Grę odpalam wchodząc do galxy a potem "uruchom" i w ten sposób odpala osiągnięcia.WilL pisze: Ma ktoś z was może taki problem, że GOG Galaxy nie zalicza osiągnięć i czas gry? Raz odpaliłem Wiedźmina prosto z pulpitu i teraz nie mogę sobie sprawdzać postępów :/
PS: Zauważyłem też, że sporo wygodniej gra się na padzie. Jak na klawiaturze i myszce męczyłem się z wojownikiem dzikiego gonu, tak na padzie pokonałem go za trzecim podejściem.
Co do kontrolera to grałem na nim pierwsze 3-4 h i szybko przesiadłem się na mysz/klawa. Do dodatkowych klawiszy na myszce podpiąłem sobie mapę i ekwipunek dzięki czemu oszczędzam mnóstwo czasu. Ale nawet jeżeli są standardowo pod "I" i "M" i tak jet dużo szybciej niż na padzie jedno naciśnięcie wywołuje okno a następne je zamyka, na kontrolerze szczególnie w przypadku mapy mnóstwo cofania. Samego nawigowania w ekwipunku po dłuższej grze nie wyobrażam sobie nawet na padzie, przy tej ilości przedmiotów musi być ciężko. Poza tym walka jest na klawie płynniejsza, bo prawie nie używam podręcznego menu, ulubione znaki podpiąłem sobie pod 1,2,3 i używam ich automatycznie. Gram na 3/4 poziomie trudności i Wojownika gonu ubiłem za pierwszym podejściem, polecam quen, yarden olej i odwary. I lepiej przewroty niż odskoki.