Pochwal się nowym zakupem
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
Potrzebowałem mocnej maszyny do grania. Nie chcę się bawić w komputer stacjonarny. Musiałbym oprócz skrzynki kupować jeszcze monitor i inne rzeczy. Nie mam za bardzo miejsca na taki sprzęt na biurku. Poza tym laptop mogę zawsze przenieść, a PC niestety nie.
- Podziękował: 46 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Widze (nie tylko tutaj) jakis dziwny trend nabijania sie z laptopow do grania, jakby takie maszyny nie istnialy i nie nadawaly sie do tego. A jest pare takich, ktore moga przycmic konfiguracja niejeden komputer stacjonarny. Zatem tez nie rozumiem. Niektorzy po prostu maja bol zada.
- Podziękował: 64 razy
- Podziękowania: 20 razy
- Kontakt:
I tak wiadomo, że konsole lepsze.PostScript pisze: Widze (nie tylko tutaj) jakis dziwny trend nabijania sie z laptopow do grania, jakby takie maszyny nie istnialy i nie nadawaly sie do tego. A jest pare takich, ktore moga przycmic konfiguracja niejeden komputer stacjonarny. Zatem tez nie rozumiem. Niektorzy po prostu maja bol zada.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
Ja wiem o co chodziło tylko nie wiem z czego kolega @DarXas się tak nabija
Nadal panuje stereotyp, że na laptopie nie da się grać? To polecam poczytać, pooglądać na YT. Laptop z wyższej półki spokojnie może nakryć czapką większość komputerów stacjonarnych.

- Podziękował: 11 razy
- Podziękowania: 3 razy
- Kontakt:
do tego, że laptop i granie w gry to jest dla większości i większości przypadków sprzeczność.
Opis tego mema znajdziesz tu http://www.memowisko.com/2011/11/trollface.html
Zwłaszcza, że za cene lapka gdybyś złożył kompa miałbyś mocniejszą maszynkę.
Ale jak ktoś nie ma kasy na naprawdę solidnego laptopa z wyższej półki, będzie porównywał po cenach i zobaczy tylko, że stacjonarka jest bardziej opłacalna. Takim ludziom dosyć trudno zrozumieć, że kto inny może z jakichkolwiek przyczyn (częste podróże, design mieszkania, za mało miejsca na biurku na jednostkę i monitor) dać kilka razy więcej, żeby grać na laptopie.
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 16 razy
- Kontakt:
Nie rozumiem tych frazesów. Klawiaturę laptop ma, myszkę i inne peryferia można podłączyć, na kolanach chyba nikt nie trzyma tego notebooka. Ci co to piszą, rozumują, że granie to tylko pykanie w obecne megahity w maksymalnych ustawieniach. Do ich wiadomości są gry dwu, trzyletnie, które średniej klasy laptopy pociągną bez problemu. Poza tym w przypadku laptopa o przekątnej 15,6 cal przeskalowanie do niższej rozdzielczości nie boli tak po oczach jak na monitorach 22 lub więcej calowych i nie każdy ma miejsce na trzymanie stacjonarki.
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Sama grałam przez 3 lata na laptopie w 1366x768 i szczegółach na medium - low przy 30 FPS. Da się, nie przeczę. Ale, żeby mieć porównywalną jakość rozgrywki jak na stacjonarce to trzeba zapłacić o wiele więcej. Nawet wliczając do kosztów cenę monitora, klawiatury i myszki, a nie tylko obudowę i tego co jest w środku vs kompletny laptop.
Za 6 tysięcy można by mieć po prostu o wiele mocniejszy i wydajniejszy komputer, który dodatkowo lepiej sprawdziłby się w pracy (o ile ktoś jest np grafikiem i pracuje w domu itp). Ale laptopy też mają swoje plusy - mniejsze, zgrabniejsze, ładniej wygląda na minimalistycznym biurku (waga to rzecz względna, bo jeżeli laptop do gier waży ok 4 - 5 kg, to trudno go nazwać "ekstra mobilnym")
Po prostu wszystko ma swoje plusy i minusy; a kupno określonej rzeczy zależy od tego, która "strona" tego porównania jest dla nas ważniejsza.
Za 6 tysięcy można by mieć po prostu o wiele mocniejszy i wydajniejszy komputer, który dodatkowo lepiej sprawdziłby się w pracy (o ile ktoś jest np grafikiem i pracuje w domu itp). Ale laptopy też mają swoje plusy - mniejsze, zgrabniejsze, ładniej wygląda na minimalistycznym biurku (waga to rzecz względna, bo jeżeli laptop do gier waży ok 4 - 5 kg, to trudno go nazwać "ekstra mobilnym")
Po prostu wszystko ma swoje plusy i minusy; a kupno określonej rzeczy zależy od tego, która "strona" tego porównania jest dla nas ważniejsza.
Ja od dobrych dwóch-trzech lat gram na tym:
http://www.crn.pl/testy/notebooki/noteb ... ilo-pi3560
Jak kupowałem to był potwór (wersja z procesorem i3) no może przesadzam, ale pociągnął wszystkie gry na wysokich ustawieniach, teraz dalej na nim gram, cs:go działa w 60 klatkach, ff xiii działa i właściwie miałem tylko parę zgrzytów gdzie odbiłem się od wymagań (gta V, Wiesiek 3 działają tylko po wgraniu modów i są obleśne
), dopóki wynajmuję mieszkanie a nie mam własnego pozostaje mi granie laptopowe, i szczerze myślałem nad zmianą na lepszy model ale na razie starczy to spokojnie do ogrania 90% gier.
http://www.crn.pl/testy/notebooki/noteb ... ilo-pi3560
Jak kupowałem to był potwór (wersja z procesorem i3) no może przesadzam, ale pociągnął wszystkie gry na wysokich ustawieniach, teraz dalej na nim gram, cs:go działa w 60 klatkach, ff xiii działa i właściwie miałem tylko parę zgrzytów gdzie odbiłem się od wymagań (gta V, Wiesiek 3 działają tylko po wgraniu modów i są obleśne