Część
Nadszedł czas odłożenia gier na bok i dokończenia pracy magisterskiej. Mam prośbę o wypełnienie ankiety do pracy magisterskiej dotyczącej kodów QR. Ankieta została stworzona poprzez narzędzie Google i znajduje się pod adresem: http://goo.gl/forms/gfQhZcI5lI
Ankieta wymaga odpowiedzi obowiązkowo tylko na pierwsze 5 pytań, jednak zachęcam do wypełnienia całej.
Z góry dziękuje i udanych łowów:)
Potrzebna pomoc Łowców w wypełnieniu ankiety:)
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
ano brakuje informacji dotyczących ilości wybieranych odpowiedzi etc
odpowiedzi sa również ukierunkowane na pewna hipoteze.
bo na przykład na kody qr najczęściej natykam się na produktach i w ogolę ich nie odczytuję.
a wiec pytanie 13 powinno byc 12, a 12 powinno byc 13w przypadku odpowiedzi nie pomijamy pytanie 12 (i kolejne) czyli 13 itd..
odpowiedzi sa również ukierunkowane na pewna hipoteze.
bo na przykład na kody qr najczęściej natykam się na produktach i w ogolę ich nie odczytuję.
a wiec pytanie 13 powinno byc 12, a 12 powinno byc 13w przypadku odpowiedzi nie pomijamy pytanie 12 (i kolejne) czyli 13 itd..
- Podziękował: 75 razy
- Podziękowania: 145 razy
- Kontakt:
Pytanie 9 - brakuje odpowiedzi "Tylko przez sieć komórkową"
Pytanie 10 - kafeteria do poprawy kilka dziennie raczej pokrywa się z 1-2 dziennie, kilkanaście razy dziennie też bym jakoś zamienił
Pytanie 11 - możesz dodać, że na przystankach tramwajowych autobusowych bo to w tym momencie najczęstsza forma występowania kodów QR w miejscach publicznych
Itp itd, chociaż jak to projekt marketingowy to raczej dużego znaczenia to nie ma. Wypełnione
Pytanie 10 - kafeteria do poprawy kilka dziennie raczej pokrywa się z 1-2 dziennie, kilkanaście razy dziennie też bym jakoś zamienił
Pytanie 11 - możesz dodać, że na przystankach tramwajowych autobusowych bo to w tym momencie najczęstsza forma występowania kodów QR w miejscach publicznych
Itp itd, chociaż jak to projekt marketingowy to raczej dużego znaczenia to nie ma. Wypełnione

- Podziękował: 249 razy
- Podziękowania: 393 razy
- Kontakt:
Wypełniłem.
Zauważyłem braki w odpowiedziach.
Jestem zdecydowanym przeciwnikiem QR kodów.
Społeczeństwo wystarczająco durnieje samo z siebie, a teraz jeszcze nawet przepisywać paru liter urla nie będą, bo do tego by trzeba umieć czytać i pisać...
Zauważyłem braki w odpowiedziach.
Jestem zdecydowanym przeciwnikiem QR kodów.
Społeczeństwo wystarczająco durnieje samo z siebie, a teraz jeszcze nawet przepisywać paru liter urla nie będą, bo do tego by trzeba umieć czytać i pisać...
- Podziękował: 18 razy
- Podziękowania: 18 razy
@PapuT: czemu się czepiasz? to nie projekt komercyjny, z jakimiś refami itp., powinniśmy sobie pomagać
@OP:
jak już wyżej wspomniane, niektóre pytania sobie przeczą, przy inne mogłaby być opcja wpisania powodu, brak opcji umiejscowienia kodów na produktach (a to częste, ilościowo niszczy inne formy), jako alternatywę podajesz tylko NFC, jest kilka innych, choćby w innych kodach które raczej się nie przyjmują, ale próby są podejmowane
szlifować zawsze warto
@OP:
jak już wyżej wspomniane, niektóre pytania sobie przeczą, przy inne mogłaby być opcja wpisania powodu, brak opcji umiejscowienia kodów na produktach (a to częste, ilościowo niszczy inne formy), jako alternatywę podajesz tylko NFC, jest kilka innych, choćby w innych kodach które raczej się nie przyjmują, ale próby są podejmowane
szlifować zawsze warto

@mothi dzięki, poprawione, przez przypadek wybrałem złą opcję przy niektórych pytaniach
@smugglersun co do "Tylko przez sieć komórkową" to szczerze mówiąc nie pomyślałem o takim wariancie;/ założyłem, jak widać błędnie, że jednak wifi każdy używa w jakimś stopniu, kto korzysta z neta w komórce.
@mori szczerze mówiąc nie wiem o jakie inne kody można by zapytać w ankiecie w Polsce, Aztec większość widziała tylko w dowodzie rejestracyjnym, ewentualnie bilecie PKP, zapewne nie zastanawiając się nad tym więcej.
@smugglersun co do "Tylko przez sieć komórkową" to szczerze mówiąc nie pomyślałem o takim wariancie;/ założyłem, jak widać błędnie, że jednak wifi każdy używa w jakimś stopniu, kto korzysta z neta w komórce.
@mori szczerze mówiąc nie wiem o jakie inne kody można by zapytać w ankiecie w Polsce, Aztec większość widziała tylko w dowodzie rejestracyjnym, ewentualnie bilecie PKP, zapewne nie zastanawiając się nad tym więcej.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
@mori
Czy ja się tutaj czepiam?Fakt mogłem dopisać, że wypełnione
Spytałem tylko bo lekko jestem zdziwiony, że taka ankieta powstała do pracy mgr. (u mnie by nie przeszło, i nie chodzi mi ,,temat,, pytań,)
Czy ja się tutaj czepiam?Fakt mogłem dopisać, że wypełnione
Spytałem tylko bo lekko jestem zdziwiony, że taka ankieta powstała do pracy mgr. (u mnie by nie przeszło, i nie chodzi mi ,,temat,, pytań,)
- Podziękował: 18 razy
- Podziękowania: 18 razy
@PapuT : my bad! wybacz, zamiast 'promotora', przeczytałem 'administratora'
także cała wypowiedź nie ma sensu z mojej strony 
@luk4sek: nie znam tematu dokładnie, więc może nie trafione sugestie, ale Aztec'a/MaxiCode używa UPS na paczkach, w przemyśle używa się w większości tylko DataMatrixów (ale na fakturach już jest różnie, np. RWE używa kodów Datamatrix), dlatego ważny jest temat
bo podajesz użycie kodów QR głównie jako nośników linków, a zastosowań jest wiele. W kwestii alternatyw to pieśń przyszłości - iBeacon, DigiMarc, SnapTag nietrafione: np. Blipper, Microsoft Tag.
Powodzenia

@luk4sek: nie znam tematu dokładnie, więc może nie trafione sugestie, ale Aztec'a/MaxiCode używa UPS na paczkach, w przemyśle używa się w większości tylko DataMatrixów (ale na fakturach już jest różnie, np. RWE używa kodów Datamatrix), dlatego ważny jest temat

Powodzenia