Karty Steam - wątek ogólny

Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Avaray pisze: Natomiast teraz łapcie namiary na to cudo.
Dziękuję za podzielenie się skryptem. Teraz tylko czekać, aż Dr. McKay rozwiąże problem z buforem.

PS. Przesłałeś mu już jakąś gierkę aby rozwinął skrypt o większą liczbę gier/odznak?
Cytat: "The best way to get me to support multiple pages is to buy me games."
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Warhammer 40,000: Dawn of War - Game of the Year Edition dostał karty (4/8).
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Avaray pisze:
Edit: A dobra, co mi tam. Poradnik budowy farmy i tak napiszę niebawem.
Obejmować on będzie Programy, Budowę farmy na Win i Linuxie, oraz zarządzanie swoimi kontami idlowymi.
Poradnikiem podzielę się, gdy skończę wszystko pisać.
Natomiast teraz łapcie namiary na to cudo.
Tylko powtarzam - w chwili obecnej nie działa.
https://github.com/DoctorMcKay/Steam-Card-Farmer
https://www.npmjs.com/package/steam-card-farmer
Mam taką prośbę, gdy będziesz udostępniać swój poradnik to daj znać - bo pamięć już nie ta :dziadek: Najlepiej jakbyś zgłosił swój poradnik do któregoś z adminów. Wtedy można by go przykleić na górę działu, ewentualnie może powstałby news na stronie głównej Łowców. Ps. dzięki za dzielenie się swoim sekretami :piwo:
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

grzeszabrze pisze: Mam taką prośbę, gdy będziesz udostępniać swój poradnik to daj znać - bo pamięć już nie ta :dziadek: Najlepiej jakbyś zgłosił swój poradnik do któregoś z adminów. Wtedy można by go przykleić na górę działu, ewentualnie może powstałby news na stronie głównej Łowców. Ps. dzięki za dzielenie się swoim sekretami :piwo:
Poradnik zamieszczę na tymczasowym blogu, którego obecnie dopiero tworzę.
Nie mam zamiaru robić z tego wielkiego halo. Treść ma być przeznaczona Tylko dla farmerów, nie dla ogółu.

Edit: Wersję RC1 pierwszej części poradnika (dotyczącą programów do dropienia kart) znajdziecie tutaj:
http://avaray.github.io/2015/06/25/pora ... ramowanie/
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Avaray pisze: Edit: Wersję RC1 pierwszej części poradnika (dotyczącą programów do dropienia kart) znajdziecie tutaj:
http://avaray.github.io/2015/06/25/pora ... ramowanie/
Dodaj, w części:

Kod: Zaznacz cały

"Problemem było jednak to, że trzeba było uruchomić grę, a gra - jak wiadomo - “zjada” zasoby komputera.",
trick, o którym pisał Skapiradlo:

Kod: Zaznacz cały

"...odpalając jednocześnie wiele gier do wskoczenia tych 2h przed właściwym dropem można ich procesy uśpić (np: opcja suspend w ProcessExplorerze od SystemInternals) - wtedy gra nie obciąża komputera praktycznie wcale poza zajmowaniem RAM..."
Już nie mogę się doczekać kolejnej części.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

@up:
Poprzez wymienienie programów / sposobów na dropienie kart, chciałem przedstawić jedynie krótką historię, jako wstęp.
Nie mam zamiaru opisywać "optymalizacji" dla sposobów dropienia, których poradnik nie będzie dotyczył.
Będzie to "Poradnik Farmera", czyli będzie dotyczyć masowego dropienia. Dlatego biorę pod uwagę jedynie najprostszy sposób, którym najszybciej się da karty wydropić. Uruchamianie gier na maszynach wirtualnych lub w sandboxie na pewno nie jest takim sposobem. Na chwilę obecną jest nim Steam Card Farmer (który chwilowo nie działa) i tylko jego się będę trzymać. Jednak na pewno wspomnę o możliwości uśpienia procesów, jeśli faktycznie da się wtedy dropić karty.

Dodatkowo dziś mrmahon podrzucił mi inny sposób na dropienie kart.
Jest on gorszy od mojej preferowanej metody, ale zapewne też o nim wspomnę.

Ogólnie jeszcze się zastanawiam czy na pewno tak ma wyglądać pierwsza część poradnika.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 118 razy
Podziękowania: 81 razy
Kontakt:

Avaray pisze: @up:
Poprzez wymienienie programów / sposobów na dropienie kart, chciałem przedstawić jedynie krótką historię, jako wstęp.
Nie mam zamiaru opisywać "optymalizacji" dla sposobów dropienia, których poradnik nie będzie dotyczył.
Będzie to "Poradnik Farmera", czyli będzie dotyczyć masowego dropienia. Dlatego biorę pod uwagę jedynie najprostszy sposób, którym najszybciej się da karty wydropić. Uruchamianie gier na maszynach wirtualnych lub w sandboxie na pewno nie jest takim sposobem. Na chwilę obecną jest nim Steam Card Farmer (który chwilowo nie działa) i tylko jego się będę trzymać. Jednak na pewno wspomnę o możliwości uśpienia procesów, jeśli faktycznie da się wtedy dropić karty.

Dodatkowo dziś mrmahon podrzucił mi inny sposób na dropienie kart.
Jest on gorszy od mojej preferowanej metody, ale zapewne też o nim wspomnę.

Ogólnie jeszcze się zastanawiam czy na pewno tak ma wyglądać pierwsza część poradnika.
Temat się nazywa "Karty Steam" a nie "Blog growym Arvena"(który w "hyde park/nasza twórczość" może mieć miejsce).
Spamujesz postami i dajesz zajawki bez żadnej treści prawdziwej.
Już nie mówiąc, że tak zwlekałeś z info o twoim magicznym sposobie, że już nie działa.

Chcesz publikować info to pisz.
Chcesz publikować reklamki to w innym miejscu proszę.

Edit: Do poniżej: Daj pan spokój.
Ostatnio zmieniony 8 lip 2015, o 07:24 przez morganpl, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

morganpl pisze: Temat się nazywa "Karty Steam" a nie "Blog growym Arvena"(który w "hyde park/nasza twórczość" może mieć miejsce).
Spamujesz postami i dajesz zajawki bez żadnej treści prawdziwej.
Już nie mówiąc, że tak zwlekałeś z info o twoim magicznym sposobie, że już nie działa.

Chcesz publikować info to pisz.
Chcesz publikować reklamki to w innym miejscu proszę.
Może to przedwczesna diagnoza, ale chyba chwyta cię ślepota.
4 posty w ciągu ponad 2 tygodni to jest spam? Do tego chyba nick mam nieco inny :roll:
Rację masz, że rozmowy o blogu to w innym dziale, ale nie czepiaj się jak fujara, bo połowa z tych całych czterech postów to odpowiedzi na czyjeś pytania.
Łap, przyda Ci się: http://www.poradnikzdrowie.pl/psycholog ... 38420.html
Mix
Awatar użytkownika
Mix
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Fearless Fantasy 4/7
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Dawn of War II - 6/12
Mix
Awatar użytkownika
Mix
Predator
Kontakt:

Czy mozna dostac pakiet kart po wytworzeniu odznaki z danej gry ? Bo ze dwa do tej samej gry mozna to juz wiem.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 7 razy
Kontakt:

Nie, musisz wydropić najpierw wszystkie karty z danej gry (czyli ją posiadać) aby mieć taką możliwość.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy

Mix pisze: Czy mozna dostac pakiet kart po wytworzeniu odznaki z danej gry ? Bo ze dwa do tej samej gry mozna to juz wiem.
Tak. Można, jeżeli tylko masz grę w bibliotece i wydropiłeś jej karty. Wytworzenie odznaki jest tutaj zupełnie bez znaczenia.
Mix
Awatar użytkownika
Mix
Predator
Kontakt:

tiny bang story 3/5
Lui
Awatar użytkownika
Lui
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Czy mógłbyś ktoś podesłać blackliste od Idle Mastera? Chciałem trochę podropić, a minęło już sporo czasu i w między czasie przybyło trochę gierek, także przydałoby się tę listę odświeżyć.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 13 razy
Kontakt:

Blacklista z pierwszego posta jest aktualna.
Za idle mastera VAC bana nie dostaniesz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy

Mam około 100 kart z cs, da się jakoś bardziej na nich zarobić aniżeli tak jak sprzedając na rynku? bo 3€ za 100 kart to taka słaba cena :D
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

qwerty1991 pisze: Mam około 100 kart z cs, da się jakoś bardziej na nich zarobić aniżeli tak jak sprzedając na rynku? bo 3€ za 100 kart to taka słaba cena :D
Karty z CS są gówno warte tak jak cała ta gra. Pogódź się z tym i tyle :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

qwerty1991 pisze: Mam około 100 kart z cs, da się jakoś bardziej na nich zarobić aniżeli tak jak sprzedając na rynku? bo 3€ za 100 kart to taka słaba cena :D
Nie da się.

Można alty podpakować i sprzedać tła/emoty. Jeśli będzie fajna wyprzedaż zimowa to jest szansa na skok kart do 12 centów (tak było na zeszłorocznej zimowej).
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 4 razy

Jedyna rozsądna opcja to np poszukać kogoś kto wymiania gry za karty i przyjmuje karty z cs, wziąć jakieś rozsądne gry i je zamienić/sprzedać, bo na rynku za karty cs wiele nie dostaniesz.
ODPOWIEDZ