Gry mocno fabularne
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 422 razy
- Kontakt:
Niedawno grałem we wszystkie części na siódemce i nie było problemów. Co prawda grałem w wersje z antologii wydaną w 2010 roku, ale to były raczej pierwsze wersje tych gier.
Jednak podpisuję się pod słowami o fabule w tych grach, naprawdę pokręcona i dobra. A i gameplay jest spoko

Na forum playloc ktoś pracuje nad spolszczeniem do Defiance. Do tego polecam serię Batman Arkham, Wszelkie przygodówki, Amnesia: The Dark Descent, starsze Tomb Raidery, Metra, Crysis 2 i 3 (nie wiem jak z jedynką), Sherlock Holmes: Zbrodnia i Kara (naprawdę dobra gra, zdecydowanie wpasowuje się w twoje wymagania), The Vanishing of Ethan Carter.
Crysis 1 też ma dobre cutscenki i w ogóle lepszy moim zdaniem klimat od następnych części. Ze starszych gier też Enclave ma dobry klimat i jest na Steam. Pierwsza część Halo też jest udana chociaż może być trudno dostępna.
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 8 razy
- Kontakt:
Pod względem fabularnym, a także zawartości elementów RPG z trylogii ME najlepsza będzie 1 - pomijam tłuczone ze sztancy planety i stacje, sterowanie, średnią grafikę - fabularnie, cutscenowo to jest bardzo dobra robota. Nie ma tam zupełnie nieprawdopodobnych rzeczy, jakie pojawiły się w dalszych częściach, choć oczywiście warto zagrać w odmienne pod względem klimatu i gameplaya ME2 i ME3, żeby ogarnąć całą historię (pomimo nieciekawego zakończenia).