przybywa mnóstwo użytkowników, w tym potencjalnych furiatów.

Moja propozycja - reguły wg. remike'a są wystarczające do organizowania akcji HH, ale regulamin kal3jdoskopa można wykorzystać jako taką naszą "EULA".
Piszę oczywiście w przenośni, mając na myśli taki regulamin którego większość osób nie ma potrzeby czytać, ale zabezpiecza on tyły organizatorom akcji - klik, zaakceptowałeś i nie masz już nic na swoją obronę.
Większość ludzi reaguje na teksty napisane językiem "prawniczym" jak diabeł na wodę święconą - od razu iluś potencjalnym hamulcowym przejdzie ochota na awanturowanie się, gdy rzucą okiem na regulamin.
Wystarczy pod rozpoczynającym każdorazową akcję regulaminem remike'a (czyli streszczeniem właściwego regulaminu, w krótkich żołnierskich słowach) dodać odnośnik do bardziej skomplikowanego regulaminu kal3jdoskopa, i dodać że zgłaszając swój udział w akcji potwierdzasz że zapoznałeś się z nim i zgadzasz się na warunki w nim zawarte.
Tyle ode mnie ;)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 370 razy
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Poprawiłem już błędne sformułowania w tamtym punkcie i rozbiłem go "na dwa". Teraz już będzie wiadomo o co chodzi zarówno z zapisaniem się wbrew akceptacji regulaminu, oraz ze zwracaniem kwoty. Ten drugi zapis jest konieczny, żeby osoba która wpłaci metodą wymagającą opłacenia prowizji nie wymagała zwrotu "do kieszeni" tej samej gotówki. Dlaczego? Bo do osoby zbierającej fundusze nie trafia pełna kwota, właśnie ze względu na wybranie złej opcji przez użytkownika, ktory nie zastosował się do regulaminu.

BTW-dzięki mammoth, bo wyjaśniłeś kwestię "genezy" tego regulaminu, sam bym tego lepiej nie ujął :)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

11.Redaktor/użytkownik zaufania nie jest zobowiązany do odesłania z powrotem takiej samej ilości pieniędzy co wpłacone, w sytuacji, kiedy klient wybrał opcję płatności "Płacę za towary lub usługi" lub zdecydował się na inną formę płatności paypalową, w wyniku której pobierana jest prowizja)

Ten punkt nie ma sensu ponieważ gdy osoba odbierająca pieniądze kliknie "Zwrot" zamiast odsyłać pieniądze, to wszelkie prowizje dla PayPala również zostaną zwrócone.

A ode mnie:
Powinien być jakiś limit bo organizatorzy biorą po 80 zapisów a weźmie taki 5 giftów jak redber w aktualnym Indie Gala October i już ogranicza ilość możliwych zapisanych osób...

Jestem za wprowadzeniem ograniczenia 1 osoba = 1 gift.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Tormiasz pisze: A ode mnie:
Powinien być jakiś limit bo organizatorzy biorą po 80 zapisów a weźmie taki 5 giftów jak redber w aktualnym Indie Gala October i już ogranicza ilość możliwych zapisanych osób...

Kto pierwszy ten lepszy? Ja tam za żadnymi ograniczeniami nie jestem, chociaż sam kupuję tylko jeden zawsze dla siebie
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Ten punkt nie ma sensu ponieważ gdy osoba odbierająca pieniądze kliknie "Zwrot" zamiast odsyłać pieniądze, to wszelkie prowizje dla PayPala również zostaną zwrócone.
Ale przy 80+ wpłatach łatwiej jest odesłać pieniądze bezpośrednio robiąc nowy przelew niż szukać konkretnej wpłaty - regulamin uwzględnia również sprawniejsze działanie organizatorów.
Nie bedzie takiego ograniczenia - z prostej przyczyny - w wielu przypadkach osoby kupujące po kilka giftów pomagają organizatorom dociągnąć do pełnej "20". Plus zawsze znajdzie się (pośród 200 chętnych) kilku, których później trzeba zastąpić kimś z listy rezerwowej.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Drobna zmiana w regulaminie:

Część II punkt 12 od dzisiaj brzmi następująco (pogrubiono dodaną kwestię):

W przypadku dokonania zapisu i nieuiszczenia wpłaty, osoba taka ma zakaz brania udziału w kolejnych 4 odsłonach Indie Gali w ramach niniejszej inicjatywy oraz otrzyma 2 ujemne punkty reputacji.
Zablokowany