Karty Steam - wątek ogólny

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Mix pisze:
PostScript pisze: Ale bez jaj. Rozwazalem mozliwosc pomylki - ile razy cos takiego Ci sie w zyciu trafi? To juz chyba totalna naiwnosc, bo jak nazwac takie czekanie na cud?
Amber gold/skok'i, ring a bell ?
LOTTO :lol:
rbj
Awatar użytkownika
rbj
Predator
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Czy ktoś ma problem z dropem kart? Bo mi coś od dwóch dni nic wpaść nie chce, a gry po kilka h włączone...
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

MSKOTOR pisze: Jak cebulkowe tła (:E) sprzedawały się po 0,6€ za sztukę stworzyłam zlecenie kupna za 0,05€ chyba. I tło sobie spokojnie kupiłam po kilku tygodniach. Więc nie, to nie jest dziwne.
To co pisałem odnosiłem raczej do droższych rzeczy. Sam tak robię jak uzupełniam sobie brakujące karty do setów. Ustawiam niższą cenę i czekam (czasami dosyć długo) aż to chcę kupię. Ale ludzie ustawiają najniższe oferty kupna na wszystkim, nieważne czy przedmiot jest warty 1 czy 10 euro. Przykład: klucze do skrzynek. Przecież nie ma szans, żeby spadły do tego poziomu 0,03 za szt (pomijając oczywiste błędy sklepu, jak ten ostatni w Indonezji bodajże, które i tak później są korygowane).
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

rbj pisze: Czy ktoś ma problem z dropem kart? Bo mi coś od dwóch dni nic wpaść nie chce, a gry po kilka h włączone...
Od godziny 8 rano do 13 wpadly mi 4 karty, w 5h, dzisiaj jakas masakra jest z tym dropieniem.
aRo
Awatar użytkownika
aRo
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 46 razy
Kontakt:

Wczoraj były problemy, dopiero późno w nocy znowu zaczęły mi dropić karty. Dzisiaj nie próbowałem.
B3T
Awatar użytkownika
B3T
Robin Hood
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

no dzisiaj nic,ani jednej sztuki :(
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

To widzę że powinienem się cieszyć że w ogóle mi coś dropi, raz na te godzine-dwie:D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Obrazek
:oops:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 144 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Wczoraj wieczorem wytworzylem 3 odznaki i dostalem tylko 1 karte. Rozumiem, ze moze byc limit 12 kart za monster game, ale za craft powinny normalnie wypadac.
Mix
Awatar użytkownika
Mix
Predator
Kontakt:

Ale co jest jasne ?
Ktos wyciaga wnioski nie znajac calosci.

Ja mam 12 kart z gry i 1 z odznaki i na razie sie wstrzymam z craftowaniem. najwyzej poczekam do zimowej zabawy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Mix pisze:
Ale co jest jasne ?

Ja mam 12 kart z gry i 1 z odznaki i na razie sie wstrzymam z craftowaniem. najwyzej poczekam do zimowej zabawy.
Chodzi o idle mastera i brak dropu kart. To może też wpłynąć na ceny kart, zwłaszcza z nowych gier.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Jak dla mnie bardzo dobry pomysł. Uniemożliwią wykorzystywanie mechanizmu zwrotu, żeby "kupić" gry z najdroższymi kartami, sprzedać je i zażądać zwrotu.

A z drugiej nie wiem, jak ma to wpłynąć na cenę kart z nowych gier, jak i tak każdy obojętnie czy karty tylko idluje, czy gra normalnie w grę dostanie je po 2 godzinach. Czyli wszyscy będą startować z tego samego punktu.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Ok tylko niech nie karzą wszystkich. Wystarczy dodać takie udogodnienie dla osób które robią zakupy z ich sklepu a bundlowiczów/kluczowników zostawić w spokoju.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Cholera! Szkoda, że nie wydropiłem wszystkich kart wcześniej. Zostało mi do wydropienia około 340 kart (jakieś 66 gier), a teraz to będzie szło jak krew z nosa.
Trzeba będzie znów wrócić do SAM'a i odpalić te 60 gier na raz na te dwie godziny. W tym programie jak się odpaliło kilka gier na raz to we wszystkich grach naliczało czas. Po tych dwóch godzinach znów wrócę do Idle Mastera.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Mix pisze: Ale co jest jasne ?
Nie wiem czy w ogóle przeczytałaś to, co jest w tym linku napisane, ale jak warhameron zdążył zauważyć chodzi o mocno spowolniony drop kart z gier.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

WujekSarge pisze:
Nie wiem czy w ogóle przeczytałaś to, co jest w tym linku napisane, ale jak warhameron zdążył zauważyć chodzi o mocno spowolniony drop kart z gier.
A dokładniej drop każdej z gier wydłuża się o 2 godziny. Czyli jeśli ja mam 66 gier do wydropienia to drop wydłuży się o 132 godziny. To bardzo dużo.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

14 kart z potworami, 13 z grania, więc teoria o limicie 12 kart nieprawdziwa.
Mix
Awatar użytkownika
Mix
Predator
Kontakt:

dusty.camper pisze:
WujekSarge pisze:
A dokładniej drop każdej z gier wydłuża się o 2 godziny. Czyli jeśli ja mam 66 gier do wydropienia to drop wydłuży się o 132 godziny. To bardzo dużo.
Jest wyprzedaz o ile zauwazyles i juz rozne rzeczy sie dzialy w przeszlosci. Warto by z wnioskami poczekac do 22.06. Prawda ?

Juz bylo narzekanie ze limit do 12 kart wprowadzili a tu kolejne 24h i znowu wypadly karty wyprzedazowe.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

12 kart, bo 6 dni po 2 karty. Teraz za dołączenie mam 2 karty, więc pewnie na "dzisiaj" limit wynosi 14 itd.
ODPOWIEDZ