Nuuvem - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 154 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

HexeN pisze: Ja mam takie pytanie: Przy Risen 3 Titan Lords po ustawieniu w Holi na Brazylię jest dopisek na stronie Region Lock: Jogo disponível somente para o Brasil. Tak więc czy da radę kupić i aktywować w Polsce?
Da radę kupić, ale nie aktywujesz tego na swoim koncie steam.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz

Dzięki. Tak podejrzewałem.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 2 razy

Kupione Remember Me i Resident Evil Revealtions (po użyciu Hola Brazylia w Google Chrome) stają się widoczne, nie mają region locków także bez problemu aktywują się na Steam. Resident Evil 6 jest taniej w Funstok Digital 22,97zł zapłaciłem przez PayPal http://lowcygier.pl/promocje-cyfrowe/pr ... ital-3-07/ w nuuvem wychodzi natomiast za 24,28zł.
Ostatnio zmieniony 4 lip 2015, o 15:41 przez $hake, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Nieopatrznie kupilem RE Revelations 2 na nuuvem, a okazalo sie z lockiem. Zwrocic kasy nie chca, bo widzialem juz kod i jeszcze umoralniaja, zeby nie uzywac proxy. Da sie to jakos aktywowac na polskim koncie?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

keiran pisze: Nieopatrznie kupilem RE Revelations 2 na nuuvem, a okazalo sie z lockiem. Zwrocic kasy nie chca, bo widzialem juz kod i jeszcze umoralniaja, zeby nie uzywac proxy. Da sie to jakos aktywowac na polskim koncie?
Tylko poprzez VPN, ale osobiście tak nigdy nie robiłem. Mam Sniper Elite 3 (RU), chociaż chciałbym zagrać ale nie będę aktywował gry przez VPN na koncie Steam, jeśli dożo nie wydałeś to rozdaj na SteamGift na region brazylijski, ja tak zrobiłem ze SE 3, chociaż jeszcze posiadam kilka kluczy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Zone14 pisze:
keiran pisze: Nieopatrznie kupilem RE Revelations 2 na nuuvem, a okazalo sie z lockiem. Zwrocic kasy nie chca, bo widzialem juz kod i jeszcze umoralniaja, zeby nie uzywac proxy. Da sie to jakos aktywowac na polskim koncie?
Tylko poprzez VPN, ale osobiście tak nigdy nie robiłem. Mam Sniper Elite 3 (RU), chociaż chciałbym zagrać ale nie będę aktywował gry przez VPN na koncie Steam, jeśli dożo nie wydałeś to rozdaj na SteamGift na region brazylijski, ja tak zrobiłem ze SE 3, chociaż jeszcze posiadam kilka kluczy.
Duzo, nieduzo, kolo 6 dych. Ale rozdawanie randomom na steam gifts jest takie troche bez sensu. Szukam kogos kto ma jakas sprawdzona metode na vpn (program jakis czy cos).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

VPN zrób, przecież to zwykły kod. Ja robiłem 2 razy (kod i gift) na swoim koncie i raz na alcie (gift). Korzystałem z TunnelBear.
Ci użytkownicy podziękowali DirtyMac za ten post:
keiran
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

VPN zrób
Nie rób tego. Nie ryzykuj swojej biblioteki gier. Steam ma coraz skuteczniejsze mechanizmy, bo wydawcy się burzą.
Gry WB jeszcze długo nawet Brazylijczycy nie zobaczą na Nuuvem.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Zawsze możesz założyć alt konto i na nim aktywować grę.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 12 razy
Kontakt:

redber pisze:
VPN zrób
Nie rób tego. Nie ryzykuj swojej biblioteki gier. Steam ma coraz skuteczniejsze mechanizmy, bo wydawcy się burzą.
Gry WB jeszcze długo nawet Brazylijczycy nie zobaczą na Nuuvem.
redber, nie rozumiem. Gry WB są na Nuuvem, sam wziąłem Scribblenauts pack (DC jest chyba sygnowane przez WB, a może obie?) oraz Batmonga Origins.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

DirtyMac pisze: VPN zrób, przecież to zwykły kod. Ja robiłem 2 razy (kod i gift) na swoim koncie i raz na alcie (gift). Korzystałem z TunnelBear.
Wlasnie o rade co do programu mi chodzilo, bo probowalem kilka ale nic nie dzialalo. Dzięki.

edit: tunnelbear na USA zadzialal :)
Ostatnio zmieniony 4 lip 2015, o 15:22 przez keiran, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

da radę przefiltrować jakoś dzisiejsze promki tak, żeby nie wyświetlało tych z poprzednich dni?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

ok, pytanie Smugglersuna zasadne ale ja mam lepsze skoro jesteśmy w temacie nuuvem i pewnie wszyscy widzą z pomocą holi dzisiejsze promki , z brakiem locka a jednoczesnie z info "Operação cancelada. Sua conta para pagamentos tem que estar verificada em seu país."

ma ktoś pomysl jak zweryfikowac brazylijskie konto paypal z poziomu PL ? :P
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

na Lord of the Fallen jak widze promocja dalej trwa. Waham się czy brać bo miałem czekać jak full wersja będzie za ~~50 zeta.
Warto? co jest w tych dlckach, można je spokojnie przejść po przejściu gry czy dobrze by było zacząć od razu z nimi?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

A ja mam pytanie
Kupował ktoś na nuvvem Devil May Cry 4 Special Edition ??
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Jest jakaś szansa na przejście paypala z Civ Beyond Earth i Life is feudal? PP usilnie anuluje moje próby już po zaakceptowaniu kwoty w swoim oknie :/ staram się korzystać z holi, ale ni w ząb nie chce mnie przepuścić ....
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

zeby kupic cokolwiek teraz na nuuvem trzeba miec poludniowo amerykanski paypal (brazylia, paragwaj, argentyna, wenezuela itp) dodatkowo mozna kupic tylko jedna kopie gry na jedno konto paypal. Oznacza to koniec nuuvem dla nas.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Ale pewnie i tak sie znajda dobrzy ludzie ktorzy beda sprzedawac takie tam rzeczy na kinguinie :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Trochę to boli bo ceny jednak były bardziej na naszą kieszeń niż steam xD
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

kolo pisze: zeby kupic cokolwiek teraz na nuuvem trzeba miec poludniowo amerykanski paypal (brazylia, paragwaj, argentyna, wenezuela itp) dodatkowo mozna kupic tylko jedna kopie gry na jedno konto paypal. Oznacza to koniec nuuvem dla nas.
Po co wprowadzasz zamieszanie i dezinformujesz skoro nie masz zielonego pojęcia o temacie? Akurat kłopot jest tylko z kilkoma tytułami, w tym wypadku od 2K , pech chce że najbardziej nas interesującymi.
Samo konto PP rejestrowane na Ameryke PŁD. nic Ci nie da, sprawdzone (tak możesz mówić mi Rodrigo, mieszkam w Sao Paolo i mam 68 lat)
Musi to być ZWERYFIKOWANE konto Brazylijskie na PP (kartą na dane BR lub przelewem z konta z danymi BR)

cichy pisze: Jest jakaś szansa na przejście paypala z Civ Beyond Earth i Life is feudal? PP usilnie anuluje moje próby już po zaakceptowaniu kwoty w swoim oknie :/ staram się korzystać z holi, ale ni w ząb nie chce mnie przepuścić ....
Nie ma najmniejszej szansy, chyba że jedziesz do BR i założysz konto w ichniejszym banku.
Próbowałeś samo Life i Feudal? Bo o grach 2K czyli Civ 5 complete oraz Beyond możemy zapomnieć - wyżej napisałem co jest potrzebne. Najwyraźniej 2K taki postawiło warunek - za taką cenę płatność rejestrowanym na BR środkiem płatności.

lordkiller pisze: Ale pewnie i tak sie znajda dobrzy ludzie ktorzy beda sprzedawac takie tam rzeczy na kinguinie :)
Jeśli będą to posiadacze konta/karty z banku z BR, wtedy na pewno tacy się znajdą :) Pewnie brazylijczyków na kingunie nie brakuje :)
Ci użytkownicy podziękowali ochodzkiryszard za ten post:
FatPL
ODPOWIEDZ